Attest na cursus


erkend door de Vlaamse Overheid

Onze cursussen animator, hoofdanimator en instructeur zijn erkend door de Vlaamse Overheid en leiden bijgevolg tot een erkend attest in het jeugdwerk. Dat wordt uitgereikt door het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Een erkend attest wordt aanvaard door alle jeugdwerkorganisaties in Vlaanderen en Brussel. De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk is de grootste cursusorganisatie van Vlaanderen en levert jaarlijks het meeste aantal nieuwe (hoofd)animatoren. 

Van zodra jouw stageplaats jouw stage heeft gekoppeld en beoordeeld op www.mijnkadervorming.be kan je jouw attest op deze website ten laatste twee maanden later via jouw trajectgeschiedenis downloaden. VDS reikt  elke maand alle attesten uit die de maand voordien werden beoordeeld.

Je kan vroeger je traject starten (cursus en stage) maar hou er rekening mee dat het attest pas afgeleverd wordt vanaf een bepaalde leeftijd:

  • Animatorattest:           16 jaar
  • Hoofdanimatorattest:   17 jaar
  • Instructeurattest:         18 jaar

een traject is afgebakend in de tijd

Je traject start zodra je op cursus vertrekt. Daarna moet je binnen de 3 jaar slagen voor je stage. Eens ingeschreven heb je een profiel waarmee je kan inloggen op www.mijnkadervorming.be en de voortgang van je traject kunt bekijken en beheren. Eens je het attest behaald hebt, kan je het ook hier afprinten. 

Uitzondering door corona - trajectperiode verlengd t.e.m. 31/12/2022

Deelnemers van wie de termijn afliep in de periode waarin de coronamaatregelen werden genomen, krijgen een verlenging van de trajectperiode tot en met 31 december 2022 om hun traject succesvol af te ronden. De maatregel geldt niet met terugwerkende kracht voor jongeren waarvoor de termijn van drie jaar al was afgelopen vóór 13 maart 2020.


De VDS hecht waarde aan je attest!


Wij vinden het fantastisch dat jij je engageert om kinderen een échte vakantie te bezorgen en daarvoor een cursus volgt! De VDS hecht dan ook veel waarde aan het attest. Om dat duidelijk te maken, printen wij jouw attest af en sturen we het persoonlijk op per post samen met een plezant kaartje! Dat vinden wij niet meer dan normaal. 

Ook je ouders ontvangen een brief waarin we uitleggen wat het is om animator te zijn op een speelplein en waarin we de waarde van zo'n attest duiden. 


Veelgestelde vragen

Heeft het belang om mijn attest(en) te vermelden op een sollicitatiebrief?

Attesten in het jeugdwerk worden zeker erkend en gewaardeerd bij sollicitaties. Het impliceert een aantal vaardigheden, kennis en attitudes eigen aan jeugdwerk die ook op de werkvloer als beroepskracht essentieel zijn. Vergeet dit zeker niet te vermelden op je CV.

Staat er een vervaldatum op attesten?

Neen, je attest is als een diploma. Eénmaal je een attest behaald hebt blijft dit voor altijd geldig.

Ik ben mijn attest kwijt. Kan ik een duplicaat aanvragen?
  • Cursus gevolgd voor 1 oktober 2015

Indien jouw attest destijds werd uitgereikt, kan je een duplicaat aanvragen via ">

Wij kunnen wel digitaal een bewijs van attestwaardigheid afleveren indien je een cursus bij ons hebt gevolgd. Geef een seintje via en bezorg ons volgende gegevens: voornaam, achternaam, adres, geboortedatum.

  • Cursus gevolgd na 1 oktober 2015

Via je profiel op www.mijnkadervorming.be blijft jouw attest beschikbaar en kan je het blijvend printen. 

Wanneer ontvang ik precies mijn attest?

Van zodra jouw stageplaats je stage heeft gekoppeld en beoordeeld op www.mijnkadervorming.be kan je jouw attest op deze website, ten laatste twee maanden later, via jouw trajectgeschiedenis downloaden. VDS reikt elke maand alle attesten uit die de maand voordien werden beoordeeld.

Concreet wil dit zeggen:

Je stageplaats vult jouw beoordeling in op 5 april, je zal jouw attest ten laatste eind mei kunnen downloaden.

 

Wegwijs op de KAVO-tool!

Bekijk onze videotutorials voor deelnemers over kavo.vlaanderen.be. 

Nog vragen?


Evelyn Rochtus
Stafmedewerker onthaal en administratie 
">
T 015 28 73 90