Stuurgroependag 2023

Op maat van West-Vlaamse speelpleinen

Stuurgroependag is een namiddag voor alle West-Vlaamse stuurgroepen en hoofdanimatoren waar uitwisseling en vorming centraal staan. Op de agenda staan een heleboel thema’s voor en over stuurgroepen. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om te horen hoe het er op andere speelpleinen aan toe gaat. Planning en sessies

Dagplanning

 

 • 13u30: Onthaal 
 • 14u: sessies deel I - Keuze uit 2 sessies:
 • Spelen met machtig materiaal OF zorgbeleid en storend gedrag
 • 16u: vieruurtje
 • 16u30: sessies deel II - Keuze uit 2 sessies:
 • Avontuurlijk spelen OF stuurgroepen sturen
 • 18u30: leuke afsluit

 

Sessie aanbod

SESSIES I: 14u - 16u

 

 • Spelen met machtig materiaal: Wat krijg je als je een ruimte met speelbeesten, bouw- en decormateriaal en out-of the box spelmaterialen samen gooit?  100% spelen! Deze sessie gaat over het leren kennen van de principes van spelen en samen nadenken hoe we deze principes kunnen installeren op het eigen speelplein.

 • Zorgbeleid en storend gedrag: deze vorming bestaat uit twee luiken. Enerzijds geven we handvaten en tips hoe om te gaan met storend gedrag op het speelplein. Anderzijds leggen we samen de basis voor een visie op zorg(beleid) en een zorgbeleid. 

 

Na deze sessie voorzien we voor iedereen een vieruurtje

SESSIES II 16u30 - 18u30

 

 • Avontuurlijk spelen: Spelen to the max! Samen gaan we op ontdekkingstocht, tasten we grenzen af en schatten we risico's in. Daarna steken we de koppen bijeen om na te denken over een visie rond risicovol spelen en wisselen we tips and tricks uit.
 • Organisatie van een stuurgroep: Hoe organiseer je praktisch je stuurgroep? Welke themas kan je bespreken, welke taken kunnen zij opnemen of hoeveel keer kom je met de stuurgroep samen? Aan de hand van een uitwisseling trachten we antwoord te bieden op al deze vragen. Nog geen stuurgroep, net een opgestart of al enkele jaren bezig? Iedereen is hierop welkom.

 
Na de sessieblokken voorzien we vrijblijvend een hapje en een drankje als slotmoment voor onze trefdag.


Praktische informatie

Waar & wanneer?

Zaterdag 22 april  (13u30- 18u30) 
Speelpleinwerking De Warande Torhout

Aartrijkestraat 140 // 8820 Torhout

 

De dag start om 13u30 met een onthaal en de sessies eindigen om 18u30. Daarna is er nog een vrijblijvende afsluit voor wie graag nog wat blijft napraten. 

We voorzien een vieruurtje. 

 

Prijs en inschrijven

 

Niet-leden

Lid van de VDS

Factuur

Individuele inschrijving

€5

€5

 

nee

 

 

(Groeps)inschrijving door de verantwoordelijke

 

€7

€5

ja

Inclusief alle vormingen, uitwisselingen en speelmomenten.
Bekijk de ledenlijst.

 

 • Na de inschrijving ontvang je een automatische e-mail met de betalingsgegevens.
 • Wil je als speelplein een factuur ontvangen? 

Geef een seintje (via ) welke animatoren je net zelf hebt ingeschreven of doe jouw inschrijving via de groepsinschrijving dan maken we automatisch voor deze deelnemers een factuur aan.

 • Werk je met een bestelbon?

Stuur deze vóór het trefmoment op naar "> of naar Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen. Het is niet mogelijk om een factuur te maken voor animatoren die individueel inschreven!


Veel gestelde vragen

Ik ben niet ingeschreven, kan ik toch nog komen?

Je kunt nog komen, maar je kunt enkel aansluiten bij de sessies die niet volzet zijn. Geef gerust een seintje aan onze lokaal ondersteuner Arno 0471/28.56.74

Ik wil mijn inschrijving annuleren

Laat iets weten aan de lokaal ondersteuner via . Weet wel dat ze droevig zal zijn dat je jouw inschrijving annuleert...

Waarvoor ben ik verzekerd?

De deelnemers zijn binnen het terrein van het event en tijdens de begeleide activiteiten verzekerd tegen lichamelijke letsels en burgerlijke aansprakelijkheid. De kosten ten gevolge van het aanbrengen van materiële schade ten nadele van andere deelnemers of van het terrein dienen door de deelnemers zelf gedragen te worden.

Publicatie en privacy van deelnemers

Op VDS-initiatieven wordt beeldmateriaal verzameld dat later op onze website, via sociale media of in publicaties terecht kan komen. Door in te schrijven voor een cursus of trefmoment, stem je daarmee in. Zie je bepaalde foto’s of filmpjes liever toch niet gepubliceerd, laat het ons dan weten. 

De persoonsgegevens van alle deelnemers worden opgeslagen in een database, uitsluitend bedoeld voor intern gebruik en om je op de hoogte te houden van toekomstige activiteiten en relevant speelpleinnieuws. Je hebt steeds het recht op inzage en correctie van de door de VDS bewaarde informatie.Nog vragen?

Heb je niet alles terug gevonden op deze pagina en heb je toch nog prangende vragen? Neem dan contact op met je Lokaal Ondersteuner via


Neem zeker ook eens een kijkje op onze facebookpagina voor meer info over de verschillende sessies