Meer en beter spelen

Alle producten, inhoud, wettelijke kantjes, het standpunt van de VDS, nuttige links en speelpleinvoorbeelden hebben we hier voor jou per onderwerp gebundeld. 

Nieuw sinds januari 2021

  • www.speelplein.net/tieners kreeg een update n.a.v. de studiedag over tieners (link) die op 11/03/2021 doorgaat. Je vindt op deze pagina voortaan ook ons speelpleinmagazine Pit. rond tieners, cijfers over aantallen tieners op het speelplein, opnames van sessies rond tieners... 
  • Bij wettelijke kantjes kreeg het luik rond fiscale attesten een stevige make-over nu de leeftijden en uitbetaling voor het inkomstenjaar 2020 verhoogd werden. Ook de pagina rond de nieuwe VZW-wetgeving, waarin de VDS een selectie maakte van toepassing op speelpleinerk, willen we nog eens onder de aandacht brengen.  
  • De inspiratiebundel 'speelpleinwerk is jeugdwerk' naar aanleiding van het speelpleincongres is een verzamelwerk van bijna 100 pagina's boordevol inzichten, indrukken en tips om jongeren aan je speelplein te binden. Je kan hem vinden bij wervenbehouden en betrekken van je speelpleinploeg.


Alle info met betrekking tot het Coronavirus word continu geupdate op
www.speelplein.net/corona


Kwaliteit is contextgebonden. In de praktijk gaat het over hoe speelpleinen hun visie, de welke ook, toepassen. In essentie gaat het erom in welke mate élk kind écht vakantie kan en mag beleven op het speelplein.

Regel- & wetgeving

Belangrijkste wettelijke kantjes voor het speelplein en infofiches waarin de VDS de vertaling maakt op maat van speelpleinwerk. 

We hebben ook een volledige pagina aan de nieuwe privacywet (GDPR) besteed met vragen en antwoorden, filmpjes en tools.


Niet gevonden wat je zocht of zelf een idee voor een themapagina?

Laat het weten aan je lokaal ondersteuner!