28 feb 2023

Buitenspeeldag - 19 april 2023

Op 19 april gaat in heel Vlaanderen en Brussel weer de Buitenspeeldag door. In je eigen buurt buiten kunnen spelen en bewegen heeft een onschatbare waarde. We roepen daarom alle lokale besturen en/of organisatoren op om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren gebruik kunnen maken van het publiek domein in hun buurt (straten, pleintjes, parkjes). Breng het speelweefsel in kaart en maak je initiatieven duurzaam en blijvend.

Organiseert jouw bestuur en/of organisatie ook een activiteit: zorg ervoor dat je je tijdig registreert via deze link. Ben je op zoek naar fijn promomateriaal dan kan je het hier downloaden.

Meer informatie nodig of opzoek naar inspiratie? Kijk dan zeker eens op www.buitenspeeldag.be

 

365 dagen buitenspelen?!

Vlaanderen en Brussel zijn al jaar en dag gekend met de hoogdag dat de Buitenspeeldag inhoudt. Op die dag gaan alle schermen op zwart en worden kinderen, jongeren en hun gezinnen gestimuleerd om naar buiten te gaan. Volop spelen, ravotten en beweging is wat de klok slaat.

Met het traject #365dagenbuitenspelen willen we dat idee extra in de verf zetten. Want zeg nu zelf, wat is er beter dan één Buitenspeeldag? Juist; élke dag Buitenspeeldag!

We dagen lokale besturen  uit om werk te maken van een buitenspeelbeleid. Een buitenspeelbeleid zorgt ervoor dat kinderen en jongeren fijn willen, mogen én kunnen buiten vertoeven. Het dwingt je na te denken over het belang van spelen, de waarde van kwaliteitsvolle speel- en beweeginfrastructuur en zorgt voor een samenleving waar kinderen en jongeren welkom zijn.

Als gemeente en organisator kan je je dus ook achter dit traject zetten. Gebruik de Buitenspeeldag als kick-off voor een buitenspeeljaar, een kerst op de taart om het buitenspelen te promoten.
Betrek tijdens de Buitenspeeldag zoveel mogelijk kinderen, jongeren en hun gezinnen. Probeer gedecentraliseerd te werken om speelkansen op zoveel mogelijk plekken te kunnen aanbieden. Maar denk daarnaast dus ook na hoe je doorheen het hele jaar kinderen en jongeren naar buiten kan trekken.

 

 

Registreer

Registreer jouw activiteit via deze link
Vergeet jouw activiteit ook niet op UitinVlaanderen te zetten! 

 


Promomateriaal

Download nu het promomateriaal

Je vindt daar 

  • het logo voor instagram en facebook
  • een facebookbanner
  • de geen-huiswerk-brief
  • de invulposter

Veel plezier!