ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een verdiepingsweekend. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20210423-maximale-onkostenvergoeding-vaccinatievrijwilligers-verhoogd

Maximale onkostenvergoeding vaccinatievrijwilligers verhoogd


De federale overheid verhoogde de maximale onkostenvergoeding voor vrijwilligers in de vaccinatiecentra tijdelijk en uitzonderlijk. Dat betekent een maximum van 35,41 euro per dag en 2600,9 euro voor het volledige jaar 2021.

22 apr 2021 Meer lezen
20210414-speelpleinwerk-maakt-zich-klaar-voor-een-tweede-coronazomer--

Speelpleinwerk maakt zich klaar voor een tweede coronazomer.


Terwijl iedereen de paasvakantie doorploetert, is de VDS achter de schermen ook al bezig met de zomer. Op www.speelplein.net/zomer2021 vind je onze wensen en een knop om je eigen idee├źn, suggesties en bezorgdheden door te geven.

14 apr 2021 Meer lezen
20210406-vermoeden-van-of-coronabesmetting-deze-paasvakantie-volg-het-eenvoudig-stappenplan

Vermoeden van of coronabesmetting deze paasvakantie? Volg het eenvoudig stappenplan!


Er werd een noodprocedure uitgewerkt, inclusief stappenplan. Op www.speelplein.net/werkjaar zetten we alle stapjes in 't kort op een rij.

06 apr 2021 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

Campagne: Speelplein, iets voor jou!

Campagne: Speelplein, iets voor jou!


Vanaf 12 mei zetten we speelpleinwerk in de kijker met een eigen speelklerencollectie bij JBC en een website voor ouders met informatie over deze unieke vrijetijdsbesteding! Ontdek de troeven van speelpleinwerk en reserveer je gratis dagje spelen.

  Meer lezen  
Dag van de Animator - 29/07/2021

Dag van de Animator - 29/07/2021


Traditioneel vragen we de laatste donderdag van juli aandacht voor het engagement van onze 23.000 speelpleinanimatoren. In hun eigen vrije tijd zorgen ze ervoor dat 'onze' kinderen écht vakantie beleven! 70% doet helemaal vrijwillig of tegen een kleine vergoeding.

  Meer lezen  
Impact van corona op speelpleinwerk en VDS

Impact van corona op speelpleinwerk en VDS


De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk volgt de impact van corona op speelpleinwerk en de eigen dienstverlening voortdurend op. Alle informatie... vind je op www.speelplein.net/corona.

  Meer lezen