27 jun 2023

Gratis energiescans voor jeugdinfrastructuur

Ook in 2023 biedt Pulse Transitienetwerk gratis energiescans aan voor het jeugdwerk om hun infrastructuur energie-efficiënter te maken. Dit in samenwerking met minister voor Jeugd Benjamin Dalle, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Vlaams Energiebedrijf. Het is het vervolg van een succesvol pilootproject. 

Afhankelijk van het energieverbruik van je kiezen tussen twee formules:

 

  • Verbruikt je gebouw minder dan 40 kWh/m² per jaar, dan kan je intekenen op een gratis energiecoaching, en bijkomend 10.000 euro om te investeren in kleine ingrepen. Opgelet: hiervan zijn er in 2023 nog slechts een beperkt aantal beschikbaar. De eerste die hun dossier correct en volledig indienen, krijgen voorrang. Snel zijn is de boodschap!
  • Verbruikt je gebouw meer dan 40 kWh/m² per jaar, dan krijg je een volwaardige energiescan met als eindresultaat een gedetailleerd rapport over de nodige ingrepen. Dat rapport kan je vervolgens gebruiken om in te tekenen op een investeringssubsidie van de Vlaamse overheid. 

Verbruikt je gebouw minder dan 40 kWh/m² per jaar, maar wil je toch een energiescan, dan kan er een uitzondering gemaakt worden indien je kan aantonen dat er plannen zijn om de bezettingsgraad van je infrastructuur te verhogen.

Het aanbod is exclusief voor jeugdwerkorganisaties.  

Meer informatie nodig of wil je graag kans maken op zo'n scan. Bekijk dan zeker de website van Pulse. 

Meer over infra-structuur?

Speellocaties, binnen-en buitenruimte, spelen in het groen... Je leest er alles over op onze pagina over speelinfrastructuur!