ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20200405-regionale-speelpleintrefdag---we-zien-jullie-een-andere-keer-

Regionale Speelpleintrefdag - We zien jullie een andere keer!


Op 2 mei wordt Evergem even speelpleinland. Dàt was het plan, maar door de corona-maatregelen moeten we de datum doorschuiven. We houden jullie op de hoogte, beloofd! Benieuwd wat er dan op ons programma staat, spiek hier al even!

05 apr 2020 Meer lezen
20200403-speelpleinvoorbereiding-digitaal

Speelpleinvoorbereiding Digitaal


Alsnog op-en-top voorbereid de zomer in? Bekijk dan de speciale BeterSpelen-Pagina helemaal gewijd aan speelpleinvoorbereiding in corona-tijden. Hou hem de komende weken zeker in de gaten, want hij krijgt regelmatig updates!

03 apr 2020 Meer lezen
20200311-update-coronavirus-

De VDS schrapt alle externe trefmomenten tot 1 juni


Naast de eerder geschrapte paascursussen gaat het nu concreet over het congres, beide cursussen hoofdanimator in weekendformule, het verdiepingsweekend, regionale trefmomenten en alle aangevraagd vormingen ter plaatse.

03 apr 2020 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus, evaluatiemoment of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

Groepsaankoop: bestel nu nieuw promomateriaal

Groepsaankoop: bestel nu nieuw promomateriaal


Onze groepsaankoop speelmateriaal loopt tot 15/04. De prijzen van 3.000 producten op de webshop zijn verlaagd met 5%. Er is nieuw promomateriaal beschikbaar en je geniet van een tijdelijke actie op eigen, ontworpen badges.

  Meer lezen  
Word de beste versie van jezelf!

Word de beste versie van jezelf!


Schrijf je in voor een erkende cursus animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. 🔰 Da's STRAFFE kost met een SPEELS kantje! 🔰 De nieuwe folders en data voor de volgende vakanties staan ONLINE. Inschrijven kan vanaf nu!

  Meer lezen  
Wat is er zo typisch aan speelpleinwerk?

Wat is er zo typisch aan speelpleinwerk?


Wat is speelpleinwerk? Wat maakt het zo bijzonder en waarin het verschilt van andere vakantie-initiatieven of jeugdwerkvormen? Van naaldje tot draadje op deze nieuwe pagina: www.speelplein.net/sterkmerk

  Meer lezen