Schoolstage lopen of werken bij de VDS

Schoolstage lopen bij de VDS?

Gedurende het hele jaar biedt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) stageplaatsen aan waar jij, de VDS en het speelpleinwerk beter van worden! Het aanbod is divers!

Moet je filmpjes maken, ontwerptaken uitvoeren, studeer je communicatiewetenschapen of vertaler-tolk? Ben je op zoek naar een stage kantoor en wil je administratief groeien. Scherp je talenten aan als eventmanager in spé of ga aan de slag met een relevant onderwerp voor je thesis? 

Wil je graag stage bij ons lopen of ben je op zoek naar informatie over stage bij de VDS?  
Stuur een mailtje aan .


Op zoek naar een thesisonderwerp?

De VDS plaatste op www.wetenschapswinkel.be een 7-tal relevante onderzoeksvragen over speelpleinwerk. Als je kiest voor één van deze vragen, kunnen we je niet alleen uitstekend ondersteunen. Je bewijst de VDS en het speelpleinwerk met je thesisinhoud ook een grote meerwaarde.

7 onderzoeksvragen over speelpleinwerk
  • Verandert de visie van kinderen/animatoren op kinderen met een beperking door actief te zijn op een inclusief speelplein?
  • Wat zijn de oorzaken van de dalende diversiteit op het speelplein als kinderen doorgroeien naar tiener en later naar animator, hoofdanimator en VDS-vrijwilliger? Zijn er aanbevelingen?
  • Verandert de visie van kinderen/animatoren op kinderen met een beperking door actief te zijn op een inclusief speelplein?
  • Impactmeting van de procesbegeleiding die VDS aanbiedt – succesfactoren voor implementatie
  • Wat is de relatie tussen lokale speelpleinwerkingen en initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang?
  • Invulling van de ‘opvangfunctie’ en de ‘speelfunctie’ van speelpleinwerkingen in een gemeente door lokale beleidsmakers.
  • Implementatie van een animatorcursus naar het speelpleinwerk, wat loopt er fout?

Werken bij de VDS?

Vacatures 'Jeugdwerk voor Allen' en 'Goe Gespeeld!' (m/v/x)

Jeugdwerk voor Allen in 2 regio’s: voltijds (=38u) – referentie ‘JWVA’

Jeugdwerk voor Allen in 1 regio + Goe Gespeeld!: 0,9 VTE (=34u) – referentie ‘JWVA+GG’

Van bepaalde duur t.e.m. 31.12.2019
Onmiddellijke indiensttreding | Solliciteren kan tot 10.01.2018

Volledige vacature

 

De VDS zoekt 2 medewerkers die de netwerkorganisaties 'Jeugdwerk voor Allen' (JWVA) en 'Goe Gespeeld!' (GG) in goeie banen leiden.

De medewerkers zijn in de eerste plaats een netwerker, die de juiste personen aan tafel brengt. Ze gaan actief op zoek naar partnerorganisaties in en rond het jeugdwerk die samen willen bouwen aan de missie van JWVA en GG. Ze onderhouden de bestaande samenwerkingen en voeren samen acties uit. 

Daarnaast sensibiliseenr en ondersteunen ze het lokale jeugdwerk (JWVA) en de brede samenleving (GG). Ze zijn een eerste aanspreekpunt voor vragen rond toegankelijk jeugdwerk (JWVA) en  spelen (GG). Ze zijn ook een uithangbord van JWVA en GG: ze maken het aanbod zo breed mogelijk bekend en houden de drempel om vragen te stellen zo laag mogelijk.


Vrijblijvend solliciteren kan altijd via .

Vragen of info?

In afwachting van de start van onze nieuwe directeur HR:

T 015 28 73 90 


Oeps...

Was je op zoek naar info over stage lopen op het speelplein? Klik hier