04 apr 2023

12.500 x Bedankt!

Vrijdag 31 maart vond de slotshow van JEZ! plaats. Daar maakten ze bekend dat er maar liefst 3.219.191 euro werd opgehaald. Van die som werd 12.500 ingezameld door ons voor de actie #iedereenanimator.

Chocolade-eitjes

Onze vrijwilligers en collega's gingen op pad bij vrienden, familie, collega's en kennissen. Die kochten alles samen 180 kilogram chocolade-eitjes.

Dankzij het Busleyden Atheneum (campus de Beemden) in Mechelen kwamen alle eitjes in een mum van tijd in zakjes terecht. 

Opstrijkbadges    

We verkochten 1.000 glow in the dark opstrijkbadges aan animatoren, verantwoordelijken, jeugddiensten... met de opdruk 'Jong en Zot van Spelen'.

Die zullen vanaf de paasvakantie schitteren op heel wat truien en rugzakken van animatoren in Vlaanderen en Brussel. 


200 jongeren op cursus aan de helft van de inschrijvingsprijs

Dankzij de opbrengst van de actie kunnen minstens 200 jongeren mee op cursus aan de helft van de inschrijvingsprijs. Dat is zeer goed nieuws: zo'n 7 procent van onze deelnemers maakte de laatste jaren namelijk gebruik van ons solidariteitsfonds. Dankzij de massale steun voor onze actie kunnen we dus blijven inzetten op het wegwerken van financiĆ«le drempels.


Wat is JEZ!?

JEZ! is als opvolger van Rode Neuzen Dag het nieuwe jongerencollectief waar VTM, Qmusic, HLN en Belfius hun schouders onder zetten. Ze zamelden de afgelopen weken geld in voor 200 jongeren-projecten, waaronder het onze. 

Alles over ons project #iedereenanimator