ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20220630-corona-en-de-speelpleinzomer--laatste-stand-van-zaken--

Corona en de speelpleinzomer -laatste stand van zaken


De cijfers gaan verder omhoog. Ventileren, voldoende handen wassen en ontsmetten op het speelplein blijft deze zomer verstandig. Kinderen en animatoren kunnen 10 dagen na besmetting, te tellen vanaf symptomen, opnieuw deelnemen.

30 jun 2022 Meer lezen
20220701-247-permanentie-tijdens-de-zomervakantie

24/7 permanentie tijdens de zomervakantie


Hulp nodig deze vakantie? Jouw lokaal speelpleinondersteuner is het eerste aanspreekpunt. Bij een ernstig ongeval, incident of crisis (tijdens en buiten de kantooruren) kan je ons 24/7 bereiken op het noodnummer.

30 jun 2022 Meer lezen
20220425-viking-kubb-tornooi-limburgse-speelpleinwerkingen

Save the date: 23/07 Viking Kubb Toernooi


Zaterdag 23 juli organiseert VDS Limburg een Viking Kubb Toernooi voor alle Limburgse speelpleinwerkingen De inschrijvingen staan nu open!

30 jun 2022 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

kant-en-klare speelideeën www.speelidee.be

kant-en-klare speelideeën www.speelidee.be


Een pak maffe speelideeën op maat van het speelplein. Gratis af te halen en kant-en-klaar te gebruiken. Speel ze!

  Meer lezen  
LEES NU DE VIJFJAARLIJKSE SPEELPLEINENQUETE!

LEES NU DE VIJFJAARLIJKSE SPEELPLEINENQUETE!


Sinds 1985 schotelt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) om de vijf jaar alle speelpleinen in Vlaanderen en Brussel een uitgebreide vragenlijst voor. De resultaten van de enquête in 2021 zijn er. Veel leesplezier!

  Meer lezen  
28 juli - Dag van de Animator

28 juli - Dag van de Animator


Schrijf 28 juli alvast in je agenda en applaiseer uitbundig mee voor alle animatoren in Vlaanderen en Brussel. Ben jij animator? Registreer je dan op de website www.dagvandeanimator.be en win een springkastelendag of een andere mega gekke prijs!

  Meer lezen