09 sep 2019

12 co-animatoren rijker

Dit jaar legden weer 12 jongeren het traject van co-animator af. Na een cursus bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, liepen ze stage op een speelpleinwerking uit hun buurt. Daar kregen ze een takenpakket op maat van hun talenten. Samen met de andere animatoren zorgden ze voor een speelse zomer voor de kinderen op het speelplein.

Afgelopen zaterdag blikten we samen terug op hun traject. We konden feestelijk afsluiten met de overhandiging van de getuigschriften van co-animator op het speelplein.Aan het woord

Ann-Sophie, speelplein Begijnenborre Dilbeek:

Elke dinsdagavond speelden we een spel met animatoren. Daarna gingen we samen naar het zomercafé in Dilbeek. Het zomercafé was heel leuk want ik kon samen met de animatoren gaan die ik al een beetje ken.


Nidall paste deze zomer perfect in ons team. Hij wordt nu zelfs doorheen het jaar vaste vrijwilliger in onze werking.

Olivier, verantwoordelijke kinderwerking vzw Jong


Jarne, speelpleinen Kalmthout:

Elke dag had ik een groep van 8 kinderen rond mij hangen en die lieten mij niet met rust omdat ze mij tof vonden. Ik vond alle knuffels echt zalig die ik kreeg. De hele week door kreeg ik knuffels, elke minuut van de dag. Soms was het een beetje teveel want ik moest nog werk gedaan krijgen.Maar ze wouden mij niet laten gaan. Ik was de grote kindervriend bij de kleintjes.


Wordt vervolgd

Ook in 2020 voorzien we minstens 12 plaatsen voor co-animatoren op onze animatorcursus. We bieden de nodige ondersteuning voor, tijdens en na de cursus. Zo kunnen de co-animatoren hun talenten optimaal inzetten op het speelplein.

Maar ook ander jeugdwerk springt mee op de kar. Onder begeleiding van Konekt, die eerder ook de VDS begeleidde, maken deze organisaties ook plaats voor co-animatoren op cursus:

Nog andere organisaties delen ons enthousiasme en zetten momenteel de eerste stappen om binnenkort mee in het co-animatorverhaal te stappen. Wordt dus zeker en vast vervolgd!


Meer info

Hier vind je alles over ons traject tot co-animator.

Meer lezen

We bundelden de meest gestelde vragen door speelpleinverantwoordelijken in deze infofiche.

Je leest nog meer over talentgericht werken in 'DNA 29: Co-animatoren - inzetten op talent op het speelplein'.Nog vragen?

Pieter Verbanck
Coördinator inclusie
pieter@speelplein.net
T 0486 94 09 70