Vorming

Cursussen

De VDS organiseert, verspreid over Vlaanderen, cursussen in elke vakantieperiode en weekendformules voor het bekomen van een erkend attest animator, hoofdanimator en instructeur in het jeugdwerk. Verdiepingsweekends zijn een uitbreiding op de basiscursus animator, leidt niet tot een attest, maar is een must voor speelvogels en speelpleinfans!

Evaluatiemomenten

Eerst volg je een erkende cursus. Daarna volgt je stage en tot sluit je aan op een evaluatiemoment naar keuze. De laatste stap richting een erkend attest. Een evaluatiemoment is verplicht om je attest animator, hoofdanimator en instructeur te behalen.


Vorming ter plaatse

Vorming bij jou op het speelplein? Het kan! 
Overal, op elk moment van het jaar. 
Eén sessie duurt 2,5 uur en geldt voor minimum 8 en maximum 25 deelnemers.
De vormingen worden gebracht op maat van een doelgroep: starters, ervaren (hoofd)animatoren of voor de hele speelpleinploeg.

We zijn allemaal speelexpert. Allemaal zijn we kind geweest. Alleen zijn we het kinds zijn onderweg wat kwijt geraakt. Oud geleerd, is jong gedaan!

Info- en trefmomenten

De VDS organiseert het hele jaar door in elke provincie info- en trefmomenten gericht op vorming, uitwisseling en ontmoeting voor (hoofd)animatoren, verantwoordelijken en schepenen. 

Vorming voor verantwoordelijken

De VDS biedt vormingen aan voor verantwoordelijken van speelpleinen. Zowel voor startende verantwoordelijken als ervaren rotten in het vak.

Beslis zelf...

De VDS heeft een duidelijk fotobeleid. Op onze initiatieven worden foto’s genomen en filmpjes gemaakt door VDS-medewerkers (vrijwilligers en/of beroepskrachten). Deze beelden kunnen gebruikt worden op onze website, op sociale media of in publicaties. Door deel te nemen aan een VDS-initiatief aanvaard je onze algemene voorwaarden en stem je daarmee in. Word je liever niet in beeld gebracht of zie je bepaalde beelden liever niet gepubliceerd? Laat het ons dan weten zodat we het nodige kunnen doen.