13 dec 2017

Prijs Jeugdwerk voor Allen gaat naar ...

De Provincie Oost-Vlaanderen reikt in het najaar de laatste keer de prijs 'Jeugdwerk voor Allen' uit. Vanaf 2018 neemt Vlaanderen de bevoegdheden rond jeugdwerk van de provincies over. ‘Jeugdwerk voor Allen is een geldprijs van 1000 EUR voor 2 initiatieven die zich engageren om het jeugdwerk toegankelijk te maken. Dit jaar gaat de prijs naar Roeland vzw uit Gent en de Gemeentelijke Speelpleinwerking Awimbalieje uit Denderleeuw.


Vzw Roeland en Speelpleinwerking Awimbalieje leveren baanbrekend werk om de meest kwetsbaren te betrekken.

gedeputeerde Couckuyt, bevoegd voor Welzijn. 


Speelpleinwerking Awimbalieje Denderleeuw

De volledige werking van Speelplein Awimbalieje is zo georganiseerd dat het speelplein toegankelijk is voor ieder kind. Zo is inschrijven op voorhand niet nodig, is er vooropvang van 7 u en naopvang tot 18u30 én kan je uw kind de hele dag door afzetten. Ook de administratieve verplichtingen en communicatie is afgestemd op ouders en kinderen die de Nederlandse taal maar beperkt machtig zijn. Ze slagen er ook in om hun divers publiek te laten doorstromen naar de animatorenploeg. De diversiteit in het begeleidersteam werkt dan weer positief door in het werven en opvangen van nieuwe kinderen en tieners. Diversiteit en inclusie worden op deze manier omgezet naar een erg positief verhaal. Via hun nauwe samenwerking met het OCMW van Denderleeuw, bereiken ze ook gezinnen die het niet zo breed hebben. Ongeveer 27% van hun deelnemers genieten een sociaal tarief. 

Jeugdwerk voor Allen gaat Vlaams

Vanaf 2018 neemt Vlaanderen de bevoegdheden rond jeugdwerk van de provincies over. Jeugdwerk voor Allen wordt uitgerold over Vlaanderen. De VDS is één van de ambassadeurs. Om onze ambitie waar te maken is de VDS op zoek naar 2 nieuwe medewerkers.


Meer lezen?

De VDS bundelde alle info rond maatschappelijke kwetsbaarheid kinderen en jongeren op de website bij beter spelen > toegankelijkheid.