03 nov 2022

De VDS ontsnapt niet aan prijsstijgingen

De VDS ontsnapt er niet aan: het leven werd in het afgelopen jaar alleen al meer dan 12% duurder: energiekosten, lonen, catering en verblijf op cursussen... We hebben lang geprobeerd al die stijgende kosten zelf te dragen, maar dat lukt niet meer.

We legden daarom ons prijzenbeleid onder de loep, vanaf 13/12 voeren we wel wat aanpassingen door. We houden daarbij rekening met belangrijke uitgangspunten zoals betaalbaarheid, toegankelijkheid, kleine vs grotere werkingen…

 Deze principes staan voorop:

  • Individuen zullen minimale prijsstijgingen kennen
  • We blijven aandacht hebben voor financieel kwetsbaren
  • Kleine particuliere werkingen worden bevoordeeld tov grote/gemeentelijke werkingen

Tem 12/12 zal je alles nog kunnen boeken aan de oude prijs, vanaf 13/12 komen er nieuwe prijzen voor cursussen, vormingen en adviezen ter plaatse, trefdagen...

De nieuwe prijzen: cursussen

Voor onze cursussen animator, hoofdanimator en instructeur gelden vanaf nu volgende prijzen:

Cursus met of zonder overnachting

Er wordt vanaf nu een opdeling gemaakt tussen cursussen met en zonder overnachting. Voorheen betaalden deelnemers daarvoor dezelfde prijs. De prijs voor de cursussen zonder overnachting zal echter naar beneden gaan. Dit omdat uit evaluatie bleek dat de huurprijs van de locaties een pak minder is wanneer er minder slaapkamers nodig zijn. Daarnaast heeft deze lagere prijs als doel de toegankenkelijkheid voor onze externaatscursussen verder te vergroten. 

De cursussen animator en hoofdanimator met overnachting zullen €20 duurder worden. Het is inmiddels al enkele jaren geleden dat we deze prijzen verhoogden en we achten deze verhoging noodzakelijk als gevolg van de stijgende kosten die het organiseren van een cursus met zich meebrengt. 

Voor de instructeurcursus komt er meteen €50 bij zodat de prijs gelijk komt met deze van de andere cursussen. Er zal echter een voordelige regeling worden uitgewerkt voor vrijwilligers die deze cursus volgen om instructeur te worden bij de VDS.

Gent, Brussel en cursus ter plaatse

Deze prijzen gelden niet voor de steden Gent en Brussel, waarbij er dankzij de samenwerkingen met de steden lagere prijzen mogelijk zullen blijven. Ook voor cursussen ter plaatste die door steden en gemeenten aangevraagd worden, geldt een andere regeling.

adviezen en vormingen ter plaatse

Voor vormingen ter plaatste en adviezen ter plaatse gelden volgende nieuwe prijzen:

 

 

Daarbij blijft telkens gelden dat niet-leden recht hebben op één gratis advies ter plaatse en leden recht op twee gratis adviezen ter plaatse.

Procesbegeleidingen, audits, jury's en gastcolleges

Voor deze categorieën geldden voorheen heel wat verschillende formules en prijzen. Deze zullen binnenkort echter allemaal onder dezelfde uurregeling vallen. De prijzen zijn daarbij de volgende:

Onze producten

 

Ontdek hier welke producten je bij ons allemaal kan dowloaden, ontlenen of aankopen.