19 nov 2020

De Vlaamse Jeugdraad start zijn werkjaar met nieuwe adviseurs en nieuwe thema's!

Vanaf 9 tot 22 november kan je stemmen op nieuwe adviseurs voor de Vlaamse Jeugdraad. En dat wordt geen gemakkelijke keuze!

Met 43 zijn ze, de jongeren en jeugdwerkers die individueel campagne voeren om de 16 nieuwe adviseurs van de Vlaamse Jeugdraad te worden. Daarvan staan er maar liefst 29 gedreven jongeren te trappelen om zoveel mogelijk stemmen te scoren en de titel van jongerenadviseur te bemachtigen. Voor de positie van jeugdwerkadviseur zijn er 14 jeugdwerkers, vanuit verschillende organisaties, kandidaat.

Kinderen en jongeren van 12 tot en met 30 jaar oud kunnen tijdens onze kiesweken hun stem uitbrengen op minimum 1 en maximum 8 jongeren als nieuwe adviseurs. Stemmen doe je eenvoudig via je eID en de It's Me app.


Wij kiezen voor Marnik!

Elke jeugdwerkorganisatie mag een kandidaat naar voor schuiven om mee te dingen naar zo'n Vlaamse-Jeugdraad-zitje. De uiteindelijke nieuwe jeugdwerkadviseurs (8 in totaal) worden gekozen door de Commissie jeugdwerk. 

Wij, met de VDS, kiezen er resoluut voor om een vrijwilliger naar voor te schuiven. De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk IS jeugdwerk, Speelpleinwerk IS jeugdwerk. Wij vertrouwen het dan ook net die jeugd toe om mee aan tafel te zitten om belangrijke jeugdthematieken mee te bepalen en mee het jeugdbeleid in Vlaanderen en Brussel uit te schrijven. 

Het speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm. Het is belangrijk dat ook de stem van de speelpleinanimator en het speelpleinkind vertegenwoordigd is in de Vlaamse Jeugdraad. 

Wij kiezen resoluut voor Marnik! 

Wil je meer te weten komen over Marnik? Bekijk dan zeker zijn Jeugdwerkadviseur pagina

 

Belangenbehartiging

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk zorgt voor positieve media-aandacht en komt op bovenlokaal niveau op voor de belangen van het spelende kind en het speelpleinwerk als unieke jeugdwerkvorm. Op deze plaatsen vertegenwoordigen we vragen en bezorgdheden van alle speelpleinen. We hopen dit dus ook in de Vlaamse Jeugdraad te gaan doen! 


Stemmen op jongeren én op thema's!

Als speelpleiner kan jij ook je stem uitbrengen.  Je krijgt de kans om op 1 jeugdthema en op maximum 8 jongerenadviseurs te stemmen. 

 

De Thema's

Afgelopen zomer gingen er een heleboel Touristen voor de Vlaamse Jeugdraad op pad om kinderen en jongeren te bevragen rond thematieken die hen bezighielden. 

Uit al die thematieken schuift de Vlaamse Jeugdraad nu 5 thema's naar voor. 

 

Jongerenadviseurs op het speelplein!

Je kan kiezen tussen 29 kandidaten die hun kans wagen om jongerenadviseur te worden. Wijzelf zijn alvast fan van deze drie kanjers. Waarom? Omdat ze speelpleiners in hart en nieren zijn! Maak kennis met YentlClara en Bob!

 

Jeugdthematieken

Lees alles over de thematieken op de site van de Vlaamse Jeugdraad

 

Jongerenadviseurs

Je kan kiezen tussen verschillende jongeren die zich kandidaat stelden om jongerenadviseur. Je mag maximum 8 kandidaten op jouw lijstje zetten. 

Je kan hun profiel bekijken op de website van de Vlaamse Jeugdraad. 

 


Hoe kan je meestemmen?

Vanaf 9 november starten de officiele kiesweken. Tot en met 22 november kan je jouw stem uitbrengen op jouw favoriete jongerenadviseurs en jouw gekozen jeugdthema's.

Jouw stem uitbrengen kan via de website van de Vlaamse Jeugdraad.

Opgelet: Stemmen gebeurt met je eID of via de It's me- app! 

Via deze wegen kan je je stem bevestigen en wordt jouw stem dus meegeteld. 

Installeer de it's me- app!


 

De Vlaamse Jeugdraad daagt het jeugdwerk uit... voor de Grote Jeugdwerk-Challenges

Ze willen ook jullie stem als vereniging, en die van alle kinderen en jongeren die bij jullie actief zijn meepakken. Zelfs vanuit jullie kot!

Ze bieden jullie 7 challenges aan die jullie zelf kunnen aangaan.

Vanuit De Vlaamse Jeugdraad zal hier op 15 november extra aandacht op gericht worden, maar jullie kunnen er elke dag mee aan de slag.

De challenges hebben een link met 1 van de 5 thema’s waarvoor je kunt kiezen bij de verkiezingen, een eigen thema van de deelnemers en uiteraard met stemmen voor de Jeugdraad. Post je het resultaat van de 7 challenges met de naam van je groep, een tag voor de #vlaamsejeugdraad en de hashtags #mijnstemtelt #100vd100, dan maak je kans op een mooie prijs voor jouw vereniging. Bovendien maakt elke jongere die individueel stemt ook kans op een prijs!

Benieuwd naar alle challanges? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van De Vlaamse Jeugdraad