Speel- en promomateriaal

Voor elk speelinitiatief, op maat van speelpleinwerk


Ben je op zoek naar een uitgebreid aanbod van speel- en promomateriaal voor je werking? Dan ben je bij MateriaalMagazijn via de webshop gedurende het hele jaar aan het juiste adres! MateriaalMagazijn is een initiatief van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) sinds 2002.

We gaan steeds op zoek naar een evenwicht tussen lage kostprijs en goede kwaliteit. Het aanbod is in de eerste plaats afgestemd op speelpleinwerk, maar iedereen kan bestellen; jeugddiensten, kinderopvang, particulieren, sportorganisaties, jeugdbewegingen, vakantiekampen… 

Groepsaankoop speelmateriaal 01/03 - 14/04/2021

Ieder voorjaar organiseert de VDS ook een groepsaankoop. De prijzen van 3.000 producten op de webshop zijn standaard verlaagd met 5%. VDS-Leden kunnen éénmalig hun unieke kortingscode ingeven en ontvangen 5% extra korting.  Je vindt je kortingscode bij het organisatieprofiel van je speelplein op deze website (tabblad VDS). 
groepsaankoop.materiaalmagazijn.be

Als corona het toelaat zullen er opnieuw inspiratiedagen doorgaan in 2021. Op deze momenten kan je alle producten bekijken en testen. 


Promomateriaal voor het speelpleinwerk


Bekijk het volledige aanbod


De VDS bouwt mee aan een brede maatschappelijke bekendheid voor speelpleinwerk. We zien promomateriaal als een onderdeel om het merk speelpleinwerk te versterken. Promomateriaal overkoepelend ontwikkelen en aanbieden zorgt voor verbondenheid en herkenbaarheid. We voorzien een permanent aanbod het hele jaar door via de webshop van het MateriaalMagazijn. Download de folder met het volledige aanbod en prijzen

Tijdelijke actie voor VDS-leden

15% korting verlengd tot 1/06 wegens corona!

Vanaf 2020 gaan we op zoek naar straffe korting en interessante deals waardoor jouw speelplein eigen promomateriaal voordelig kan bestellen. Het gaat om tijdelijke acties exclusief voor VDS-leden. Door met veel speelpleinen samen te bestellen bij dezelfde leverancier, dwingen we straffe korting af op je eigen promomateriaal.

Bestel je eigen, ontworpen badges aan 15% met onderstaande kortingscode

VDS-leden kunnen we verwennen met een uitzonderlijke korting op strijkbadges met je eigen ontwerp bij het Belgische iBadge.com. Alles is mogelijk, alles wordt op maat gemaakt. De actie loopt tot 31 augustus. Speelpleinen krijgen 8% korting. Bestel je voor 1 juni (verlengd wegens corona) krijg je 15% op je totale bestelling:

  • Je maakt een eigen ontwerp
  • Surf naar www.ibadge.com
  • Bestel je eigen ontwerp. Je gebruikt de besteltool op deze website. Lukt online bestellen niet omwille van administratieve redenen (bv. bestelbonplicht), neem je contact op met iBadge.
  • Vul bij het plaatsen van de bestelling de kortingscode in die je op deze webpagina vindt.
  • Betaal je factuur rechtstreeks aan Ibadge en je bestelling wordt meteen verzonden wanneer ze klaar is.  

 4 Subtitel


Onze missie: speelinitiatieven stimuleren om permanent te werken aan de uitbouw van een gevarieerd speelaanbod voor kinderen.

Contacteer Materiaal-Magazijn

Emmanuel De Clercq 
 
0499-38 45 87


Bestel doorheen het jaar via de webshop


Onze webshop www.materiaalmagazijn.be is permanent geopend: keuken- en poetsmateriaal, knutselmateriaal, organisatiemateriaal, bouw- en constructiemateriaal, zand en water, sport- en speelmateriaal, gezelschapspelen, reuze spelen, rollend materiaal, fantasiemateriaal, snoezel en muziek, speelboeken en cd’s... 

Alle artikelen zijn binnen de 2 werkdagen leverbaar met uitzondering van artikelen waar uitdrukkelijk wordt vermeld dat ze op bestelling zijn. Je komt je bestelling gratis afhalen in Gent of kiest tegen kostprijs voor een levering aan huis. VDS-leden krijgen met een kortingscode éénmalig 5% korting.   


Profiteer 1 x per jaar van de groepsaankoop

Ieder voorjaar organiseert de VDS via het MateriaalMagazijn een groepsaankoop. Door in bulk te bestellen kunnen we 1 x per jaar nog betere prijzen bedingen bij leveranciers en profiteer jij mee.

Voordelen van de groepsaankoop?

  • De prijzen van alle artikelen zijn 5% lager voor iedereen ten opzichte van de permanente webshop. VDS-leden die hun kortingscodes tijdens de groepsaankoop gebruiken, krijgen 10% korting op de prijs van de permanente webshop.
  • Je kan heel uitgebreid shoppen. Van wc-papier tot verkleedkledij, van knutselmateriaal tot buitenspeelgoed. Je bestelt alles in één keer
  • Je laat je bestelling in juni leveren of komt alles in één keer gratis afhalen in de verschillende afhaalpunten verspreid over Vlaanderen.

Onze dozen zijn een speelimpuls op zich zichzelf!


Wist je trouwens dat het MateriaalMagazijn dozen een 2e leven geeft door ze te hergebruiken ♻️. Ze worden opgefleurd met eigen ecologische tape en voorzien van speelideeën. Van de nieuwe dozen maak je zo een autobaan, poppenkast...