02 jul 2021

Knutsel mee aan de grootste bloemenzee!

Tot 20 juli maken we samen 100.000 strandbloemen

Theater aan Zee heeft dit jaar als hoofdthema verwondering
Daarom willen ze onverwachts en onaangekondigd op een moment in de zomervakantie ergens in Oostende letterlijk de grootste, kleurrijkste bloemenzee maken. 

Ketnet en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk ondersteunen het project en roepen alle Ketnetters en speelpleinwerkingen vop om zoveel mogelijk papieren strandbloemen te maken. Het materiaal kies je zelf, als het maar kleurrijk is en de bloemen max. 50 cm hoog zijn. Wie een papieren bloem maakt, kan die voor 20/7 gaan afgeven in de dichtsbijzijnde Colruyt of Dreamlandwinkel. Zij zorgen ervoor dat alle bloemen verzameld worden en aan zee geraken!    


Handleiding

Hupla, een handleiding om zelf papieren bloemen te maken! 
Geen crêpepapier in de buurt: je vindt vast en zeker wel wat gekleurd papier of karton dat je kan schilderen, satéstokjes of een ordinaire stok uit het bos... Speelpleinwerk is creatief, dat kunnen we! :)


Een gratis pakket

Doet je speelplein mee? Laat het ons dan weten! (klik hier) Op 5 juli loten we 5 deelnemende speelpleinen uit de lijst. Zij ontvangen een gratis pakket t.w.v. €150 met stokjes, crêpepapier, ijzerdraad... kortom alle benodigdheden om een flinke zee van bloemen te maken met de kinderen. We vragen jullie in het formulier ook of Ketnet eventueel kan langskomen voor een reportage.   

Helemaal speelplein!

Kinderen verwonderen op het speelplein is wat we elke dag proberen! Met een leuke animatie, een fantasiespel, een gek personage, een speelse inkom... Op het speelplein weten we als geen ander hoe verwondering prikkelt, doet spelen opleven, goesting geeft... Zeker nu, nu we een stevige periode min of meer achter ons laten, willen we graag mee onze schouders zetten om nog meer mensen te verwonderen vanuit speelpleinwerk. Be part of it! 

Deel je foto, doe mee!

Deel een foto van je speelplein met alle papieren bloemen op sociale media met als hashtag: #honderdduizendbloemenvanpapier #ketnet #vdsvzw