22 mrt 2024

Speelpleincafé Limburg

Wat is me dat?

We zijn er weer klaar voor, een nieuw speelpleincafé om de goesting in de aankomende zomer te doen skyrocketten! 

Kom langs op 27 april om je te laten inspireren, uit te wisselen en je speelpleinkennis te vergroten! Allemaal met een speels sausje erover heen! 


Waar mag ik me aan verwachten?

Het speelpleincafé gaat door op zaterdag 27 april 2024 op de locatie van speelpleinwerking Plekboel in Alken (Laagdorp 29, 3570 Alken)

Het programma is vrij toegankelijk, je kan in- en uitstappen op elk moment. We starten de dag om 13u30 met een speels onthaal en bieden sappige sessies aan tot 18u00. Daarna kan je ervoor kiezen om nog bij eens een lekkere hap te eten want om 19u00 starten we met een gigantisch spel! 

Ook onze sessies zijn open, dit betekent dat je tussendoor kan shoppen. Heb je je ding gehad bij één sessie, stap gerust binnen bij een andere. Dit kan en mag allemaal! 

 

Tijdsplanning:

  • 13u30 - 14u30: Speels onthaal
  • 14u30 - 16u00: Blok 1
  • 16u00 - 16u30: Vieruurtje
  • 16u30 - 18u00: Blok 2
  • 18u00 - 19u00: Avondeten
  • 19u00 - 21u00: Groot spel

 

Voor het avondeten voorzien we bicky burgers aan 4 euro per stuk! 
Als je iets wil drinken, kan je bij ons een drankkaart kopen voor 7 euro! (water is altijd gratis)


Voor wie is dit zalig evenement?

Iedereen met een hart voor het speelpleinwerk is meer dan welkom op ons speelpleincafé! Ben je aan beginnende animator of een ervaren rot op het speelplein? We bieden voor iedereen iets aan dus neem je hele speelpleinploeg gerust mee!

Elk speelbeest is welkom! 


Welke sessies staan er op het programma?

Blok 1

Boel in de animatorenploeg, HELP!

Een speelpleinzomer is intens, héél intens! En dan gebeurt het al eens dat er wat frustraties opborrelen maar wat doe jij als het rommelt binnen je animatorenploeg? 

Wissel uit met andere speelpleinwerkingen om er achter te komen hoe zij omgaan met zo'n situaties. 

Spelen, spelen, spelen, spelen!

Laat je innerlijke speelbeest los en geniet! 

We laten je kennis maken met nieuwe spelletjes en gaan even helemaal los.

Een ridderhelm, een galajurk, een piratenhoed ... uit karton?!

Als je verkleedkleren nodig hebt, kijk je eens rond in het verkleedkot om je ding te vinden MAAR wist je dat het ook anders kon? 

We laten je proeven van het maken van verkleedkleren uit karton! Je kan heerlijke creaties maken, helemaal op speelpleinmaat! 

Animatoren gezocht!

Werving is iets van het hele jaar door, niet enkel op bepaalde tijdstippen. Hoe doe je dit? Waar let je op? Hoe doen anderen het? 

Kom het te weten tijdens deze uitwisseling! 

Blok 2

Hoe hou je het plezant?

Wat doen jullie doorheen het jaar van toffe activiteiten? Kom en inspireer elkaar om zotte animatorenactiviteiten te krijgen!

Boel bij de kinderen, HELP!

Hoe lossen we moeilijke situaties bij de kinderen op? Ben je zelf al tegen bepaalde zaken gebotst en wil je eens horen hoe anderen dat aanpakken? Dan is deze sessie iets voor jou! 

Verkleden, net dat tikkeltje extra!

Al dan niet jezelf verkleden is een beetje te vergelijken met een muffin. Een muffin op zich is al lekker maar als er zo'n extra laag suiker met sprinkeltje op ligt, smaakt die muffin toch net iets beter. Zo is het ook met verkleden, dat zorgt voor net dat tikkeltje extra. 

Stagebegeleiding - moeilijke gesprekken

Hoe pak je een slecht-nieuws gesprek aan? Of hoe babbel je over moeilijke onderwerpen met je ploeg? 
Kom te weten hoe andere speelpleinwerkingen dat aanpakken tijdens deze uitwisseling. We gaan niet alleen stilstaan bij gesprekstechnieken maar we willen hier vooral vanuit jullie eigen ervaringen te werk gaan. 

Doorlopend

VDS - infostand

Wat is dat nu de VDS? Wat doen jullie eigenlijk allemaal?

Awel, bij deze infostand kom je dat allemaal te weten! Laat je inspireren door onze producten, snuister eens door onze DNA's of ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden bij ons? Kom dan zeker eens langs bij deze stand.

P.S: Je kan je ook inschrijven voor een cursus bij deze stand! 

Panelgesprek - voorbereidingen zomervakantie

Om 16u15 (tijdens het vieruurtje) start het panelgesprek tussen verschillende speelpleinwerkingen. Welke dit zijn, gaan we nog even geheim houden maar wat wel al kunnen meegeven is dat het zal gaan over:

Voorbereidingen naar de zomer toe, een checklist. Wat doet elk speelplein ter voorbereiding van de zomer? Zijn er speciale zaken die gebeuren? Zijn er verschillen in de voorbereiding tussen een particulier en een gemeentelijk speelplein? Kom het allemaal te weten tijdens dit gesprek.

Je kiest zelf of je blijft zitten voor de rest van het panelgesprek of dat je om 16u30 aansluit bij één van de beschikbare sessies. 


Veel gestelde vragen

Hoeveel kost dit zalige evenement?

Het speelpleincafé is gratis, je hoeft geen inkom te betalen. We vragen je wel om een zakcent mee te nemen als je iets wilt drinken of 's avonds wilt avondeten. 

We vragen 7 euro voor een drankkaart en 4 euro voor een Bicky Burger bij het avondeten. 

Wat bedoel je met vrij in- en uitstappen?

Wel je kiest helemaal zelf hoe lang je op het speelpleincafé blijft. Wil je enkel een sessie in de eerste blok volgen? Helemaal prima! 

We willen jullie de vrijheid bieden om je eigen ding te doen. Spreekt geen enkele sessie je aan en wil je gewoon gezellig wat babbelen? Helemaal geen probleem! 

Waar en wanneer?

Zaterdag 27 april 2024

Gemeenschapscentrum Taeymans
Laagdorp 29
3570 Alken

Inschrijven is niet verplicht maar wordt wel aangeraden! 


Wil je op de hoogte blijven?

Zet je dan zeker op aanwezig op het evenement en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes! 


Vragen of info?

0477 21 47 03