28 mrt 2024

VDS zegt JEZ!

JEZ! is het jongerencollectief van VTM, Qmusic, HLN en Belfius dat jongeren alle kansen wil geven! 
JEZ! werkt daarvoor samen met zo'n 200 organisaties, waaronder de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk.  

Samen geven we kinderen en jongeren een duwtje in de rug

Speelpleinwerk is al meer dan 25 jaar een vaste waarde in de vakantie. Er zijn meer dan 600 speelpleinwerkingen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Plezier maken is wat telt, maar we geloven er ook in dat jongeren hier alle groeikansen verdienen om de beste versie van zichzelf te worden. 

Met de centen die we ophalen werken we verder aan speelpleinwerk als een laagdrempelig en toegankelijk vakantieaanbod voor alle kinderen en jongeren. 

Dat doen we op 2 manieren:

 • We organiseren een inclusie-vormingsweekend voor (hoofd)animatoren en verantwoordelijken waarin we hen uitdagen om drempels weg te werken voor (nieuwe) jongeren die nog geen deel uitmaken van hun werking.
 • We verlagen de drempels binnen ons eigen inschrijvingssysteem voor jongeren om deel te nemen aan een erkende cursus (hoofd)animator en instructeur.

Bedankt voor jullie massale steun!

Onze acties zitten er op voor dit jaar. Jullie kochten maar liefst 538 badges en 3.261 tombolalotjes. Samen goed voor 5.523,5 euro!

Met dit geld zetten we verder in op het wegwerken van drempels in het speelpleinwerk.


3 manieren om het speelpleinwerk te steunen - ACTIE AFGELOPEN

De winnaars zijn bekend!

De prijsuitreiking zit erop! De winnaars zijn bekend. Ben jij een van de gelukkigen? Laat voor 1/6/’24 iets weten via bert@speelplein.net en we zorgen dat je prijs tot bij jou geraakt.

Winnaars:

 • 1e prijs: Cadeaukaart van de Efteling t.w.v. €200
  • 105121 (opgehaald)
 • 2e prijs: Waardebon van de Gouden kooi t.w.v. €75 - "De meest bekroonde escape rooms van België"
  • 103650 (opgehaald)
 • 3e prijs: 6 waardebonnen voor speelmateriaal bij MateriaalMagazijn van €50
  • 102095
  • 104289 (opgehaald)
  • 101780 (opgehaald)
  • 102089 (opgehaald)
  • 100211 (opgehaald)
  • 102204 (opgehaald)

 

1. Koop een lotje


Volg de trekking live op 27 maart om 19u30.
LIVE op ons Instagramkanaal!  

Hoe koop ik mijn lotje?

Loop één van onze collega's of vrijwilligers tegen het lijf en koop je fysiek lotje.
1 lotje kost €1,5 of 5 lotjes voor €6  

Koop je lotje online:

 1. Vul het formulier in. 
 2. Schrijf het gepaste bedrag over op BE45 4263 1380 6189 met de vermelding 'JEZ en jouw naam' 
 3. Je ontvangt daarna een mailtje van ons met de nummers van jouw lotje(s). Succes! 

Jouw lotje kopen kan tot 26 maart 2024 - 24u! 

Lees het wedstrijdreglement
 • De Organisator
  De tombola wordt georganiseerd door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw - Lange Ridderstraat 22 - 2800 Mechelen. De organisatie heeft hiervoor een officiële aanvraag gedaan bij de Nationale Loterij. De toestemming is ondertekend door de Koning en werd gepubliceerd in het Staatsblad.
 • Wie kan deelnemen?
  Enkel personen ouder dan 18 jaar kunnen aan deze wedstrijd deelnemen.
  Deelname gebeurt door aankoop van loten van 1,5 EUR/lot of 5 loten aan de voordeelprijs van 6 EUR.
   
  De loten kunnen fysiek aangekocht worden via medewerkers (beroepskrachten en vrijwilligers) van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk of via een online formulier tot en met 26 maart 2024 om 24u00. Er zijn geen minderjarigen betrokken bij de verkoop van onze loten. 

  Door hun deelname aan de tombola verbinden de deelnemers zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van huidig reglement en erkennen zij elke beslissing die de organisator dienaangaande treft.
   
 • De Opbrengst
  De opbrengst van deze tombola is bestemd voor het JEZ! Fonds “dat werd opgericht bij de Koning Boudewijnstichting om de opbrengsten van de fondsenwerving in het kader van JEZ! te beheren”.
 • De Prijzen
  1e prijs: Cadeaukaart van de Efteling t.w.v. €200
  2e prijs: Waardebon van de Gouden kooi t.w.v. €75
  3e prijs: 6 waardebonnen voor speelmateriaal bij MateriaalMagazijn van €50

  De tombolaprijzen worden vermeld op de website van de organisator: www.speelplein.net/jez en op elk lot. De winnaar moet de prijs aanvaarden zoals afgeleverd door de organisator. Hij/Zij kan geen aanspraak maken op compensatie. De organisatie wijst elke verantwoordelijkheid af bij incidenten die zouden voortkomen uit het aanvaarden of gebruiken van de prijs door de winnaar.

 • De Trekking
  Aan elke prijs zal een lotnummer worden toegekend dat recht geeft op deze prijs. De trekking van de winnende loten gebeurt op 27 maart 2024 (19u30) tijdens een live uitzending via het Instagram-kanaal van de organisator (@vdsvzw). De nummers van de winnende loten zullen dezelfde avond ook consulteerbaar zijn via www.speelplein.net/jez.

  Op de dag van de trekking van de winnende loten wordt eerst het lot met de laagste prijs getrokken. Daaropvolgend wordt het winnende nummer voor de tweede laagste prijs getrokken enz. tot de hoogste prijs.
  De trekking staat onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.

  Prijswinnaars kunnen zich kenbaar maken door tegen uiterlijk 1 juni 2024 contact op te nemen met de organisator via vdsinfo@speelplein.net.
  Wanneer een winnend lot niet werd opgenomen tegen uiterlijk 1 juni 2024, 24u00, is de winnaar vervallen van zijn recht op het aan het winnend lot verbonden prijs.

  Prijzen kunnen worden afgehaald bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, Lange Riddersstraat 22 - 2800 Mechelen mits voorlegging van het overeenkomstige winnende lot en dit tot ten laatste 1 juli 2024. Na deze datum vervalt onherroepelijk het recht op enige prijs.

 • Algemene Bepalingen
  - De organisator behoudt zich het recht voor de wedstrijd of een deel ervan te wijzigen, uit te stellen, in te korten of in te trekken indien de omstandigheden dit vereisen.
  - De organisator behoudt zich tevens het recht voor om te allen tijde deze tombola te wijzigen om technische of organisatorische redenen. De organisator kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.
  - De organisator houdt toezicht op het correcte verloop van de wedstrijd waarvan de uitslag onherroepelijk en bindend is.
  - Als het verloop van deze tombola door een technisch incident verstoord zou worden, zal alles in het werk gesteld worden om deze storende effecten te neutraliseren. De organisator kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enig nadeel dat zou voortvloeien uit deze technische incidenten.
  - Druk-, spel-, zet- of andere fouten alsook technische (communicatie-) problemen kunnen niet ingeroepen worden als grond voor welke verplichting dan ook vanwege de organisator.
  - In geval van misbruik, misleiding of bedrog behoudt de organisator zich uitdrukkelijk het recht voor om de betrokken deelnemer(s) van deelname aan deze tombola uit te sluiten.


Dit reglement wordt bekendgemaakt op de website van de Organisator en kan daar desgewenst worden afgeprint. Er is geen enkel verhaal mogelijk tegen de beslissingen van de organisator, die autonoom oordeelt. Bij een gebeurlijke betwisting in rechte zullen enkel de rechtbanken van het Arrondissement Mechelen bevoegd zijn. 

2. Bestel jouw badge


De geborduurde badges - die licht geven in het donker - kosten €3,50. Koop je er 20 of meer (bv. voor een animatorenploeg), dan wordt het €3/stuk. In de prijs zitten de verzendkosten steeds inbegrepen.

Bestellen voor 26 maart 2024

Bestellen kan via het bestelformulier hieronder tot en met 26 maart. We vragen je om meteen te betalen. Zo hebben wij het beste zicht op hoe onze solidariteitsactie loopt.

Je kan badges bestellen voor jezelf, voor jou en je vrienden of zelfs voor je hele animatorenploeg. Nadat alle bestellingen binnen zijn, bestellen wij ze bij onze partner iBadge en sturen we ze op. Je kan ze dus verwachten tussen de Paas- en zomervakantie.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar luna@speelplein.net

3. Doe een gift

Via deze link kan je een gift doen die fiscaal aftrekbaar is vanaf €40. Opgelet een gift op deze pagina, verdwijnt in de grote JEZ!-pot.

Jouw centen worden aan het einde van de campagne verdeeld over alle projecten.
Aangezien er 200 organisaties deelnemen, zal slechts een beperkt deel van dat geld bij ons terecht komen.

Wil je specifiek de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk steunen?

Doe dan een gift rechtstreeks op onze projectpagina. Deze is echter helaas niet aftrekbaar!  


Met jouw steun werken we aan speelpleinwerk als een laagdrempelig en toegankelijk vakantieaanbod voor elk kind en alle jongeren.

Elke euro die jij schenkt, wordt door JEZ! verdubbeld!


De komende weken zamelen alle deelnemende organisaties zoveel mogelijk geld in voor hun project. Maar ook JEZ! zelf zet heel wat acties op poten. De centen die JEZ! zelf inzamelt, worden aan het einde van de campagne verdeeld over alle deelnemende projecten.  

Alle organisaties die zelf €1.000 ophalen, krijgen gegarandeerd van JEZ! €1.000. Dit is het minimumbedrag, maar elke euro die we extra ophalen, wordt verdubbeld! Jouw euro telt voor 2! 


De JEZ!-feestweek komt naar deze 5 steden

De week vóór de paasvakantie is JEZ!-feestweek. Van 25 maart tot 29 maart trekt JEZ! langs Oostende, Gent, Mechelen, Leuven en Genk om de goede doelen-actie feestelijk af te sluiten met optredens, live radio en unieke belevenissen. Op vrijdag 29 maart wordt het opgehaalde eindbedrag bekendgemaakt in Genk. 

Iedereen animator!

Jaarlijks leidt de VDS zo'n 2.000 jongeren op tot animator of hoofdanimator in het jeugdwerk. De afgelopen jaren organiseerden we ook verschillende cursussen op maat van anderstalige nieuwkomers en ook jongeren met een verstandelijke beperking kunnen als co-animator gewoon mee op cursus!
 

Bekijk het verhaal van Zarghuna.
Vijf jaar als nieuwkomer in België en nu animator op het speelplein.Elke jongere moet de kans krijgen om cursus te volgen en terecht te komen in een fijne animatoren-ploeg van een lokale speelplein- of andere vakantiewerking.