29 feb 2024

European Conference on Local Youth Work and Democracy

VDS goes international

In het kader van het nakende voorzitterschap van België van de Europese Raad vond er in onze hoofdstad the European Conference on Local Youth Work and Democracy plaats. We waren met VDS aanwezig om te inspireren en om geïnspireerd te worden. 

De conferentie had als doel om jeugdwerkers en beleidsmedewerkers die met jeugd bezig zijn te inspireren aan de hand van jeugdwerkpraktijken én te motiveren om jongeren meer inspraak te geven in het beleid. Niet van de poes dus. 

Gelukkige hebben we wel kaas gegeten van anderen inspireren met onze speelexpertise.Playing à la carte

Zodus zond de VDS zijn zonen uit: Arno en Simon gaven een vorming en Hanlin en Wauter organiseerden een plaatsbezoek aan het VDS steunpunt in Brussel.

'Youth Work as Promotor of Play & Playful Methods' was de titel die Arno en Simon meekregen om een vorming rond op te bouwen. Ideaal om het Open Speelaanbod waar de VDS expert in is uit de doeken te doen. And that completely in English. 

Een aandachtig groepje deelnemers vanuit (Franstalig) België, Duitsland, Litouwen, Turkije en Frankrijk luisterde naar het passionele pleidooi van de twee lokale ondersteuners. 

Eén van de deelnemers zette hun verhaal zelfs nog extra kracht bij door te getuigen hoe z'n zoon getransformeerd tergkwam van een van onze animatorcursussen. 

VDS in English

Babbelen over spelen en speelpleinwerk in het Engels? Hoe ziet dat eruit? 

Verschillende pagina's op onze website zijn in het Engels vertaald. Zoek het icoontje van de Britse vlag en ontdek hoe we dat doen. Zo ontdek je hier wie we zijn en hier alles over speelpleinwerk.


EU needs YOUth

De drijvende krachten achter de conferentie waren Erasmus+, Europe Goes Local en Democracy Reloading. Samen zetten ze zich in om jeugdwerk over heel europa te versterken en jongeren meer te betrekken bij beleidsparticipatie.