Schoolstage lopen of werken bij de VDS


Werken bij de VDS?

Medewerker externe toegankelijkheid

We zoeken een gedreven jeugdwerker die het thema 'externe toegankelijkheid' binnen onze organisatie verder kan uitbouwen. Contract 100%, onbepaalde duur

Naar de vacature


Wil je graag op de hoogte blijven van mogelijke jobkansen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze socialemediakanalen. 

Spontane sollicitatie?

Vrijblijvend solliciteren kan steeds via


Schoolstage lopen bij de VDS?

Gedurende het hele jaar biedt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) stageplaatsen aan waar jij, de VDS en het speelpleinwerk beter van worden! Het aanbod is divers!

Meer dan sociaal-cultureel werkers...

Moet je filmpjes maken, ontwerptaken uitvoeren of studeer je communicatiewetenschapen? Ben je op zoek naar een stage kantoor en wil je administratief groeien. Scherp je talenten aan als eventmanager in spé of ga aan de slag met een relevant onderwerp voor je thesis? 


Op zoek naar een thesisonderwerp?

De VDS plaatste op www.wetenschapswinkel.be een aantal relevante onderzoeksvragen over speelpleinwerk. Als je kiest voor één van deze vragen, kunnen we je niet alleen uitstekend ondersteunen. Je bewijst de VDS en het speelpleinwerk met je thesisinhoud ook een grote meerwaarde.

Onderzoeksvragen over speelpleinwerk

Mogelijke onderzoeksvragen voor de VDS

  • Wat zijn de oorzaken van de dalende diversiteit op het speelplein als kinderen doorgroeien naar tiener en later naar animator, hoofdanimator en VDS-vrijwilliger? Zijn er aanbevelingen?
  • Impactmeting van de procesbegeleiding die VDS aanbiedt – succesfactoren voor implementatie
  • Speelpleinwerking in de stad: Wat typeert hen? Wanneer zijn speelpleinwerkingen 'stedelijk'? Verschillen met andere speelpleinen? Noden & uitdagingen? Wat werkt beter in de stad en kunnen we op inspelen? Goede voorbeelden om andere steden te inspireren?    
  • Diversiteit in de animatorenploeg: Implicaties van een diverse ploeg? Welk beeld heeft de speelpleinverantwoordelijke van een ideale ploeg? Verschillen met de realiteit? Hoe kunnen we speelpleinwerkingen ondersteunen om hun ideale ploeg te bereiken en te behouden?

Vragen of info?


Tine Bergiers
Verantwoordelijke beleid

0478 39 90 39