ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20210723-vragen-rond-inclusie-en-diversiteit-we-helpen-je-op-weg

Vragen rond inclusie en diversiteit? We helpen je op weg


De VDS ontwikkelde de afgelopen jaren verschillende vormen van dienstverlening om speelinitiatieven te ondersteunen in hun streven naar meer inclusie en diversiteit. We bundelden alle opties nog eens in een handig overzicht.

23 jul 2021 Meer lezen
20210722-postgraduaat-in-het-open-jeugdwerk

Postgraduaat in het open jeugdwerk


Formaat en AP hogeschool bieden in 2021-2022 voor de vijfde keer het postgraduaat in het Open Jeugdwerk aan. Deze tiendaagse opleiding vertrekt vanuit jouw ervaring en biedt theoretische kaders aan...

22 jul 2021 Meer lezen
20210720-balans-van-20-speelpleinwerk-mbt-corona

Balans van 20 dagen speelpleinwerk m.b.t. corona


Korte update over de huidige stand van zaken met betrekking tot het virus en speelpleinwerk: aantal besmettingen, verhouding kind/animator...

20 jul 2021 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

Campagne: Speelplein, iets voor jou!

Campagne: Speelplein, iets voor jou!


Vanaf 7 mei zetten we speelpleinwerk in de kijker met een eigen speelklerencollectie bij JBC en een website voor ouders met informatie over deze unieke vrijetijdsbesteding! Ontdek de troeven van speelpleinwerk en reserveer je gratis dagje spelen.

  Meer lezen  
Dag van de Animator - 29/07/2021

Dag van de Animator - 29/07/2021


Traditioneel vragen we de laatste donderdag van juli aandacht voor het engagement van onze 23.000 speelpleinanimatoren. In hun eigen vrije tijd zorgen ze ervoor dat 'onze' kinderen écht vakantie beleven! 70% doet helemaal vrijwillig of tegen een kleine vergoeding.

  Meer lezen  
Impact van corona op speelpleinwerk en VDS

Impact van corona op speelpleinwerk en VDS


De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk volgt de impact van corona op speelpleinwerk en de eigen dienstverlening voortdurend op. Alle informatie... vind je op www.speelplein.net/corona.

  Meer lezen