25 sep 2023

SPEELBAZAAR

Wat is de Speelbazaar?

 

 

Het zit eigenlijk al een beetje in de naam verscholen: 'speel' en 'bazaar'. Het gaat over spelen op speelplein- en vakantiewerkingen in Limburg, dat kan je uit 'speel' halen. Daarnaast gaat het door op een markt of een 'bazaar'. 

VDS Limburg nodigt alle werkingen uit om van elkaar te leren tijdens de allereerste editie van de Speelbazaar.

 

Praktische informatie staat onderaan op deze pagina


Wat staat er te gebeuren?

Een markt is geen markt zonder een aantal goede kraampjes en dat is op de Speelbazaar niet anders.

Verschillende werkingen komen een kraampje uitbaten om jullie mee te nemen met hun verhaal zoals:

  • Speelbal uit As: de host van de Speelbazaar mag natuurlijk niet ontbreken! Zij organiseren elk jaar een sprookjeswandeling voor de kinderen waarbij 13 (!) sprookjes nagespeeld worden door de animatoren en kinderen van het speelplein. Hoe zij dat doen, vertellen ze aan hun kraam.
  • de Regenboog vzw: zij komen babbelen over hun doelgroepspecifieke werking en hun nieuw outreachend project waarbij ze speelpleinwerkingen willen ondersteunen om inclusiever te worden.
  • de Kei uit Diepenbeek: zij hebben in 2022 een subsidielijn binngehaald om een heuse snoezelhoek uit de grond te stampen en zij komen vertellen wat ze precies gedaan hebben.
  • de Saviaantjes uit Bocholt: zij komen vertellen hoe zij hun animatorenwerking organiseren en ervoor zorgen dat hun ploeg samen sterk staat.
  • de Boekties uit Heusden-Zolder en Zowiezo uit Hasselt: zij hebben de afgelopen jaren wat hindernissen met de buurt gehad en deze opgelost. Ze komen vertellen hoe ze dat gedaan hebben.
  • Grabbelpas Spw Bilzen: zij werken sinds een 3-tal jaar met een variant van het Open SpeelAanbod (namelijk een sterke hoekenwerking) en ze komen vertellen over hoe zij het doen en de uitdagingen die het met zich meebracht.
  • de Boom In: sinds 2020 zijn ze gestart in Zonhoven met hun particuliere werking. Ze staan ervoor om volop in de natuur en met natuurlijke elementen te spelen.
  • Plekboel uit Alken: elk jaar zorgen zij voor een adembenemend decor voor hun werking. Hier steken heel wat werkuren in en ze komen hier graag vertellen hoe zij zo zot gaan met decorbouw.
  • Grimeren: Onze Ploegondersteunster Ines en Luka, één van onze vrijwilligsters, gaan jullie wat grimeertechnieken aanleren.
  • VDS-aanbod: Er gaat ook een kraampje zijn waar je alles van het aanbod van VDS Limburg kan bekijken: toolboxen, DNA's, ... Je kan je hier ook inschrijven voor één van onze cursussen of een VTP of ATP boeken. 

Naast al deze geweldige kraampjes zal er ook een uitwisseling voorzien worden. Zo kunnen we van elkaar eens horen hoe de speelpleinzomer geweest is. 


Elkaar leren kennen, uitwisselen over onze ervaringen en van elkaar leren, dat staat centraal.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

 

Speelbazaar gaat door op zaterdag 30 september. Het programma begint vanaf 14 uur en loopt door tot 18 uur. 
Het evenement is met een vrije in- en uitstroom, m.a.w. je kan dus komen wanneer je wilt. 

De Speelbazaar gaat door in de gebouwen van speelpleinwerking Speelbal in As (Vrijetijdsgebouw 't SAS), Schuttenbergstraat 2, 3665 As. 

De Speelbazaar is een gratis 

 


Praktische info

Zaterdag 30 september

Doorlopend vanaf 14 uur tot 18 uur

Vrijetijdsgebouw 't SAS
Schuttenbergstraat 2, 3665 As

GRATIS


NOG VRAGEN?

Is het niet helemaal duidelijk? 
Contacteer dan gerust onze Lokale Ondersteuner Kobe
of 0477 21 47 03