Vorming volgen

Schrijf je in voor cursus

De VDS organiseert cursussen animator, hoofdanimator en instructeur in elke vakantieperiode en in weekendformules, met en zonder overnachting.
Alle cursussen zijn erkend door de Vlaamse Overheid en leiden tot een erkend attest. Na elke cursus volgt verplicht een stage

Bouw verder op je basis

Bouw verder aan je (hoofd)animatorskills. Tijdens Playback leer je gedurende 5 dagen van alles bij over animeren, speltechnieken, bouwen, knutselen, grimeren…
Of specialiseer je een weekend lang in één bepaald thema en ga mee op 1 van onze verdiepingsweekends

Voor verant-woordelijken

We bieden vormingen aan voor verantwoordelijken van speelpleinen en andere vakantiewerkingen: van studiedagen, webinars tot lerende netwerken over diverse thema's en onderwerpen. Voor startende verantwoordelijken hebben we elk voorjaar een traject op maat. 

KALENDER TREF-MOMENTEN

Naast het centrale aanbod, organiseren we het hele jaar door in élke provincie trefmomenten gericht op vorming, uitwisseling en ontmoeting voor (hoofd)animatoren, verantwoordelijken en schepenen. Van starters tot mensen met ervaring. Het maakt niet uit van waar je bent, iedereen is welkom op élke vorming en trefmoment.

Bekijk de kalender met het actuele aanbod. 


We zijn allemaal speelexpert. Allemaal zijn we kind geweest. Alleen zijn we het kinds zijn onderweg wat kwijt geraakt. Oud geleerd, is jong gedaan!

Vorming organiseren

Vorming ter plaatse

Vorming op jouw werking?
Het kan! Overal, op elk moment van het jaar. 
Eén sessie duurt 2,5 uur en geldt voor minimum 8 en maximum 25 deelnemers.
Vorming ter plaatse wordt gebracht op maat van starters, ervaren (hoofd)animatoren of voor de hele ploeg.

Cursus ter plaatse

Wil je erkende cursus (hoofd)animator organiseren in jouw gemeente, voor jouw jongeren? Als gemeente, als school of samen? Dat kan! Op die manier hopen we de drempel voor jongeren te verlagen en sneller deel te nemen aan een geattesteerde cursus ter plaatse

Gastspreker

Vanuit een onderbouwde visie op spelen en met een aanstekelijk enthousiasme inspireren onze medewerkers jouw studenten in gastcolleges en deelnemers aan studiedagen, congressen... Op zoek naar een boeiende gastspreker of moderator voor jouw event? Stel je vraag.