19 mrt 2021

365 x Buitenspeeldag!

De Buitenspeeldag anno 2021 focust op buiten spelen in je eigen buurt. Het belang van speelruimte in je eigen buurt is meer dan ooit duidelijk geworden. 1 keer per jaar grote groepen (kinderen) verplaatsen en samenbrengen op 1 plek blijkt niet meer van deze tijd. Het is positief dat gemeentebesturen daarom meer en meer kijken naar het verspreid aanbieden van speelmogelijkheden in de buurt. Met de Buitenspeeldag willen we dit extra in de verf zetten. Denk verder dan die ene grote locatie om iedereen samen te brengen én denk verder dan die ene dag in het jaar. Buiten spelen is namelijk op elk moment van het jaar belangrijk.

Als lokale overheid kan je een grote impact hebben op het speelbeleid in jouw gemeente. Initiatieven zoals de Buitenspeeldag kunnen de kers op de taart zijn. Maar laat dat niet het enige zijn. Laten we je, met behulp van deze publicatie, uitdagen om elke dag in te zetten op buiten spelen!


Doe mee!

De Buitenspeeldag gaat dit jaar door op 21 april.

We willen jullie oproepen om buitenspelen op die dag opnieuw in de picture te zetten. 

Je kan je inschrijven via dit formulier

Download de inspiratiegids

Ga aan de slag met de inspiratiegids en download hem hier

 

1000 uur buiten spelen!

 

De organisatie van de Buitenspeeldag daagt je uit om er dit jaar 1000 uur op uit te trekken! Lees er alles over of download de tracker en ga naar buiten!