18 apr 2024

Er zijn geen misschiens...

"Misschien was het wel per ongeluk. Misschien blijft het maar bij die ene keer. Misschien til ik er te zwaar aan. Misschien was het niet zijn bedoeling om te kwetsen…" 

Wanneer het aankomt op grensoverschrijdend gedrag zijn er geen 'misschiens'. Dat is de inzet van de allereerste campagne van het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag. Die we vanuit de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk graag versterken.

Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag

Sinds kort bestaat er ook een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag op Vlaams niveau. Net als bij onze API's kun je bij hen terecht voor meldingen over grensoverschrijdend gedrag. In hun eigen woorden omschrijven ze hun missie als volgt: 

Grensoverschrijdend gedrag neemt veel vormen aan zoals pesten, aanranding, agressie of machtsmisbruik. Het maakt niet uit of zoiets offline of online gebeurt. Het is elk gedrag dat een onveilig gevoel geeft, of dat nu fysiek of psychologisch is. Kortom, grensoverschrijdend gedrag kan nooit door de beugel. Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag biedt hulp en een luisterend oor. En dat zonder oordeel en in alle vertrouwen.