05 jun 2024

Moeten er nog pannenkoeken zijn?


Voor de derde keer sinds de pandemie doen we van Speelpleincafé!

Zondag 5 mei liet VDS Antwerpen nog eens het beste van zichzelf zien en organiseerde 4 verschillende vormingen op de Speelmicroob in Lier. Je kon er Vergadertechnieken leren of Avontuurlijk Spelen en over vuur wandelen. Ook een vorming over Storend Gedrag kon niet ontbreken en tot slot kon je leren hoe je het best omgaat met Wachtmomenten.


Nieuw dit jaar was het daaropvolgende Open Speelaanbod. We hebben er als VDS altijd de mond van vol dus dachten 'waarom organiseren we dat niet gewoon zelf?!' En zo geschiedde: T-shirts werden gezeefdrukt, Cursusdansjes werden gedanst, Decors werden gebouwd, prangende Speelpleinvraagstukken werden voorgelegd aan de loko enz... 

En dit alles werd bij elkaar gehouden door pannenkoeken. Heel veel en vooral hele lekkere pannenkoeken. Vers bereid door de beste vrijwilligers van het hele land: die van Antwerpen! Met 25 tekenden ze present en toonde ze dat vrijwilligerswerk nog springlevend is.

Sessie werden geknald, cursus herinneringen werden opgehaald avontuurlijk werd er gespeeld en nieuwe vrijwilligers werden geworven! 


En voor wie deden we dat? Voor de Antwerpse Speelpleinwerkingen natuurlijk! 

Uiteindelijk klopten we af op 55 deelnemers van 20 verschillende werkingen. Opnieuw mochten we enkele deelnemers uit andere provincies welkom heten. 

Extra hulde voor de Speelmicroob, dé speelpleinwerking van de schoonste stad in de Netevallei. Merci dat we jullie locatie mochten gebruiken! 

Hoedje af ook voor Ramon die als kervers werkceltrekker het hele gebeuren in goede banen wist te leiden. Wat een kanjer! 

 

Nagenieten?

Alle foto's van het Speelpleincafé vind je terug op de algemene facebookpagina van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk


What's Next?!

Op vrijdag 26 juli organiseert VDS Antwerpen Dé Nacht van het Speelplein! 

Alle info daarover en inschrijven kan via www.speelplein/net/nvhs 


Zelf eens organiseren?

Kriebelt het om zelf eens de deuren van je werking open te zetten voor andere speelbeesten uit de provincie? Aarzel niet en laat het deze trotse loko weten! 

Bel'm op 0485 10 89 75, mail'm op simon@speelplein.net of stuur'm ('simon van de vds') een vriendschapsverzoekje op halfdood social mediaplatform: facebook