ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20191204-klaar-voor-een-fluo-kerstfeestje

Klaar voor een fluo-kerstfeestje?


Het eindejaar komt eraan, een super gezellige periode om feest te vieren. Tussen de examens en het blokken door mogen we de donkere dagen al eens wat opfleuren. En waarom niet met flashy fluo-kleuren? Laat je inspireren!

04 dec 2019 Meer lezen
20191204-fourage--35-tal-workshops-door-experten-van-binnen-en-buiten-de-jeugdsector.-ben-jij-erbij

Fourage = 35-tal workshops door experten van binnen en buiten de jeugdsector. Ben jij erbij?


Fourage is hét vormingsmoment van De Ambrassade voor vrijwilligers en beroepskrachten in de jeugdsector, een beurs voor leren en ontwikkeling in het jeugdwerk. Bekijk nu het programma, inschrijven kan vanaf vandaag.

04 dec 2019 Meer lezen
20191202-congres-2020---professionalisering-in-het-plaatselijke-jeugdwerk

Congres 2020 - Professionalisering in het (plaatselijke) jeugdwerk


Dr. Guy Redig, professor aan de VUB, schreef een artikel over professionalisering in het (plaatselijke) jeugdwerk. Beroepskrachten in het (plaatselijk) jeugdwerk zijn zeldzaam en (relatief tot andere uitgaven) erg duur.

02 dec 2019 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus, evaluatiemoment of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

VORMING VOOR STARTENDE SPEELPLEINVERANTW.

VORMING VOOR STARTENDE SPEELPLEINVERANTW.


Nog niet lang geleden gestart als 'speelpleinbaas' 😜? Volg onze basisopleiding voor nieuwe speelpleinverantwoordelijken op dinsdag 14, 21 & 28 januari 2020. Op 13/02/2020 is er nog een extra studiedag rond het nieuw decreet Kinderopvang.

  Meer lezen  
Word de beste versie van jezelf!

Word de beste versie van jezelf!


Schrijf je in voor een erkende cursus animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. 🔰 Da's STRAFFE kost met een SPEELS kantje! 🔰 De nieuwe folders en data voor de volgende vakanties staan ONLINE. Inschrijven kan vanaf nu!

  Meer lezen  
Wat is er zo typisch aan speelpleinwerk?

Wat is er zo typisch aan speelpleinwerk?


Wat is speelpleinwerk? Wat maakt het zo bijzonder en waarin het verschilt van andere vakantie-initiatieven of jeugdwerkvormen? Van naaldje tot draadje op deze nieuwe pagina: www.speelplein.net/sterkmerk

  Meer lezen