24 mei 2023

En de moordenaar was...


Voor een tweede keer sinds de pandemie doen we van Speelpleincafé!

VDS Antwerpen Zondag 14 mei liet VDS Antwerpen nog eens het beste van zichzelf zien en organiseerde 6 verschillende vormingen in de Bogaard te Geel, de thuisbasis van Speelplein de Speelfabriek. Je kon er Barbietaarten maken of Ecologisch Knutselen, leren hoe je het best omgaat met Wachtmomenten of Tieners op je speelplein. We stonden ook stil bij enkele meer inhoudelijke topics als LGBTQIA+ en Integriteit op het speelplein

 

Een hele namiddag stonden onze ijverige vrijwilligers ons Airfryer-frituur te bemannen! Met 5 airfryers kunnen we trots stellen dat er maar 2 plongs gesprongen zijn. 10kg. frieten en 12kg snacks werden klaargemaakt en verorberd! 

Er zakten 45 deelnemers af naar Geel om een frietig namiddagje vol suikerspin en fun te beleven! Meer dan 15 verschillende speelpleinwerkingen waren vertegenwoordigd waarvan sommige zelfs van buiten provincie Antwerpen!

 

Een eervolle vermelding gaat naar Speelplein de Driehoekjes uit Brasschaat die met 12 (hoofd)animatoren aanwezig waren! Hulde en hoedje af. Er waren daarnaast 3 speelpleinverantwoordelijken aanwezig! We zijn tevreden dat ook zij de weg naar het speelpleincafé vonden. 

Daarbovenop waren er ook nog eens 15 vrijwilligers van VDS Antwerpen zelf aanwezig. Hulde en hoedje af voor Trees, Mila, Mara en Rune die vanuit de werkcel het speelpleincafé in goeie banen leidden! 


Nagenieten?

Alle foto's van het Speelpleincafé vind je terug op de algemene facebookpagina van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk


What's Next?!

Op 28 juli organiseert VDS Antwerpen Dé Nacht van het Speelplein! 

Alle info daarover en inschrijven kan via www.speelplein/net/nvhs