03 apr 2017

Help speelplekken in kaart brengen

Waar in Vlaanderen kunnen kinderen en jongeren voluit spelen!?
Help speelplekjes in kaart brengen zodat ze niet verdwijnen op jeugdmaps.be.

Wat is jeugdmaps.be?

Jeugdmaps.be is een overzicht van alle speel- en jongerenplekken, lokalen en jeugdhuizen in de vorm van een digitale kaart. Handig om de inwoners van je gemeente een overzicht te geven van alle formele en informele speelplekjes, een speelweefselplan op te maken, als hulpmiddel voor ruimtelijke planners en politici om de impact van hun beslissingen juist in te schatten... Doe mee en breng jouw omgeving in kaartAutomatisch vrijgesteld van grondbelasting

Speelpleinwerkingen die eigen gronden en gebouwen bezitten, worden via deze kaart automatisch vrijgesteld van onroerende voorheffing. Daarmee bespaar je als speelpleinwerking enkele honderden euro's per jaar. Registreer jouw speelpleinwerking en jullie gebouwen op www.jeugdmaps.be voor 15 april!

We werken eraan!

De VDS biedt op 
www.speelplein.net/speelpleinen  zelf een overzicht van alle speelpleinwerkingen in Vlaanderen en Brussel. De bedoeling is dat onze database op termijn gekoppeld is aan jeugdmaps.be. Daardoor blijft de basisinfo die speelplein-organisatoren op de VDS-website aanpassen ook automatisch op jeugdmaps.be up to date. Handig!