Vorming volgen?

Erkende cursussen

De VDS organiseert cursussen animator, hoofdanimator en instructeur in elke vakantieperiode en in weekendformules.
Alle cursussen zijn erkend door de Vlaamse Overheid en leiden tot een erkend attest in het jeugdwerk. Na elke cursus volgt verplicht een stage

Cursus ter plaatse

Nieuw! Wil je erkende cursus animator of hoofdanimator organiseren in jouw gemeente, voor jouw animatoren? Alleen of samen met een buurgemeente? Dat kan!
De plaatsen zijn echter beperkt. De deadline om voor 2024-2025 een cursus aan te vragen is 28 oktober 2022.

Verdere vorming

Bouw verder aan je animatorskills. Tijdens Playback leer je gedurende 5 dagen van alles bij over animeren, speltechnieken, bouwen, knutselen, grimeren…
Of ga mee op één van onze verdiepingsweekends
Specialiseer je een weekend lang in één bepaald speelpleinthema.

Vorming ter plaatse

Vorming bij jou op het speelplein? Het kan! Overal, op elk moment van het jaar. 
Eén sessie duurt 2,5 uur en geldt voor minimum 8 en maximum 25 deelnemers.
Vorming ter plaatse wordt gebracht op maat van starters, ervaren (hoofd)animatoren of voor de hele ploeg.

We zijn allemaal speelexpert. Allemaal zijn we kind geweest. Alleen zijn we het kinds zijn onderweg wat kwijt geraakt. Oud geleerd, is jong gedaan!

KALENDER

Naast het centrale aanbod, organiseren we het hele jaar door in élke provincie info- en trefmomenten gericht op vorming, uitwisseling en ontmoeting voor (hoofd)animatoren, verantwoordelijken en schepenen. Het maakt niet uit van waar je bent, iedereen is welkom op élke vorming en trefmoment.

Bekijk de kalender

Vorming voor verantwoordelijken

De VDS biedt vormingen aan voor verantwoordelijken van speelpleinen. Voor startende verantwoordelijken hebben we een traject op maat. 

Gastcolleges en vorming voor scholen

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk inspireert jonge studenten. Vanuit een onderbouwde visie op spelen en met een aanstekelijk enthousiasme geeft de VDS gastcolleges op jouw hogeschool of universiteit.