08 dec 2017

Jeugdwerk voor Allen gaat Vlaams

Het netwerk wordt uitgerold over Vlaanderen

Jeugdwerk voor Allen, een van oorsprong Oost-Vlaamse netwerkorganisatie die na de herschikking van de provinciale bevoegdheden overkomt naar de Vlaamse overheid, zal worden uitgerold over heel Vlaanderen. Dat heeft minister van Jeugd Sven Gatz zopas beslist.

Andere jeugdorganisaties kunnen op Jeugdwerk voor Allen een beroep doen om te leren hoe ze hun werking inclusiever kunnen maken: toegankelijker voor kinderen en jongeren met een beperking of die zich een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden. 


Via het nieuwe programma ‘Jeugdwerk voor Allen’ ondersteunen we vrijwilligers die zich inzetten voor een diverser jeugdwerk

Minister Sven Gatz in zijn beleidsbrief jeugd


De VDS is één van de ambassadeurs

In de provincie Oost-Vlaanderen werden er de voorbije jaren al jaarlijks zo’n veertig initiatieven opgezet naar lokale verenigingen en lokale besturen. Ook in West-Vlaanderen bestonden al projecten rond inclusie en toegankelijkheid van het jeugdwerk voor kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.

De minister wil nu heel Vlaanderen mee laten delen van het goede werk van Jeugdwerk voor Allen. Hij investeert daarom 300.000 euro en heeft ambassadeurs aangeduid om die uitrol te coördineren. Deze ambassadeurs zullen organisaties zoeken, begeleiden en ondersteunen die in hun werking beter willen leren inspelen op diversiteit en kwetsbare jongeren.

Wie coördineert welke regio?

  • Oranje vzw > Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen
  • De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) > Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. 
  • De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) > Brussel 

Ook Goe Gespeeld! is ambitieus

Goe Gespeeld! is een samenwerkingsverband dat een pleidooi voor écht spelen voert: over GOE spelen, zonder de ‘d’, want spelen is ook nooit ‘af’ of is soms met een hoek af… Spelende kinderen zijn géén bedreigde soort: ze mogen wél lawaai maken, wél iets gevaarlijks doen, wél vuil worden… ook al maken sommigen het hen knap lastig!

Goe Gespeeld! richtte zich tot nu toe voornamelijk op jeugdwerk en lokale besturen. Goe Gespeeld! wil in de toekomst ook organisaties, beleidsmakers, ouders en andere actoren in de samenleving versterken om spelen in de kijker te zetten en ruimte te maken voor écht spelen. De VDS is sinds 2009 trekker van deze campagne.


Wij werven aan

Om deze ambities waar te maken, versterkt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) zijn team met 2 projectmedewerkers.

Eén medewerker zal zich volledig toeleggen op de realisatie van Jeugdwerk voor Allen in 2 regio's. De andere medewerker wordt Jeugdwerk voor Allen ambassadeur in de derde regio en voert de Goe Gespeeld!-opdracht uit.

Bekijk de volledige vacature.

Solliciteer

Stel je kandidaat door je CV en motivatiebrief ten laatste op 10.01.2018 te bezorgen aan VDSinfo@speelplein.net (VDS vzw, Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen).


Vacatures

Jeugdwerk voor Allen in 2 regio’s: voltijds (=38u)

Jeugdwerk voor Allen in 1 regio + Goe Gespeeld!: 0,9 VTE (=34u) 

Van bepaalde duur t.e.m. 31.12.2019

Bekijk de volledige vacature


Over ons


De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) vzw ondersteunt proactief alle speelpleinwerkingen in Vlaanderen en Brussel.
Meer lezen...


Vragen?


Pieter Verbanck

Coördinator Inclusie
pieter@speelplein.net
T 015 28 73 90