31 mrt 2021

Mentaal sterk, da's jeugdwerk!

Eerst was er een brochure

Eind vorig jaar publiceerde Jeugdwerk voor Allen deze brochure met tips voor animatoren om het mentaal welzijn van kinderen in de werking te verhogen. Via enkele stripverhalen kwamen herkenbare situaties tot leven en vond je wat advies om er mee om te gaan.

Nu is er de poster

"Dit moet iedereen in het jeugdwerk gelezen hebben," was feedback die we regelmatig kregen op de brochure. Daarom gingen we aan de slag om de tips nog meer hapklaar te kunnen presenteren. Zo is er nu deze handige poster. Bestellen en ophangen maar!

 

 

 

 

Download de poster Bestel een gratis exemplaar*

*omwille van telewerkverplichting is de poster nog niet direct leverbaar, maar we verzenden hem van zodra het kan


En nog een brochure

Als jeugdwerker creëer je een ‘safe space’ of veilige ruimte voor kinderen en jongeren in diverse situaties, en dat is van onschatbare waarde. Samen met andere jeugdwerkers maak je van jullie werking een plek waar iedereen zich thuis kan voelen, zichzelf kan zijn en terechtkan bij iemand die heel dicht bij hen staat. Als vertrouwenspersoon sta jij paraat.

Toch kan die ‘safe space’ soms aanvoelen als onbekend terrein, waarin je als een soort ruimtevaarder op ontdekking moet gaan. En dan kan dit boekje van pas komen. 

Einde JWVA

Jeugdwerk voor Allen loopt op zijn laatste benen in zijn huidige vorm. Er wordt momenteel aan de opvolger Komm-af gewerkt. Je kan nog tot eind augustus beroep doen op de gratis vorming en begeleiding van JWVA.

Meer lezen

Op de pagina 'Extra zorg en aandacht' lees je meer tips over o.a. omgaan met rouwende kinderen en zelfmoordpreventie.