Inspiratietoeren

Steel met je oren en ogen bij andere speelpleinen.Een goede speelpleinverantwoordelijke neemt af en toe tijd om over het muurtje te kijken. Bezoek samen met je stuurgroepleden, speelpleincoördinator, schepen van jeugd, hoofdanimatoren, geïnteresseerde animatoren... andere speelpleinen en steel met je ogen en oren. Tijdens een inspiratiebezoek krijg je de kans om een aantal speelpleinen in de praktijk aan het werk te zien. De VDS speelt taxi of bezorgt je de gepaste speelpleinadressen op maat van je vraag.


Mogelijkheden

  • Formule ‘Do it yourself’: een doe-het-zelf-pakket dat we uitwerken, voor mensen met een specifieke vraag/thema. Om de deelnemers te prikkelen en inspireren voorzien we bij deze optie ook een ‘leeswijzer’ met opdrachten.

  • Formule ‘TAXI’: net zoals bij de ‘do it yourself-tour’ stippelen we voor jou en je ploeg de perfecte trip uit. Alleen zal er tijdens de trip ook iemand van de VDS met jullie meegaan. Deze expert kan je tijdens de bezoeken extra uitleg verschaffen en jullie kijktips geven.

Samen met mijn stuurgroepleden bezocht ik 3 speelpleinen met een straffe kleuterwerking. Interessant om te zien hoe zij dat aanpakken.

Tom Horemans, speelpleinverantwoordelijke van speelplein De Ravotter.Praktisch

Formule ‘Do it yourself’

Neem contact op met jouw regionale ondersteuner.
Samen stellen jullie de vraag scherp. Na het gesprek stelt de staffer een pakketje van goede voorbeelden samen op maat van jouw vraag. Hij mailt je alle info door en ‘off you go’.

Goed om te weten:
Jij maakt zelf alle afspraken met de speelpleinen en plant zelf de concrete toer. Deze bezoeken vinden plaats wanneer het best uitkomt voor jouw werking. Hou er rekening mee dat onze staffers wel wat tijd nodig hebben om jouw ideale pakket samen te stellen.

Voor een aantal inspiratiethema’s die breder gaan dan enkel speelpleinwerking, kan je je vraag ook naar Bataljong richten. Zij kunnen je goede voorbeelden geven van een breder georganiseerd vrijetijdsaanbod in de gemeente.

Formule ‘TAXI’

Neem contact op met jouw regionale ondersteuner
Samen stellen jullie de vraag scherp. Na het gesprek gaat de staffer op zoek naar de perfecte toer voor jullie. Hij maakt alle afspraken, plant de toer en neemt jullie overal mee naar toe. De taxibezoeken kunnen het ganse jaar door aangevraagd worden. Afhankelijk van het onderwerp en de agenda’s van zowel de werking als de staffer wordt er samen naar het ideale moment gezocht.


Prijs

 Formule

Niet-leden

Lid van de VDS

 

Particulier

Gemeentelijk

Particulier

Gemeentelijk


‘Do it yourself’

€0

€0

€0

€0


‘VDS is Taxi’

Je hebt recht op 1 gratis advies of inspiratietoer per jaar.
Vanaf het tweede advies:

€200

Je hebt recht op
1
gratis advies
of inspiratietoer
per jaar.
Vanaf het tweede advies:

€220


Je hebt recht op 2
gratis adviezen of inspiratietoeren per
jaar.
Vanaf het derde advies:

€160.Je hebt recht op 2
gratis
adviezen of inspiratietoeren per jaar.
Vanaf het derde advies:

€176.


Een taxibezoek valt onder dezelfde voorwaarden als een advies ter plaatse. Het bedrag is inclusief materiaal, vervoer en voor iedere deelnemer een broodje & versnaperingen. De prijs wordt aangerekend voor 1 auto gedurende 1 dag.

Deze toeren vallen ook onder het voordelenpakket voor VDS-leden (2 gratis adviezen of inspiratietoeren per jaar). Je betaalt enkel de vervoerskost aan €0,30 per kilometer, met een maximumbedrag van €60.


Bustoeren


In functie van bepaalde thema's (bv. inclusie, toegankelijk speelpleinwerk...) organiseert de VDS ook bustoeren. Hetzelfde concept met dat verschil dat meerdere werkingen op dezelfde bus stappen. Ideaal om tussendoor kennis te maken, een babbeltje te slaan en uit te wisselen. Als er bustoeren op de agenda staan, worden deze aangekondigd bij trefmomenten