Regionale Speelplein Trefdag 30 april 2022

 

Op zaterdag 30 april wordt Evergem heel even speelpleinland. Tussen 14 en 18 uur zorgen we voor een boeiende namiddag voor speelpleiners in hart en nieren. We onthalen jullie in speelpleinstijl, zorgen voor een boeiend aanbod workshops en geven er een lap op met een marktje vol inspiratie en uitwisseling. Let the boarding begin!


Hoe ziet onze trefdag eruit?

 • Vanaf 14u00 kan je inchecken op onze trefdag, we onthalen je in speelpleinstijl, je geniet van een drankje in onze vertrekruimte en krijg je een sneak-peak van de aanwezige speelpleinen. 
 • 14u30: we bieden jullie keuze uit 5 verschillende bestemmingen met elk een workshop (zie hieronder) 
 • 17u00: we sluiten af in onze aankomsthal met een marktje vol inspiratie, techniekjes en uitwisselingstafels. Welke dat worden, kiezen jullie op ons FB-evenement. Bovendien kan je in onze duty-free-bar een drankje kopen, wij voorzien sowieso knabbels. 
 • 18u00: einde, vanaf dit uur kan je genieten van het Spees-Cafe. 

Voor welke workshop kies jij?

Tussen 14u30 en 17u gaan er 5 workshops door. Zo kan jij je eigen bestemming van deze trefdag kiezen! 

Straf spel! (voor iedereen)

Er bestaan een heleboel spelconcepten die je kan gebruiken in een groot spel. Elk concept geeft een nieuwe dynamiek aan de kinderen. Wanneer je deze dan nog eens met verschillende thema's inkleed en uitwerkt kom je dus simpelweg aan duust spelen. Handig, toch? 

Kattenkwaad of storend gedrag? (voor iedereen)

Het ene moment hangt er een kindje aan je been, het andere moment spurt er ééntje weg. Wat voor jou kattenkwaad is, is voor de ander misschien storend gedrag. Hoe kijk je hiernaar toe? Leer tips and trics over hoe je hiermee kan omgaan. 

Animatie (voor iedereen)

Animatie op het speelplein is zoals discobolletjes op een ijsje: zoveel fijner en smaakvoller! We werken een thema en personage uit en je krijgt heel wat animatietips mee!

Let's go (stage)begeleiding! (voor toekomstige (stage)begeleiders)

Elke jongere verdient het om te groeien in zijn rol als (hoofd)animator. We willen hen hierin begeleiden, maar dat is niet altijd evident. Wat is een goed (stage)traject? Welke rol speelt je eigen begeleidersstijl bij de ondersteuning? Hoe begeleid je een groepsevaluatie en hoe pak je individuele feedbackgesprekjes aan? 

** Dit is een workshop voor ervaren animatoren die stagiairs zullen begeleiden en beoordelen, maar (nog) geen attest van hoofdanimator hebben. Deelnemers mogen na deze sessie officieel stagiairs begeleiden in hun traject naar een attest van animator of hoofdanimator. 

(mis)communicatie ten top! (voor hoofdanimatoren)

Verschillende situaties en verschillende mensen kunnen uitlopen tot totaal verschillende gesprekken. Hoe zorg je ervoor dat je elkaar vindt? En dat je toch voldoende de eigenheid en noden van je speelplein heirin mee neemt? Na deze sessie zie je niet meer op tegen (moeilijkere) gesprekken met ouders, externen en partners! 

 

Sessie volzet?

Dan kan je helaas niet meer voor die sessie inschrijven. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Kiezen voor een andere workshop kan dan natuurlijk wel. 

Indien je er echt van overtuigd bent dat dat jouw workshop is, vraag dan op de dag zelf aan de infostand of er nog een plaatsje is vrijgekomen in de sessie. First come, first serve.


Thema & meenemen

Neem het zekere voor het onzekere en trek speel(plein)kleren aan. Niets is fijner dan een hele middag gewoon volledig los te kunnen gaan.

En voor de echte fans zijn verkleedkleren natuurlijk ook toegestaan. Samen met jou verleggen we onze grenzen! Kies je tropische of avontuurlijke bestemming, trek je beste reizigersoutfit aan en kom op 30 april naar onze luchthaven. Laat je rondvliegen doorheen de namiddag!


Praktische informatie

Waar & wanneer?

        Zaterdag 30 april 2022 (14u00 - 18u00) 

        Guldensporenlaan 32, 9940 Ertvelde (Evergem)  

Hoe geraak ik er?

Te voet of met de fiets

We willen de parkeerhinder voor de buurt zo veel mogelijk beperken. We raden daarom aan om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Aan het Huis van Jef vind je een kleine (onbewaakte) fietsenparking. Aan de sporthal (links van het Huis van Jef) vind je een nog grotere fietsenstalling als backup. We zorgen ervoor dat de fietsenstallingen goed zichtbaar of aangeduid staan. 

Met het openbaar vervoer

Voor de actuele reistijden raden we je aan om voor het vertrek steeds de site van De Lijn te raadplegen.

 • Lijn 52: Gent Zuid – Assende – Boekhoute met halte 'Vaartstraat' (op 600m van Huis van Jef, er zijn werken onderweg)
 • Lijn 55: Gent – Zelzate met halte 'Vaartstraat' (op 600m van Huis van Jef, er zijn werken onderweg)
 • Lijn 97: Eeklo - Ertvelde - Zelzate met halte (op 1,4 km van Huis van Jef)
Met de auto

Is het niet mogelijk om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen, dan kan je ook naar de trefdag komen met de auto. We raden aan om dan te carpoolen. Niet alleen gezellig, maar zo kunnen we het aantal auto's in de buurt te berperken. Bedankt om daar rekening mee te houden. 

 • Vanuit het Waasland (Lokeren, Sint-Niklaas, ...) 

Je neemt de E34 via Zelzate en neem de afrit 'Ertvelde' (Stoepestraat, N448). Je rijdt 2 maal aan een rotonde rechtdoor, tot je de bebouwde kom uitrijdt en bushalte 'Vaartstraat' voorbij rijdt (dit is zo'n 1,2 km). Je rijdt rechts de Vaartstraat-West in (hier staat een bordje 'Sporthal Hoge Wal) en opnieuw onmiddellijk rechts de Guldensporenlaan in. Je rijdt rechtdoor en voor de glascontainer opnieuw naar rechts, zo kom je op de parking. 

 • Vanuit de Gentse randgemeenten, het zuiden van Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen  

Je neemt de R4 richting Zelzate - Eeklo, tot de afrit Kluizen, je rijdt links de Hoogstraat in. Wat verder aan de verkeerslichten rij je rechtsaf, op de N458, de Noordlaan. Na 900 meter rij je links de Vaartstraat-West in (hier staat een bordje 'Sporthal Hoge Wal) en opnieuw onmiddellijk rechts de Guldensporenlaan in. Je rijdt rechtdoor en voor de glascontainer opnieuw naar rechts, zo kom je op de parking. 

 • Vanuit het Meetjesland

Ertvelde ligt in het Meetjesland, een concrete wegbeschrijving kunnen we hier dus niet formuleren. Je rijdt best wel via Vaarstraat-West de Guldensporenlaan in. Daarna rij je rechtdoor en voor de glascontainer opnieuw naar rechts, zo kom je op de parking. 

De parking voor het Huis van Jef is gratis, maar is er ook voor gebruikers van de sporthal. Mocht deze parking volzet zijn, dan mag je parkeren in de omliggende straten. Hou er echter rekening mee dat je geen (over)last vooroorzaakt bij de buren. 


Inschrijven?

De digitale inschrijvingen blijven open tot donderdag 28 april. De dag zelf kan je ook nog aansluiten, maar ...

 

... maar hou er rekening mee dat workshops volzet kunnen zijn (en je dus niét je favoriete workshop kan volgen) of net geannuleerd kunnen zijn wegens te weinig inschrijvingen. 

 


Prijs

 

Niet-leden

Lid van de VDS

Factuur

Individuele inschrijving

€9

€7

 

nee

 

 

Groepsinschrijving door de verantwoordelijke

 

              

              €9

 

€7

ja

 

Deelnemers van Meetjeslandse speelpleinen

 

              

               €6

 

€4

ja

 Speelpleinen uit het Meetjesland krijgen korting en betalen slechts 4 of 6 euro p.p.,
met dank aan de Regionale Jeugddienst Meetjesland

Schrijf je je in als individuele animator, dan kies je ook jouw favoriete workshop. Na de inschrijving krijg je een mail toegestuurd met de verder betalingsinformatie.

Ben je de verantwoordelijke van een speelplein en wil je graag meerdere animatoren inschrijven voor deze trefdag?

 • Raadpleeg dan zeker de handleiding.
 • Vraag goed na bij je animatoren welke workshop ze willen volgen en eventueel ook welke hun tweede keuze is. Sommige sessies zitten immers snel volzet.
 • Na afronding van de inschrijving ontvangen alle ingeschreven animatoren een bevestigingsmail.
 • Jij ontvangt zelf de mail met alle betalingsinformatie en de factuur wordt achteraf opgestuurd naar het adres waarmee jouw account geregistreerd werd.
 • Werk je met een bestelbon, dan vragen we u om die voor 30 april op te sturen naar  of naar Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen.

Let op: Het is niet mogelijk om een factuur te maken voor animatoren die individueel inschreven. Met medewerking van...

Onze trefdag zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van volgende organisaties: 


Ons facebook-event om andere (hoofd)animatoren uit te nodigen, vind je hier.

Nog vragen?

Heb je een heel specifieke vraag? Dan kan je jouw vraag nog mailen naar .

Andere trefmomenten

Benieuwd naar onze andere trefmomenten binnen Oost-Vlaanderen én daarbuiten? Check onze pagina www.speelplein.net/trefmomenten