Vorming

Erkende cursussen

De VDS organiseert cursussen animator, hoofdanimator en instructeur in elke vakantieperiode en in weekendformules.
Alle cursussen zijn erkend door de Vlaamse Overheid en leiden tot een erkend attest in het jeugdwerk. Na elke cursus volgt verplicht een stage en een evaluatiemoment

Blijf bijleren!

Bouw verder aan je animatorskills. Tijdens Playback leer je gedurende 5 dagen van alles bij over animeren, speltechnieken, bouwen, knutselen, grimeren… Of ga mee op één van onze verdiepingsweekends gedurende een weekend en specialiseer je in één bepaald speelpleinthema.

Vorming ter plaatse

Vorming bij jou op het speelplein? Het kan! 
Overal, op elk moment van het jaar. 
Eén sessie duurt 2,5 uur en geldt voor minimum 8 en maximum 25 deelnemers.
Vorming ter plaatse wordt gebracht op maat van starters, ervaren (hoofd)animatoren of voor de hele ploeg.

We zijn allemaal speelexpert. Allemaal zijn we kind geweest. Alleen zijn we het kinds zijn onderweg wat kwijt geraakt. Oud geleerd, is jong gedaan!

Info -en trefmomenten

Bekijk de kalender. De VDS organiseert het hele jaar door in elke provincie info- en trefmomenten gericht op vorming, uitwisseling en ontmoeting voor (hoofd)animatoren, verantwoordelijken en schepenen. 

Vorming voor verantwoordelijken

De VDS biedt vormingen aan voor verantwoordelijken van speelpleinen. Zowel voor startende verantwoordelijken als ervaren rotten in het vak.

Beslis zelf...

De VDS heeft een duidelijk fotobeleid. Op onze initiatieven worden foto’s genomen en filmpjes gemaakt door VDS-medewerkers (vrijwilligers en/of beroepskrachten). Deze beelden kunnen gebruikt worden op onze website, op sociale media of in publicaties. 

Door deel te nemen aan een VDS-initiatief aanvaard je onze algemene voorwaarden en stem je daarmee in. Word je liever niet in beeld gebracht of zie je bepaalde beelden liever niet gepubliceerd? Laat het ons dan weten zodat we het nodige kunnen doen.