07 mrt 2023

Speelpleincafé: Murder Mystery inde Friterie

Aandacht, aandacht aan alle speelpleiners van Antwerpen. Naar jaarlijkse gewoonte nodigt VDS Antwerpen jullie uit op het enige echte speelpleincafé. Dit jaar is het voor de gelegenheid in een lekker vettig jasje gestoken en wordt het een heus speelpleinFRITUUR!

Even niet teveel nadenken over gezonde eetgewoonten of dieetcultuur en gewoon oerdegelijke friet met cervelaat binnensteken! Dat uiteraard begeleid met smeuïge sessies vol interessante materie en sappige uitwisselingen om jullie speelpleinbuikjes te spekken. Dit alles natuurlijk overgoten met een speels sausje - we zijn natuurlijk de VDS.

Kom dus niet alleen je buikje maar ook je rugzak vol steken met nieuwe en inspirerende ideeën om komende zomer mee uit te pakken op je eigen speelplein. Onze professionele frituristen staan met hun vakkundige kookkunsten voor jullie klaar om er een spetterende namiddag van te maken!

(Uiteraard geen frietvetspetters want da’s ni plezant)


Waar mag ik me aan verwachten?

Het speelpleincafé gaat door op zondag 14 mei 2023 op de locatie van speelplein de Speelfabriek in het jeugdcentrum de Bogaard in Geel tussen 13u en 17u. Je kan tot twee keer toe kiezen uit ons aantrekkelijke vormingsaanbod of het staat je vrij om een stoeltje bij aan te schuiven in ons uitwissellingscafé.
Programma:
  • 13u00 - 13u30: Onthaal
  • 13u30 - 15u00: Sessieblok 1
  • 15u00 - 15u15: Pauze
  • 15u15 - 16u45: Sessieblok 2
  • 16u45 - 17u00: Afsluit

Wie mag daar allemaal binnen?

Ben je pas op cursus geweest, en mis je je medecursisten nu al? Ben jij de grootste, kleinste, coolste, saaiste, meest opvallende of gewoon de meest 'doodnormale' speelpleinfanaat die er op jouw speelplein te vinden is?
Kom dan zeker langs, ontmoet oude bekenden en nieuwe vrienden! 
Echt ieder Antwerps speelbeest is welkom; dus ook jij!


Wat houden die sessies dan precies in?

Sessieblok 1: 13u30-15u00

Koken op het speelplein

Je hebt koken, en je hebt koken met kinderen. Niets is zo saai als één animator die kookt en tien kinderen die erop zitten te kijken. Nee, in deze sessie leer hoe je kan koken op een speelplein mét kinderen. En je hebt er niets eens een zotte keuken voor nodig!

Deze sessie is voor alle chicken nuggets!

LGBTQIA+

Speelpleinwerk is voor iedereen. Dit open karakter is een van de basiskenmerken van waAt speelplein zo sterk maakt. Hoe zorgen we er samen voor dat je lokale speelpleinwerking dan ook een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt? 

Deze sessie is voor echte vuurvreters!  

Tieners

We weten allemaal dat tieners een ras apart zijn. Toch is speelpleinwerk nog steeds écht iets voor hen! Heeft jouw speelplein een tienerwerking of het idee er een te starten dan is deze sessie iets voor jou. Zit je gewoon met vragen over hoe je een goed aanbod voor tieners maakt, ook welkom!

Deze sessie is voor alle chicken nuggets!

Sessieblok 2: 15u15-16u45

Ecologisch Knutselen

Ben je het ook beu om zoveel materiaal weg te gooien op het speelplein? Ontdek Waardevol Kosteloos Materiaal (WKM), ecologisch & duurzaam! Minder verbruik en meer hergebruik! Leer hoe je WKM verzamelt en ontdek wat je er allemaal mee kan doen.

Deze sessie is voor alle chicken nuggets!

 

Integriteit op het speelplein

Op het speelplein kunnen dingen die thuis niet kunnen, je leert er nieuwe kanten van jezelf ontdekken en ontplooit er nieuwe talenten. Kortom, op het speelplein kan je je grenzen verleggen. Wat echter nooit een plek heeft op het speelplein is grensoverschrijdend gedrag, laat staan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat is dat en hoe ga je daarmee om binnen de werking? Kom het hier te weten!

Deze sessie is voor echte vuurvreters!

Dode Wachtmomenten

Niets zo saai als wachten. En wachten. En wachten. Het is het speelplein en niet het wachtplein! Toch gebeurt het wel eens dat je even met je mond vol tanden staat en even niet weet hoe de kinderen te animeren. Leer hoe je deze wachtmomenten de baas wordt en hoe elk moment op je speelpleindag één groot feest wordt!

Deze Sessie is voor alle chicken nuggets

Doorlopend

Het uitwisselcafé

Ook tijdens het tweede vormingsluik is het uitwisselcafé geopend! Vind je in het vormingsaanbod niet meteen iets naar je goesting maar heb je wel zin om met andere speelpleinwerkingen uit te wisselen over hoe zij de dingen aanpakken?

Schuif gezellig bij aan in ons uitwisselcafé en ga met de VDS en andere werkingen in gesprek!

Bijvoorbeeld:

  • Hoe pakken jullie werving aan? 
  • Wat voor spelsysteem hanteren jullie? 
  • Hoe gaan jullie om met straffen en belonen? 
  • Wat zijn de vetste activiteiten die jullie al op het speelplein gedaan hebben? 
Zit je met onderwerpen die je echt graag ter sprake wil brengen? Zet het bij de opmerkingen in je inschrijving of laat het weten aan Simon de lokale ondersteuner (). Hij zorgt ervoor dat de thema’s op tafel komen!
VDS - infostand

Wat is dat nu precies voor een beest die "Vlaamse Dienst Speelpleinwerk"?

Kom langs bij ons infostandje en ontdek wat wij als koepelorganisatie van het speelpleinwerk voor jou en je speelplein kunnen betekenen. Heb je eventueel interesse om ons team te vervoegen, laat het hier weten en ontvang gratis alle informatie die je nodig hebt!

Sfeerbeeldjes van voorgaande edities


Waar en Wanneer?

Zondag 14 mei van 13u tot 17u

Jeugdcentrum de Bogaard
Diestseweg 135
2440 Geel

Inschrijven is niet verplicht maar wordt wel aangeraden! 


Up to date blijven?

Laat op Facebook weten dat je erbij bent en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!


Sessies op maat van 2 profielen

Maar kies vooral waar je zelf zin in hebt!Vragen of info?