ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20200116-nieuw-analyseer-je-animatorenploeg-en-werking

NIEUW! Deel 3 van het evaluatie-instrument is daar!


Sta stil bij de samenstelling van je begeleidersploeg en houdt je animatorenwerking tegen het licht aan de hand van enkele uitspraken. Gratis downloadbaar voor leden van de VDS of te koop bij het MateriaalMagazijn.

16 jan 2020 Meer lezen
20200107-congres-2020---verwachtingen-van-ouders

Congres 2020 - Verwachtingen van ouders


Tijdens het Congres 2020 gaan we in de sessie "Verwachtingen van Ouders" in op de resultaten van de onderzoeken ‘Ouders en jeugdwerk: Zijn ouders tevreden? Wat verwachten ze van het speelplein (cf. kwaliteitsvereisten)? ...

08 jan 2020 Meer lezen
20191219-de-jeugd-van-tegenwoordig-hoe-pak-je-dat-als-speelplein

De jeugd van tegenwoordig vraagt een andere aanpak.


De druk op jongeren is gestegen, er zijn veel verwachtingen bijgekomen en jongeren hebben nu éénmaal veel meer keuze dan vroeger. Maar wil de jeugd van tegenwoordig zich ook nog engageren voor speelpleinwerk?

19 dec 2019 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus, evaluatiemoment of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

Congres: Speelpleinwerk is jeugdwerk

Congres: Speelpleinwerk is jeugdwerk


4 jaar na ons vorige congres, organiseert de VDS op 12 mei 2020 opnieuw een congres in Mechelen met als thema "speelpleinwerk is jeugdwerk". We brengen beleidsmakers, verantwoordelijken en jongeren samen om antwoorden te formuleren op uitdagingen.

  Meer lezen  
VORMING VOOR STARTENDE SPEELPLEINVERANTW.

VORMING VOOR STARTENDE SPEELPLEINVERANTW.


Nog niet lang geleden gestart als 'speelpleinbaas' 😜? Volg onze basisopleiding voor nieuwe speelpleinverantwoordelijken op dinsdag 14, 21 & 28 januari 2020. Op 13/02/2020 is er nog een extra studiedag rond het nieuw decreet Kinderopvang.

  Meer lezen  
Word de beste versie van jezelf!

Word de beste versie van jezelf!


Schrijf je in voor een erkende cursus animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. 🔰 Da's STRAFFE kost met een SPEELS kantje! 🔰 De nieuwe folders en data voor de volgende vakanties staan ONLINE. Inschrijven kan vanaf nu!

  Meer lezen