Attest na cursus

erkend door de Vlaamse Overheid

Onze cursussen animator, hoofdanimator en instructeur zijn erkend door de Vlaamse Overheid en leiden bijgevolg tot een erkend attest in het jeugdwerk. Na een cursus, een succesvolle stage en je aanwezigheid op een evaluatiemoment ontvang je, ten laatste 2 maand later, jouw attest of een seintje van ons. Dat wordt uitgereikt door het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Een erkend attest wordt aanvaard door alle jeugdwerkorganisaties in Vlaanderen en Brussel.

Je kan vroeger je traject starten (cursus, stage en evaluatiemoment) maar hou er rekening mee dat het attest pas afgeleverd wordt vanaf een bepaalde leeftijd:

  • Animatorattest:           16 jaar
  • Hoofdanimatorattest:   17 jaar
  • Instructeurattest:         18 jaar

een traject is afgebakend in de tijd

Je traject start zodra je op cursus vertrekt. Daarna moet je binnen de 3 jaar deelnemen aan een evaluatiemoment en slagen voor je stage. Eens ingeschreven heb je een profiel waarmee je kan inloggen op www.mijnkadervorming.be en de voortgang van je traject kunt bekijken en beheren. Eens je het attest behaald hebt, kan je het ook hier afprinten. 


De VDS hecht waarde aan je attest!


Wij vinden het fantastisch dat jij je engageert om kinderen een échte vakantie te bezorgen en daarvoor een cursus volgt! De VDS hecht dan ook veel waarde aan het attest. Om dat duidelijk te maken, printen wij jouw attest af en sturen we het persoonlijk op per post samen met een plezant kaartje! Dat vinden wij niet meer dan normaal. 

Ook je ouders ontvangen een brief waarin we uitleggen wat het is om animator te zijn op een speelplein en waarin we de waarde van zo'n attest duiden. 


Veelgestelde vragen

Heeft het belang om mijn attest(en) ter vermelden op een sollicitatiebrief?

Attesten in het jeugdwerk worden zeker erkend en gewaardeerd bij sollicitaties. Het impliceert een aantal vaardigheden, kennis en attitudes eigen aan jeugdwerk die ook op de werkvloer als beroepskracht essentieel zijn. Vergeet dit zeker niet te vermelden op je CV.

Staat er een vervaldatum op attesten?

Neen, je attest is als een diploma. Eénmaal je een attest behaald hebt blijft dit voor altijd geldig.

Ik ben mijn attest kwijt. Kan ik een duplicaat aanvragen?
  • Cursus gevolgd voor 1 oktober 2015

Je kan nog steeds een duplicaat aanvragen van jouw attest. 
Geef een seintje via en bezorg ons volgende gegevens: voornaam, achternaam, adres, geboortedatum. 

  • Cursus gevolgd na 1 oktober 2015

Via je profiel op www.mijnkadervorming.be blijft jouw attest beschikbaar en kan je het blijvend printen. 

Nog vragen?


Evelyn Rochtus
Stafmedewerker onthaal en administratie 
T 015 28 73 90