18 aug 2023

VACATURE: de VDS zoekt een 'Lokale Ondersteuner' voor regio Oost-Vlaanderen

Huidig lokaal ondersteuner Sylvia gaat binnenkort een nieuwe uitdaging aan binnen de VDS. Daarom zoeken we een gedreven jeugdwerker die de speelpleinwerkingen in Oost-Vlaanderen kan ondersteunen. Contract 100%, onbepaalde duur.
Een dag in het leven van...

Ik zie enkele mails van speelpleinverantwoordelijken in mijn mailbox. Het gaat om een adviesvraag om een stuurgroep op te richten, een vraag i.v.m. de gemiddelde dagprijs voor speelpleinwerk en een verantwoordelijke die benieuwd is naar welke evaluatietechnieken andere speelpleinwerkingen gebruiken. Ik beantwoord de mails en overloop nog even mijn voorbereiding van het advies deze namiddag: flappen, stiften en stylo’s mee? Voorbereiding afgedrukt? Voorbeelden van andere speelpleinen mee?

Onderweg naar mijn advies belt een jeugddienst met de vraag om rond de tafel te zitten met de schepen van jeugd. Er komt een nieuwe jeugdsite waar het speelplein naartoe zal verhuizen. Ze willen hierbij de frisse ideeën van de VDS weten. Leuk om te horen!

Mijn advies is afgelopen. Ik spreek nog af hoe we hiermee verder gaan en ik vertrek naar huis.

's Avonds staat er nog een vergadering met onze VDS-vrijwilligers gepland. Het is mijn taak om de vrijwiligers te betrekken op de speelpleinrealiteit in Oost-Vlaanderen en hen warm te maken om regio Oost-Vlaanderen mee te ondersteunen.


Wat verwachten we?

Geloof jij ook in de kracht van spelen in de vakantie?

We geloven in de kracht van spelen, speelpleinwerk en ander vakantiewerk en verwachten van jou hetzelfde. Het is jouw taak om de lokale werkingen te versterken. Je bouwt een netwerk op in je regio om lokale werkingen te laten groeien. Je adviseert de werkingen met een gepaste houding. Je bouwt daarnaast ook een band op met VDS-vrijwilligers en draagt samen met je collega de regio.

Welke taken liggen er klaar voor jou?