ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20190612-nacht-van-het-speelplein-editie-2019

nacht van het speelplein editie 2019


Tijdens de zomervakantie organiseert VDS Antwerpen, in samenwerking met de jeugddienst van Mechelen en speelplein Weyneshof vzw, opnieuw de nacht van het speelplein!

12 jun 2019 Meer lezen
20190612-kindernamiddag-zomer-2019

Kindernamiddag Zomer 2019


Op vrijdag 5 juli zetten de animatorcursisten een speelplein voor één dag op poten. Alle kindjes tussen 4 en 12 jaar zijn welkom voor een namiddag vol speelplezier!

12 jun 2019 Meer lezen
20190514-alles-gereed-op-mijnkadervorming.be-voor-stages-tijdens-de-zomer-

Is jouw speelplein klaar voor stagiairs? Check de checklist!


5 dingen die je speelplein moet doen om in orde zijn wat betreft stagiairs op het speelplein.

12 jun 2019 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus, evaluatiemoment of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

Wat is er zo typisch aan speelpleinwerk?

Wat is er zo typisch aan speelpleinwerk?


Wat is speelpleinwerk? Wat maakt het zo bijzonder en waarin het verschilt van andere vakantie-initiatieven of jeugdwerkvormen? Van naaldje tot draadje op deze nieuwe pagina: www.speelplein.net/sterkmerk

  Meer lezen  
25 juli - Dag van de Animator

25 juli - Dag van de Animator


In aanloop naar Dag van de Animator roept de VDS en 18 andere organisaties iedereen op om animatoren in een selfievideo een digitaal ‘applaus’ te geven als blijk van waardering voor hun inzet. In een live-uitzending op radiozender MNM volgt de apotheose. Omstreeks 16u tellen we af naar een ‘minifuif met maxipret’.

  Meer lezen  
Inspiratiebezoeken: Steel met je ogen en oren!

Inspiratiebezoeken: Steel met je ogen en oren!


Tijdens een inspiratiebezoek krijg je de kans om een aantal speelpleinen in de praktijk aan het werk te zien. De VDS speelt taxi of bezorgt je de gepaste speelpleinadressen op maat van je vraag. Je stuurgroepleden, schepen van jeugd, geïnteresseerde (hoofd)animatoren... de auto in en hop!

  Meer lezen