Digi-Café-ID

donderdag 23 maart 2023

Café-ID is een gratis trefmoment voor alle animatoren, hoofdanimatoren, stuurgroepleden en speelpleinverantwoordelijken. Kortom: iedereen die tijdens het werkjaar betrokken is bij zijn speelplein. In ons Café-ID wisselen we gezellig ervaringen uit over allerlei speelpleinthema’s, zo staat er altijd iets interessants op ons programma voor jou en alle andere (hoofd)animatoren van je plein. Ook al zin om erbij te zijn? 


VOORBEELDEN EN ERVARINGEN HOREN VAN ANDERE SPEELPLEINEN OVER WAT bij hen WERKT, IS INSPIREREND EN GEEFT EEN BOOST OM ZELF AAN DE SLAG TE GAAN.

Op ons programma

Van 19u30 tot 21u30 kan je in ons digitaal café terecht voor een gezellige babbel en uitwisseling. Leer animatoren en hoofdanimatoren van andere werkingen kennen en raak verdiept in hun speelpleinverhaal.

We beginnen met een gezellige intro, erna kan je kiezen tussen 2 thema-uitwisselingen.


Keuze 1: Een ploeg vol speelbeesten

Voor heel wat nieuwe(re) animatoren is avontuurlijk spelen, goochelen met impulsen en op het (figuurlijke) podium kruipen voor een animatie een uitdaging. En als we eerlijk zijn: vaak ook voor ervaren (hoofd)animatoren. Aangezien het allemaal elementen die zorgen voor intenser speelplezier. Wat kunnen we allemaal doen om de drempel voor deze animatoren naar beneden te halen en toch hun 'stoute' schoenen aan te trekken?

Keuze 2: De trukkendoos van de hoofdanimator

Hoofdanimator op het speelplein… what’s in a name? Dé hoofdanimator, die bestaat niet. Elk speelplein is anders, en bijgevolg is ook elke hoofdanimator anders. We kunnen je wel tonen wat er in de trukkendoos van de hoofdanimator kan zitten. En we wisselen natuurlijk ook uit hoe andere speelpleinen en hoofdanimatoren het dan precies doen. 


Inschrijven hoeft niet, je op aanwezig zetten op het FB-event mag natuurlijk altijd!

Waar moeten we dan zijn en hoe geraken we daar?

Digitaal

Voor café-ID werken we met Google Meet. Hiervoor heb je geen programma of account nodig, enkel deze link.

Verder zorg jij nog voor een stabiele verbinding, een camera en een micro om ervoor te zorgen dat we vlot kunnen uitwisselen over het thema dat jij interessant vindt! Zo zorg je ervoor dat je ook echt kan deelnemen aan de uitwisseling.Ons facebook-event om andere (hoofd)animatoren uit te nodigen, vind je hier.


Met een vraag kan je ook steeds terecht bij VDS vrijwilligers én de VDS Lokaal Ondersteuners We maken met plezier even tijd voor jouw specifieke situatie. Je vraag op voorhand doorsturen kan altijd naar