ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20180919-de-overdrachtsbox-voor-speelpleinen-is-uitgebreid-en-vernieuwd

De overdrachtsbox voor speelpleinen is uitgebreid en vernieuwd!


Een goede overdracht is van cruciaal belang wanneer er belangrijke speelpleinmensen stoppen (bv. voorzitter, stuurgroepleden, verantwoordelijke...). Garandeer een goede opvolging en vergeet geen zaken met de Overdrachtsbox.

19 sep 2018 Meer lezen
20180905-debattle-vuur-je-speelpleinvragen-af-op-toekomstige-politici

Debattle: vuur je speelpleinvragen af op toekomstige politici!


Nog 1 maand en de lokale verkiezingen! De VDS verzamelde tips en trics om te communiceren met politieke partijen en toekomstige schepenen. Zorg ervoor dat je gehoord wordt als speelplein! Maak je speelpleinprioriteiten duidelijk.

14 sep 2018 Meer lezen
20180912-een-weekend-op-maat-van-speelvogels

Een weekend op maat van speelvogels


Van 16 tot 18 november propt de VDS je rugzak vol met nieuwe spelletjes en speelideeën: trek je speelkleren aan! Er zijn nog plaatsen vrij. Het maakt niet uit of je 1 jaar of 5 jaar ervaring hebt. Je betaalt €48 all in.

12 sep 2018 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus, evaluatiemoment of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

Over evalueren van je speelplein.

Over evalueren van je speelplein.


In de Pit. van september steken we de koppen bij elkaar voor een grondige evaluatie. Het lijkt misschien allemaal wat veel rompslomp en het verplichte nummertje aan het einde van de zomer. Toch kan een formele evaluatie je speelplein deugd doen.

  Meer lezen  
Word de beste versie van jezelf!

Word de beste versie van jezelf!


Schrijf je in voor een erkende cursus animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. 🔰 Da's STRAFFE kost met een SPEELS kantje! 🔰 De nieuwe folders en data voor de volgende vakanties staan ONLINE. Inschrijven kan vanaf nu!

  Meer lezen  
Zet je speelplein op de politieke agenda!

Zet je speelplein op de politieke agenda!


Op 14/10/2018 zijn het verkiezingen. Het nieuw gemeentebestuur maakt plannen voor de komende 6 jaar in je gemeente. In het meerjarenplan zullen zaken staan die je speelplein aanbelangen of beïnvloeden. Geef politici de voorzet en wacht niet af.

  Meer lezen