Schoolstage lopen of werken bij de VDS

Werken bij de VDS?

Vacature: Stadsondersteuner BXL

 

Regio BXL krijgt vanaf 2022 een extra opdracht. Daarom zoeken we een gedreven jeugdwerker die de regio kan ondersteunen. Contract 100%, onbepaalde duur. Solliciteren kan t.e.m. 5 januari.

Alle info hier te vinden.


VACATURE: Verantwoordelijke Externe Communicatie

 

De VDS zoekt een 'Verantwoordelijke Externe Communicatie', die instaat voor het ontwikkelen van de off- en online marketingstrategie voor het merk VDS en het merk speelpleinwerk en het VDS-aanbod zichtbaar en aantrekkelijk maakt voor onze doelgroep. Contract 100%, onbepaalde duur. Solliciteren kan t.e.m. 18 januari.

Alle info hier te vinden.


VACATURE: Verantwoordelijke Dienstverlening (INTERNE VACATURE)

De VDS zoekt een 'Verantwoordelijke Dienstverlening'. Dit is een INTERNE vacature, gericht op huidige en ex-stafmedewerkers en vrijwilligers. De Verantwoordelijke Dienstverlening is verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van de clusters 'Procesbegeleiding & Audit', 'Kadervorming' en 'Ontmoeting-uitwisseling-vorming'.

Alle info hier te vinden.


Spontane sollicitatie?

Vrijblijvend solliciteren kan steeds bij .


Schoolstage lopen bij de VDS?

Gedurende het hele jaar biedt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) stageplaatsen aan waar jij, de VDS en het speelpleinwerk beter van worden! Het aanbod is divers!

Meer dan sociaal-cultureel werkers...

Moet je filmpjes maken, ontwerptaken uitvoeren of studeer je communicatiewetenschapen? Ben je op zoek naar een stage kantoor en wil je administratief groeien. Scherp je talenten aan als eventmanager in spé of ga aan de slag met een relevant onderwerp voor je thesis? 


Op zoek naar een thesisonderwerp?

De VDS plaatste op www.wetenschapswinkel.be een aantal relevante onderzoeksvragen over speelpleinwerk. Als je kiest voor één van deze vragen, kunnen we je niet alleen uitstekend ondersteunen. Je bewijst de VDS en het speelpleinwerk met je thesisinhoud ook een grote meerwaarde.

Onderzoeksvragen over speelpleinwerk

Mogelijke onderzoeksvragen voor de VDS

  • Wat zijn de oorzaken van de dalende diversiteit op het speelplein als kinderen doorgroeien naar tiener en later naar animator, hoofdanimator en VDS-vrijwilliger? Zijn er aanbevelingen?
  • Impactmeting van de procesbegeleiding die VDS aanbiedt – succesfactoren voor implementatie
  • Speelpleinwerking in de stad: Wat typeert hen? Wanneer zijn speelpleinwerkingen 'stedelijk'? Verschillen met andere speelpleinen? Noden & uitdagingen? Wat werkt beter in de stad en kunnen we op inspelen? Goede voorbeelden om andere steden te inspireren?    
  • Diversiteit in de animatorenploeg: Implicaties van een diverse ploeg? Welk beeld heeft de speelpleinverantwoordelijke van een ideale ploeg? Verschillen met de realiteit? Hoe kunnen we speelpleinwerkingen ondersteunen om hun ideale ploeg te bereiken en te behouden?

Vragen of info?


Marjolein Mollet
Coördinator medewerkers

0474 53 43 83