Particulier speelplein?

Informatie op maat!

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) ondersteunt op verschillende manieren de particuliere speelpleinen in Vlaanderen en Brussel. Met dit onderdeel van onze website willen we informatie en ondersteuning op maat aanbieden over organisatorische thema's zoals vzw, wetgeving, verzekeringen...

"Zijn we in orde?", een vaak gestelde vraag van particuliere speelpleinen. De wil is er maar het is een kluwen aan regels, verplichtingen en administratie. De VDS helpt jullie het bos door de bomen te zien.


Mee met de VZW-wetgeving

Een vzw opstarten, de statuten wijzigen of een bestuurder vernieuwen, hier lees je er alles over.

Verzekering en aansprakelijkheid

Welke verzekeringen zijn verplicht en waarvoor ben je best verzekerd? Mag het wat goedkoper?

Centen

Over subsidies en sponsering voor je speelplein en wat je daar allemaal moet voor doen.

"Zijn we in orde?", een vaak gestelde vraag van particuliere speelpleinen. De wil is er maar het is een kluwen aan regels, verplichtingen en administratie.

Administratie over kinderen

Een inschrijfformulier, fiscaal attest of attest van de mutualiteit, een medische fiche... Wat kan en moet? Mag het wat minder?

Administratie over animatoren

Over KAVO-ID's, informatienota's voor vrijwilligers en vergoedingen voor animatoren. Ook hier zit een administratief kantje van het speelplein.

Privacy op het speelplein (GDPR)

Hier vind je info over de bescherming van persoonsgegevens en foto's. 


Externe relaties

1+1=3. Door samen te werken, bouw je je speelplein verder kwalitatief uit. Je vindt hier een overzicht van interessante partners en kansen op samenwerking.

Overdracht

Je denkt er aan om te stoppen als voorzitter? Je bent op zoek naar een goede manier om de belangrijkste beslissingen en info over je speelplein bij te houden, dan vind je hier onze overdrachtbox.

Op jouw maat

De VDS ondersteunt ook particuliere speelpleinen. We bieden ondersteuning op maat en brengen ook idee├źn mee hoe het op andere particuliere speelpleinen verloopt.


Niet gevonden wat je zocht?

Nog niet gevonden wat je zocht?
Je lokale speelpleinondersteuner helpt je graag verder.