11 jan 2024

Regulitis: lancering website beleidsaanbevelingen

Als jeugdsector willen we een een duidelijk signaal geven

De laatste jaren worden wij als VDS én jullie als speelplein- en vakantiewerkingen rond de orgen geslagen met regulitis, paparassen, een heleboel wetgeving, regeltjes en nieuwe aanpassingen. 

Bij elk 'nieuwtje' hoort dan weer een eigen stappenplan, manier van rapporteren, communiceren, handelen ... 

Denk maar aan het attest van goed gedrag en zeden, de nieuwe regelgeving rond fiscale attesten, het verplicht aanbieden van electronische betalingsmogelijkheden, de aanpassingen rond VZW-registraties ...

Het is al lang niet meer simpel om de bomen door het bos te zien. Zeker niet omdat dat bos ondertussen is uitgegroeid tot een diep donker woud met enge monsters en een kluwen van giftige planten. Want: elke tijdsinvestering die je doet rond (onnodige) regulitis, kan je niet steken in de speelkansen van kinderen en jongeren. Zonde toch?!   

Daarom trekken we met de hele jeugdsector (mee) aan de alarmbel. 

We lanceerde de website www.regulitis.be
Daar is er nu een actueel overzicht te vinden van alle ‘Regulitis’ waar verenigingen mee kampen. Dit initiatief biedt concrete oplossingen en roept politiek en administratie op om er eindelijk en zo snel mogelijk werk van te maken zodat talloze vrijwilligers én verenigingen kunnen bezig zijn met wat er écht toe doet.


Wat kan jij doen?

Maak jij mee kabaal? Trek je mee aan de regulitis alarmbel? 

Deel de verschillende oproepen mee of vertel je eigen verhaal. 
De Ambrassade voorziet hiet zelf en en klaar materiaal voor! 

 

Via je eigen nieuwsbrief

Een nieuw virus in Vlaanderen, Regulitis, treft voornamelijk verenigingen en vrijwilligers. Dit Regulitis-virus vereist dringend een politiek vaccin!

Ook onze vereniging, XXX, kan niet zonder haar vrijwilligers. Maar hun goesting en enthousiasme worden gefnuikt door een toenemende overdaad aan administratieve procedures die vaak onnodig zijn en op een ouderwetse manier georganiseerd zijn. Dit is wraakroepend, temeer omdat veel van deze dossiers al jarenlang vastzitten terwijl er oplossingen voorhanden zijn. Op www.regulitis.be is nu een actueel overzicht te vinden van alle ‘Regulitis’ waar verenigingen mee kampen. Dit initiatief biedt concrete oplossingen en roept politiek en administratie op om er eindelijk en zo snel mogelijk werk van te maken zodat talloze vrijwilligers én verenigingen kunnen bezig zijn met wat er écht toe doet.

 

  • Gebruik hiervoor liefst een beeld/filmpje dat je vindt via deze link
  • Feel free om één bepaalde kwestie te vermelden waarmee jouw organisatie geconfronteerd wordt.
Via Facebook

Een nieuw virus in Vlaanderen, Regulitis, treft voornamelijk verenigingen en vrijwilligers. Dit Regulitis-virus vereist dringend een politiek vaccin!

Meer weten? Check www.regulitis.be

#regulitis @defederatie


  • Gebruik bij voorkeur een filmpje dat je vindt via deze link

 

Via instagram
  • via deze link vind je visuals ifv een Instagram-post. Er is ook een afbeelding ifv een story. Na de pijl moet je dan zelf de link naar www.regulitis.be invullen.

Benieuwd naar alle regulitis?

Bekijk dan zeker onze eigen pagina's rond de verschillende wetgevingen en regelgevingen