02 mrt 2021

De start van de zomer is het hoogseizoen voor vormingen ter plaatse

 

Met de zon van de voorbije dagen kijken we graag even vooruit naar de komende speelpleinzomer. Traditioneel gezien plannen veel speelpleinen startdagen of voorbereidingsdagen op de laatste dagen van juni en de eerste dagen van juli.   

Hét ideale moment om ook vorming voor je animatoren te voorzien. 
En alhoewel we nog niet weten of we fysiek gaan mogen afspreken, is het niet slecht om nu al je vorming bij de VDS aan te vragen. 

We weten uit ervaring dat deze periode bijzonder druk is voor onze vormingen ter plaatse. We verwachten dit jaar zelfs extra aanvragen omdat veel speelpleinen hun vormingen hebben uitgesteld tot wanneer de animatoren effectief samen mogen afspreken.

Daarom een simpele oproep: boek je vorming nu al! 

Plan en boek je vorming NU al

3 simpele stappen: 

  • Kijk op www.speelplein.net/vormingterplaatse welke vorming je hartje begeert;
  • Kijk in je agenda wanneer je deze vorming graag wil laten doorgaan;
  • Gebruik het online boekingsformulier. 

Zo kunnen we nu al op zoek naar vrijwilligers om de sessie te geven. We krijgen sneller zicht op de drukke periode en kunnen ons daarop voorbereiden door extra vrijwilligers te zoeken, een mooie planning op te maken, de agenda van onze beroepskrachten vrij te houden, jullie eventueel een alternatief voor te stellen qua datum of uur, ... Kortom, een voorbereide VDS-er is er twee waard en op die manier gaan we op meer aanvragen kunnen ingaan. 

 

Wat als we toch niet mogen samenkomen? Kosteloos annuleren mogelijk!

Heb je een vorming ter plaatse geboekt voor de nabije of verre toekomst, maar mag die niet doorgaan omwille van de corona-veiligheids-maatregelen of omdat wij het nog niet veilig genoeg vinden om ze te laten plaatsvinden, dan annuleer je zonder kosten.  

Krijg ik voorrang?

Bij drukke aanvraagperiodes hanteren we een aantal voorrangsregels:

  • speelpleinen krijgen altijd voorrang op ander jeugdwerk
  • wie eerst aanvraagt, krijgt voorrang op wie later aanvraagt
  • we proberen zoveel mogelijk speelpleinen te bedienen. Dat wil zeggen dat we speelpleinen die meerdere vormingen aanvragen misschien moeten teleurstellen voor de extra vormingen. Dit gebeurt steeds in onderling overleg. Het heeft geen zin om duizend aanvragen in te sturen :). 
Algemene annuleringsvoorwaarden

Het is een bewuste keuze van de VDS om te werken met vrijwilligers die zelf ervaring hebben op het speelplein. Zo kunnen we verzekeren dat onze vormingen vanuit de speelplein-realiteit vertrekken. Dit heeft tot gevolg dat we niet meteen kunnen verzekeren dat onze vorming kan doorgaan. We doen ons uiterste best om voldoende vrijwilligers te vinden en brengen je zo snel mogelijk op de hoogte.

De VDS behoudt zich het recht om tot 2 weken op voorhand de vorming alsnog te annuleren. We rekenen in dat geval geen kosten aan voor de aanvrager. 

Voor annulering voor de aanvrager, na ondertekening van het contract, gelden volgende afspraken:

  • Annulering tot de dag voor de vorming ter plaatse: we rekenen €25 administratiekosten aan.
  • Annulering de dag zelf/ter plaatse: we rekenen de helft van het factuurbedrag aan + verplaatsingskosten van de sessiegever(s) wanneer die reeds onderweg is/zijn.  

Digitaal alternatief

Wil je nu al werk maken van gevormde animatoren? We bieden onze vormingen tijdelijk ook aan als digitale vormingen. Boeken gebeurt via de gebruikelijke weg: vermeld in de opmerkingen dat het om een digitale vorming gaat.


Boeken?

Vraag je vorming aan via ons online formulier.