01 mei 2024

Meer terrein om jong te zijn!

De Vlaamse Jeugdraad koos met hun adviesraad 4 thema's om extra mee uit te pakken net voor de verkiezingen: Mentaal welzijn, mobiliteit, jeugdwerk en Stemrecht16. Binnen het jeugdwerkthema werd samen met de jeugdwerksector gekozen voor het belang van kwalitatieve jeugdruimte voor kinderen, jongeren én jeugdwerk en het huidige tekort daaraan.

Om die aanbeveling kracht bij te zetten, organiseren ze een actie op 22 mei in Aalst, waarbij ze letterlijk publieke ruimte claimen.


Meer info

Praktisch

Op 22 mei spreken we af tussen 13u en 15u op de Hopmarkt in Aalst met zoveel mogelijk verschillende soorten jeugdwerk. Kom je naar de actie? Laat iets weten via liesbeth.maene@ambrassade.be.

Wie?

Jij bent welkom als medewerker, coördinator of communicado, maar vraag vooral je jongeren en jeugdwerkers zelf om er bij te zijn die dag (zijn er lokale werkingen in de buurt?). 

Visuele zichtbaarheid

Neem materiaal mee dat voor jouw organisatie typisch is (denk aan een dj-tafel, een spel, een laptop, kunstmateriaal, een tent, sportmateriaal,...)  en draag ook gerust kleren van je organisatie als je die hebt. 

Boodschap

De boodschappen vind je hieronder, en worden zichtbaar gemaakt met enkele activiteiten op het plein. We nemen die dag de Hopmarkt in Aalst over met zo veel mogelijk mensen, we stemden dit af met de jeugddienst van Aalst om het lokale jeugdwerk niet in de problemen te brengen en klagen constructief het absolute gebrek aan goede jeugdruimte aan in Vlaanderen. Lokale, Vlaamse, én federale besturen hebben hier impact op!


Hoe zit de speelruimte in jouw buurt?

Spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren, maar niet alle speelplekken zijn even gemakkelijk bereikbaar. Aan de hand van een lekker ijsje proberen we die bereikbaarheid in kaart te brengen.

Ontdek er alles over.