Ondersteuning op maat

De VDS biedt ondersteuning en informatie op maat van particuliere speelpleinen.


We komen graag tot bij jullie

  • Onze lokale ondersteuners zitten graag met jou of jullie bestuur samen om advies op maat te geven. 
  • Over de praktisch-organisatorische kant van het speelplein of over inhoudelijke zaken. Geen vraag blijft onbeantwoord.
  • Jaarlijks komen we ook langs voor een bezoekje aan jullie speelplein. We laten dit altijd op voorhand weten. Zo horen we wat er leeft, kunnen we ons aanbod daar op afstemmen maar is het ook het moment om allerlei vragen op onze medewerkers af te vuren.

Voordelen op maat en die een meerwaarde vormen

Ook ons lidmaatschap voor particuliere speelpleinen namen we onder de loep en maakten we op maat. De ledenbijdrage betekent voor de VDS het verschil tussen elke werking lokaal te kunnen ondersteunen of werken met experten voor alle werkingen in Vlaanderen en Brussel. We zijn er rotsvast van overtuigd dat we beter kunnen ondersteunen als we dicht bij de werkingen staan.

Het lidmaatschap maken we op maat…

Door een prijsverschil met de gemeentelijke speelpleinwerkingen.

De VDS vindt het belangrijk dat ook particuliere organisatoren kunnen deelnemen aan het aanbod en houdt hun bijdrage bewust lager.

 

Door voordelen die een meerwaarde zijn.

We willen onze leden koesteren, voordelen bieden die een meerwaarde zijn en ervoor zorgen dat leden zoveel mogelijk hun voordelen gebruiken.

Ondersteuning

  • 2 gratis adviezen ter plaatse (over allerlei speelpleinthema’s en dus ook over deze praktisch-organisatorische aspecten).
  • Onze medewerkers die beschikbaar en bereikbaar zijn, op vraag ook buiten de kantooruren.

 Informatie

  • Deze pagina's op de website.

(Financiële) voordelen

  • Groepsaankopen en kortingen.
  • Toegang tot producten en diensten op onze website.

Verbondenheid met andere speelpleinen

  • Promomateriaal voor speelpleinwerk.
  • We brengen particuliere speelpleinen samen voor uitwisseling van ideeën en ervaringen.

 

Lees hier meer: www.speelplein.net/lidworden


Nieuwsbrieven

Eind 2018 lanceren we onze eerste nieuwsbrief over praktisch-organisatorische zaken voor particuliere speelpleinen. We lichten er een aantal thema's toe en zetten deadlines nog eens in de kijker. De nieuwsbrieven sturen we op naar de voorzitter maar je kan ze ook hieronder terugvinden.

Editie december 2018
Editie mei 2019
Editie september 2019
Editie maart 2020
Editie september 2020


Zijn jullie gegevens correct?

Hebben we de juiste gegevens van jullie speelplein om ondersteuning te bieden? Een nieuwe voorzitter, een nieuw adres... laat het ons weten en wij passen onze gegevens aan.

Hier vind je de tutorials om de gegevens van jou en/of jouw speelplein aan te passen op deze website.


Meer en beter spelen

Alle producten, inhoud, wettelijke kantjes, het standpunt van de VDS, nuttige links en speelpleinvoorbeelden hebben we hier voor jou per onderwerp gebundeld.
Meer lezen ...


Zelf een voorbeeld

Heb je een afsprakennota met je locatie, een tip over inschrijfprogramma's of andere voorbeelden waar we andere speelpleinen mee kunnen inspireren, stuur maar door op naar je lokale ondersteuner.


Bij wie kan ik terecht?


In elke provincie staat er een lokale ondersteuner paraat. Hij/zij staat er niet alleen voor en kan ook rekenen op een team sterke vrijwilligers. 

Hier vind je hun gegevens.