ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20201030-inspironsje-4.0-bubbeltrouble-op-20-november-

Inspironsje 4.0: Bubbeltrouble op 20 november


Een inspirerende avond voor hoofdanimatoren, stuurgroepleden,...

30 okt 2020 Meer lezen
20201030-hanne-zoekt-een-nieuwe-uitdaging-op-het-speelplein-

Hanne zoekt een nieuwe uitdaging op het speelplein!


"De werkgroep animatie zou haar creatieve ideeën zeker appreciëren. We bellen Hanne straks op en nodigen haar uit voor de vergadering." Denk via onze CARRIEREPLANNINGS-tool ook na over de loopbaan van jouw animatoren. Hierzo...

30 okt 2020 Meer lezen
20201029-laat-je-inspireren-op-ons-digi-caf233-id

Laat je inspireren op ons Digi-Café-ID op 19 november


Café-ID is een trefmoment voor alle animatoren, hoofdanimatoren en stuurgroepleden. In ons Café-ID wisselen we gezellig ervaringen uit over allerlei speelpleinthema’s, zo staat er altijd iets interessant op ons programma voor jou!

29 okt 2020 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

Impact van corona op speelpleinwerk en VDS

Impact van corona op speelpleinwerk en VDS


De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk volgt de impact van corona op speelpleinwerk en de eigen dienstverlening voortdurend op. Alle informatie... vind je op www.speelplein.net/corona.

  Meer lezen  
Congres: speelpleinwerk is jeugdwerk

Congres: speelpleinwerk is jeugdwerk


4 jaar na ons vorige congres, organiseert de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk op 29 september 2020 opnieuw een congres met als thema "speelpleinwerk is jeugdwerk". Volledig online wegens corona.

  Meer lezen  
Word de beste versie van jezelf!

Word de beste versie van jezelf!


Schrijf je in voor een erkende cursus animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. 🔰 Da's STRAFFE kost met een SPEELS kantje!

  Meer lezen