Besturen

Een speelplein besturen, daar komt heel wat bij kijken. Wie is de voorzitter, wat wordt verwacht van andere bestuursleden, hoe zorg je voor een goede taakverdeling, hoe zit de verhouding met de stuurgroep of de animatoren?

Een uitdaging maar één waar we met de VDS graag bij ondersteunen.

Bestuurlijke vernieuwing

Je wil graag wat meer vrijwilligers in je bestuur? Je wil graag wat taken verdelen binnen je bestuur? De vrijwilligers komen om te vergaderen maar hebben geen tijd om zaken uit te voeren en je wil hier verandering in zien? Als dit bekend in de oren klinkt, dan kan dit nieuwe project interessant zijn voor jullie speelplein.

De VDS gaat speelpleinwerk in deze thema's ondersteunen door het project "bestuurlijke vernieuwing". Samen met de collega's uit Nederland van Jantje Beton.

Hoe pakken we het aan?

  • We gaan in een eerste fase luisteren bij speelpleinen wat hun ervaringen zijn. In de zomer van 2019 trokken twee vrijwilligers naar particuliere speelpleinen om hen vragen te stellen.
  • Met al die input ontwikkelen we een toolkit waar besturen zelfstandig, of met ondersteuning van de VDS, mee aan de slag kunnen.
  • Maar daar stoppen we niet: we voorzien gratis advies, we stellen de tool voor op ons congres en verzamelen goede voorbeelden nadien in een brochure.

Hetzelfde gebeurt in Nederland zodat we ook hun expertise kunnen gebruiken om jullie bestuur nog straffer te maken.

Heb je interesse om jouw verhaal te delen of wil je, in een latere fase, graag aan de slag met de tool, super! Stuur een mailtje naar .  

Wanneer komt de toolkit hier?

Zodra we de goedkeuring van Ermasus+ krijgen, plaatsen we de gehele toolbox op deze webpagina. Nog even geduld. 

Met steun van Jint en Erasmus+

 


Ondersteuning op maat

Onze lokale ondersteuners komen graag langs op ondersteuning op maat te bieden.

Je leest er hier alles over.


Dit hebben we ook nog...