Uitbraak coronavirus COVID-19

IMPACT OP ONZE EIGEN DIENSTVERLENING

Op deze pagina, www.speelplein.net/dienstverlening, maken wij voor jou de vertaling van alle coronamaatregelen, -aanbevelingen en-impact op onze eigen dienstverlening.
Deze pagina werd het laatst bijgewerkt op 21/01/2022

Impact van de BAROMETER op onze dienstverlening

Vandaag 21/01/2022 werd de BAROMETER geboren. Die zal zeker ook impact hebben op onze eigen dienstverlening, want de deur wordt vanaf 28/01, zelfs in code Rood, weer opengezet voor o.a. kadervorming

De VDS buigt zich volgende week over alle details (die kennen we nu nog niet helemaal) en brengt je dan via deze weg en via gerichte nieuwsbrieven op de hoogte. Ondanks de beperkingen, ziet het er wel veelbelovend uit. We zullen er alleszins alles aan doen om onze dienstverlening weer snel op het niveau te brengen dat jullie van ons gewoon zijn!

Details van de barometer die we nu wel al kennen, lees je op onze werkjaar pagina.

Corona slaat weer toe (update v 03/12/2021 - geldig tot 28/01)

Het Federale Overlegcomité van 03/12/2021 zette de coronamaatregelen op scherp. In de dagelijkse overlegmomenten met de sector en onze Minister zijn intussen een paar zaken minder onduidelijk geworden.

De VDS hanteert daarom zelf deze maatregelen:

Externe dienstverlening (= ‘werk’/‘jeugdwerk’)

(bvb Procesbegeleiding, Advies ter plaatse, Jury sollicitatie JD-medewerker...)

 • De beslissing over iets al dan niet digitaal of live te laten plaatsvinden, ligt bij de aanvrager (lokaal bestuur, jeugddienst, speelpleinorganisator)
 • De VDS stuurt medewerkers live, enkel wanneer de geldende coronaregels ook gevolgd worden
 • Elke VDS-medewerker mag persoonlijk beslissen of die zichzelf daar voldoende comfortabel bij voelt of niet. Indien niet, zoekt de VDS samen met de organisator naar een alternatieve oplossing (bvb andere medewerker, andere (buiten)ruimte, toch digitaal…)

Specifiek met betrekking tot ons cursusaanbod

In week van 17 januari 2022 zou er opnieuw een overlegcomité plaatsvinden. Op dat overlegcomité zou de coronabarometer besproken worden: "Deze week focussen we ons op verdere technische voorbereidingen en voorbereidend overleg met onder meer de minister-presidenten. Op basis daarvan zal beslist worden wanneer het Overlegcomité formeel bijeenkomt. Mogelijk in de loop van volgende week."

We verwachten samen met de installatie van de coronabarometer ook duidelijkheid met betrekking tot de maatregelen na 28/01. Op basis van wat het overlegcomité beslist zal de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk bekijken of de cursussen die doorgaan tijdens de krokusvakantie haalbaar zijn en op welke manier. Deelnemers mogen in de week van 24/01 van ons sowieso een bericht verwachten waarin we hen op de hoogte houden. Dat is dan exact een maand voor aanvang van de cursussen. Voorlopig is het ook voor ons afwachten wat de nieuwe maatregelen vanaf 28/01 zullen inhouden. We hopen alvast samen met de ingeschreven cursisten dat alles fysiek kan doorgaan zoals gepland.   


Eigen VDS activiteiten (= ‘jeugdwerk’)

 • Moeten digitaal plaatsvinden als het binnen is (vergaderen, uitwisselen, overleggen, voorbereiden…)
 • Jeugdwerkactiviteiten buiten kunnen nog, binnen kan dat niet meer (binnen kan er enkel gesport worden)
 • Buitenactiviteiten (bvb paintball, lasershoot, trampolinejump, vergaderen rond de vuurkorf…) kunnen zeker nog!
 • Feestjes binnen mogen niet. Ook als ‘werkomstandigheden’ worden teambuilding, feestjes ed binnen niet toegelaten
 • Een ‘evenement’ (= max 200p + CST + mondmasker + zitten) is per definitie naar externen gericht en dus voor onze eigen interne activiteiten niet van toepassing

VDS stafmedewerkers (='werk')

 • De VDS staf werkt en vergadert in regel van thuis uit.
 • De VDS staf kan, als het nodig is, wel max 1d/week op kantoor komen werken. Dat melden zij vooraf op het voorziene platform
 • Ook onderlinge vergaderingen en overlegmomenten doen we digitaal.
 • Eigen sollicitaties kunnen wel nog live, mits navolging van de regels (1,5m afstand, CO2 meter, verluchting, handhygiëne – mondmaskers mogen maar moeten niet)

 

 

De basisrichtlijnen lees je hier nog eens. Steeds onder voorbehoud van eventuele nieuwe opgelegde maatregelen. VDS blijft bereikbaar

Tijdens de kantooruren kan je de VDS bereiken op het nummer: 015 28 73 90 of je belt rechtstreeks met jouw lokaal ondersteuner

Elke schoolvakantie zijn we 24/7 bereikbaar op het noodnummer 
bij een ernstig ongeval, crisis of incident op je speelplein. Je vindt het noodnummer naar aanloop van elke vakantie op www.speelplein.net/contactHoe nuttig vind je deze pagina?
Waarmee kunnen we deze pagina aanvullen?
Laat het ons weten.