29 okt 2021

Café-ID

dinsdag 16 november 2021

Café-ID is een trefmoment voor alle animatoren, hoofdanimatoren en stuurgroepleden die tijdens het werkjaar betrokken zijn bij je speelplein. In ons Café-ID wisselen we gezellig ervaringen uit over allerlei speelpleinthema’s, zo staat er altijd iets interessant op ons programma voor jou en alle andere (hoofd)animatoren van je plein. Ook al zin om te komen? 


VOORBEELDEN EN ERVARINGEN HOREN VAN ANDERE SPEELPLEINEN OVER WAT WERKT, IS INSPIREREND EN GEEFT EEN BOOST OM ZELF AAN DE SLAG TE GAAN.

Op ons programma

Van 19u tot 21u30 kan je in ons café terecht voor een gezellige babbel en uitwisseling. Leer animatoren en hoofdanimatoren van andere werkingen kennen en raak verdiept in hun speelpleinverhaal. We beginnen met een gezellige intro, erna kan je kiezen tussen 2 à 3 thema-uitwisselingen.

De uitwisselingen gaan om 19u15 van start tot omstreeks 21u15. We voorzien een kleine (adem)pauze halfweg de uitwisseling voor een drankje en een frisse neus!  

 

Uitwisseling 1: Boost je jaarwerking

Onze animatorenploeg houden we graag warm doorheen het jaar. Een jaarwerking heeft dan ook veel voordelen: de ploeg hangt (nog) meer aan elkaar, vernieuwingen kunnen doorsproken worden, nieuwe zaken kan je samen vorm geven en je ondersteunt je ploeg nog beter. Allemaal zaken die kunnen bijdragen aan de motivatie van animatoren. We delen inzichten en ideeën zodat ze aan je werking blijven plakken als ducttape. 

Uitwisseling 2: Tover je locatie om tot een échte speelpleinlocatie

Bijna elke speelpleinwerking maakt gebruik van een locatie die niet van hen is én gedeeld wordt met andere verenigingen of partners. Maar dat wil niét zeggen dat we die (vaak saaiere) locatie niet helemaal kunnen omtoveren tot een echte speelpleinwereld. We delen goei voorbeelden, samen zoeken we naar ideeën om dit praktisch aan te pakken en naar manieren om de andere verenigingen en partners mee te nemen in dit toverachtige verhaal! 

Uitwisseling 3: Grensoverschrijdend gedrag 

Ook in het jeugdwerk komt het voor dat iemand lichamelijke grenzen, regels of waarden van anderen overschrijdt. We denken samen na hoe we zo’n situaties kunnen vermijden en hoe we die kunnen aanpakken als dit dan wel zou voorvallen. Zo zorgen we er samen voor dat ook speelplein een veilige plek is voor onze kinderen en animatoren.

Kunnen we online een uitwisseling mee volgen?

Volg je graag via de digitale weg mee omdat Gent net iets te ver is, je (misschien) ziek bent of je in quarantaine zit? Wij zorgen ervoor dat minstens 1 uitwisseling digitaal mee gevolgd kan worden via Google Meet. 

Momenteel kunnen we nog niet zien welke dat zal zijn. Via ons Facebook-evenement zullen we de opties mee geven en jullie de kans geven om op 1 van de uitwisselingen te stemmen.

De klemtoon van Café-ID ligt wel bij wie fysiek aanwezig is. Via Google Meet zal je kunnen mee volgen en soms ook input geven of een vraag stellen. Wil je dieper in gesprek gaan, dan is aanwezig zijn in Gent aangeraden!  

Trek jij ook je mooiste gala-kledij aan!

HET. MAG. WEER. Samenkomen op Café-ID in Gent is al een hele poos geleden. En dan denken wij al eens: feest! Om elkaar te zien, uit te wisselen, lollekes uit te halen en onze grootste glimlach op ons gezicht te toveren. Heb je er zin in, trek dan je (mooiste) gala-kledij aan! Wij zorgen voor de rode loper, want dat verdienen jullie! 

PS: we gaan ook kaarsjes voorzien. Gewoon. Om ervoor te zorgen dat de jeugdwerkregels blijven zoals ze zijn en dit event dus kan doorgaan zoals gepland.


Inschrijven hoeft niet, je op aanwezig zetten op het FB-event mag natuurlijk altijd!

Waar moeten we dan zijn en hoe geraken we daar?

Met de auto

Je kan (betalend) parkeren in de omliggende straten (Tarbotstraat, Forelstraat, Karperstraat, Lozevisserstraat. Let op! Het Lousbergpark ligt in de lage-emissiezone

Met het openbaar vervoer
  • station Gent Dampoort: op wandelafstand (2 km)
  • station Gent-St-Pieters: gebruik de routeplanner van De Lijn
  • aan beide stations zijn ook Blue-bikes te huur

Ons facebook-event om andere (hoofd)animatoren uit te nodigen, vind je hier.


Met een vraag kan je ook steeds terecht bij VDS vrijwilligers én de VDS Lokaal Ondersteuners Daisy (WVL) en Sylvia (OVL). We maken met plezier even tijd voor jouw specifieke situatie. Je vraag op voorhand doorsturen kan altijd via  en