09 jan 2024

Buitenspelen promomateriaal

Via Goe Gespeeld! zat de VDS al enkele jaren mee in de stuurgroep van de Buitenspeeldag. Zij geven ondersteuning aan de deelnemende gemeenten en/of organisaties. De stuurgroep ziet de Buitenspeeldag als een opstapje om lokale besturen meer uit te dagen om aan een breed speelbeleid te werken. Een concept dat smaakt, maar vooral smaakt naar meer. Want waarom maar 1 dag buiten spelen als je er 365 (en zelfs 366 in een schrikkeljaar) hebt?!  Dat vond ook de Vlaamse Overheid met een overheidsopdracht als gevolg.

Sinds het najaar van 2022 werd de overheidsopdracht rond 365 dagen buitenspelen toegekend aan VDS vzw en zijn wij fiere trekker van de Buitenspeeldag en 365 dagen Buitenspelen.

Omdat we langs de ene kant 365 dagen buitenspelen mee(r) in de verf willen zetten én omdat we daarnaast ook materiaal willen voorzien om de Buitenspeeldag handiger te organiseren, kozen we ervoor om meer op maat te werken. Daarom stellen we twee promolijnen voor. Uiteraard mag er gecombineerd worden!

Buitenspeeldag

Buitenspeeldag 2024 vindt plaats op woensdag 17 april. Registreer hier jouw Buitenspeeldag als lokaal bestuur of vereniging. Meer info over de buitenspeeldag lees je hier.


Waarom maar 1 dag buiten spelen als je er 365 (en dit jaar zelfs 366) hebt?!