Speelplein Trefdag 6 mei 2023

 

Op zaterdag 6 mei wordt Oudenaarde heel even speelpleinland. Tussen 14 en 18 uur zorgen we voor een boeiende namiddag voor speelpleiners in hart en nieren. We onthalen jullie in speelpleinstijl, zorgen voor een boeiend aanbod workshops en geven er een lap op met een marktje vol inspiratie en uitwisseling.  

.

 


Hoe ziet onze trefdag eruit?

 • Vanaf 14u00 kan je inchecken op onze trefdag, we onthalen je in speelpleinstijl, je geniet van een drankje in onze cafetaria en krijgt een sneak-peak van de aanwezige speelpleinen.
 • 14u30: we bieden jullie keuze uit 5 verschillende workshop (zie hieronder). We voorzien een gezellige pauze en een vieruurtje!   
 • 17u00: we sluiten af met een marktje vol inspiratie, techniekjes en uitwisselingstafels. Bovendien kan je in de bar een drankje kopen. Wij voorzien sowieso knabbels en speelplein ZAP zorgt voor de sfeervolle muziekschijfjes. 
 • Om 18u ronden we het marktje af, maar de avond is nog jong! Blijf gezellig hangen in de instuif in het jeugdhuis en wiebel mee op speelpleinproof muziekplaatjes. 

Voor welke workshop kies jij?

Tussen 14u30 en 17u gaan er 5 workshops door. Binnenkort maken we het aanbod bekend. Sowieso voor ieder wat wils, beloofd! Je geeft je keuze workshop door bij je  inschrijving voor de trefdag. 

Workshop 1: Zomer vol variatie (voor nieuwe en ervaren animatoren)

Hocus pocus pats! Tover met gemak 100 unieke speelpleindagen uit je hoed! Zo bezorg je elke dag opnieuw alle kindjes op je plein een fantastische vakantie. En jezelf ook natuurlijk!

Workshop 2: Age is more than a number (voor nieuwe en ervaren animatoren)

Als animator vlieg je soms als superheld van kleuters naar de tieners. Na deze workshops kan je de ene dag leuke en uitdagende spelen maken voor kleuters en de dag erna in een vingerknip doorschuiven naar de tieners. Je verdiept je in wie ze zijn, wat ze leuk of cool vinden, spekt aan met een laagje enthousiasme en komt zo tot de zotste dagbesteding voor welke leeftijd dan ook! 

Workshop 3: Avontuurlijk spelen (voor iedereen)

Voeg wat extra spice toe aan je plein door nog avontuurlijker te gaan spelen. Leer de brede waaier van uitdagend spel kennen, probeer zelf ook eens wat zotte dingen én combineer met een goed risico inzicht, zodat zot gaan niet helemaal kapot gaan is #goegespeeld

Deze workshop gaat door in het aanpalende park, neem dus aangepaste kledij mee voor een buitensessie. 

Workshop 4: Good vibez (voor ervaren animatoren en hoofdanimatoren)

Hoe is’t? Een vraag die we regelmatig stellen en waar we stiekem van hopen dat iedereen altijd zegt “Goe ze!”. Maar wat als dat niet zo is? Durven kinderen en animatoren dat al eens aangeven? En wat dan? We hebben geen magische doos voor een aanpak bij elke situatie, maar verdiepen ons in hoe we de feelgood op verschillende manieren kunnen verhogen en wat je kan doen als het eens even minder gaat.

Workshop 5: Start to coach (voor ervaren animatoren en hoofdanimatoren)

Gewoon even zeggen “You can do it!” en elke jongere slaagt erin om een goeie animator of hoofdanimator te zijn. Was het maar zo simpel! We geven je de essentiële elementen mee van wat jongeren op je plein nodig hebben om echt te kunnen shinen. En nog meer: hoe jullie op je plein hier sterk werk van kunnen maken. 

Na deze workshop ben je bovendien erkend stagebegeleider. 


 

Inschrijven op voorhand kan tot woensdag 3 mei  Zo ben je zeker van je plaatsje, de workshop van je keuze én help je ons met een vlotte organisatie. Inschrijven de dag zelf kan ook, voor de workshops waar nog plaats is. 

Sessie volzet?

Dan kan je helaas niet meer voor die sessie inschrijven. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Kiezen voor een andere workshop kan dan natuurlijk wel. 

Indien je er echt van overtuigd bent dat dat jouw workshop is, vraag dan op de dag zelf aan de infostand of er nog een plaatsje is vrijgekomen in de sessie. First come, first serve.


Thema & meenemen

Neem het zekere voor het onzekere en trek speel(plein)kleren aan. Niets is fijner dan een hele middag gewoon volledig los te kunnen gaan.

En voor de echte fans zijn verkleedkleren natuurlijk ook toegestaan. Samen met jou verleggen we onze grenzen en trekken we naar het bejaardentehuis!. Komen er heel wat leeftijdsjaren en grijze haren bij? Leg je de ouwkes graag in de watten als verzorgende? Of laat je ze liever shinen door hen fit en fancy voor de (ouwe) dag te laten komen?


Praktische informatie

Waar & wanneer?

        Zaterdag 6 mei 2023 (14u00 - 18u00 en later voor wie wil) 

        Jeugcentrum Jotie

        Hofstraat 14, 9700 Oudenaarde

        Op het kaartje hiernaast vind je de locatie en wegaanduidingen. 

Hoe geraak ik er?

Te voet of met de fiets

Je kan natuurlijk ook met de fiets komen. Plan je route via Google Maps. Er zijn in onze (doodlopende) straat voldoende fietsenstallingen voorzien! We proberen je even warm te onthalen als de aankomst van De Ronde (Van Vlaanderen)! 😉

Met het openbaar vervoer

Het station van Oudenaarde bevindt zich op 550m van Jeugdcentrum Jotie. Volg daarna de gele route op het kaartje naar het jeugdcentrum! 

Voor de actuele reistijden raden we je aan om voor het vertrek steeds de site van De NMBS of De Lijn te raadplegen. 

Met de auto

Is het niet mogelijk om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen, dan kan je ook naar de trefdag komen met de auto. We raden aan om dan te carpoolen. Niet alleen gezellig, maar zo kunnen we het aantal auto's in de buurt te berperken. Bedankt om daar rekening mee te houden. 

Plan jullie route via Google Maps naar Jeugdcentrum Jotie.  

Je kan in de naburige straten van het jeugdcentrum gratis parkeren en er zijn ook twee parkings in de buurt namelijk: 

 • Parking (Brand)Woeker (129 plaatsen): op zo’n 500 meter van het jeugdcentrum. (Je kan de idyllische ‘paarse’ route volgen door het park.) 
 • Parking Jacob Lacopsstraat: op zo’n 350 meter van het jeugdcentrum (De weg naar de jeugddienst is aangeduid in het roze.)
Met een vlot?

Naast Jeugdcentrum Jotie ligt er dan wel een grote vijver en zo goed als ernaast stroomt 't Scheldt. We raden je aan om je dierbare vlot mee te nemen op de trein, bus of met de auto. 

PS getriggerd door deze optie? Overweeg dan zeker de workshop 'Avontuurlijk spelen' ;-) 


De digitale inschrijvingen blijven open tot woensdag 3 mei. De dag zelf kan je ook nog aansluiten, maar ...

 

... maar hou er rekening mee dat workshops volzet kunnen zijn (en je dus niét je favoriete workshop kan volgen) of net geannuleerd kunnen zijn wegens te weinig inschrijvingen. 

 


Prijs

Factuur

 

Niet-leden

Lid van de VDS

Factuur

Individuele inschrijving

€10

€7

 

nee

 

 

Groepsinschrijving door de verantwoordelijke

 

              

              €10

 

€7

ja

 

 

Schrijf je je in als individuele animator

 • Dan kies je ook jouw favoriete workshop. Na de inschrijving krijg je een mail toegestuurd met de verder betalingsinformatie.
 • Je kan als individuele deelnemer aangeven dat je speelplein na de trefdag de factuur betaald. Dit wordt altijd doorgestuurd naar de speelpleinverantwoordelijke ter bevestiging. 

Ben je de verantwoordelijke van een speelplein en wil je graag meerdere animatoren inschrijven voor deze trefdag?

 • Raadpleeg dan zeker de handleiding.
 • Vraag goed na bij je animatoren welke workshop ze willen volgen en eventueel ook welke hun tweede keuze is. Sommige sessies zitten immers snel volzet.
 • Na afronding van de inschrijving ontvangen alle ingeschreven animatoren een bevestigingsmail.
 • Jij ontvangt zelf de mail met alle betalingsinformatie en de factuur wordt achteraf opgestuurd naar het adres waarmee jouw account geregistreerd werd.
 • Werk je met een bestelbon, dan vragen we u om die voor 6 mei op te sturen naar  of naar Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen.


Met medewerking van...

Onze trefdag zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van Stad en jeugddienst Oudenaarde en Speelplein ZAP. 


Ons facebook-event om andere (hoofd)animatoren uit te nodigen, vind je hier


Nog vragen?

Heb je een heel specifieke vraag? Dan kan je jouw vraag nog mailen naar .


Andere trefmomenten

Benieuwd naar onze andere trefmomenten binnen Oost-Vlaanderen én daarbuiten? Check onze pagina www.speelplein.net/trefmomenten