23 feb 2021

Digi-Café-ID

Woensdag 17 maart

Café-ID is een trefmoment voor alle animatoren, hoofdanimatoren en stuurgroepleden die tijdens het werkjaar betrokken zijn bij je speelplein. In ons Café-ID wisselen we gezellig ervaringen uit over allerlei speelpleinthema’s, zo staat er altijd iets interessant op ons programma voor jou en alle andere (hoofd)animatoren van je plein. Ook al zin om te komen? Dan ben je - digitaal - welkom op woensdag 17 maart.


VOORBEELDEN EN ERVARINGEN HOREN VAN ANDERE SPEELPLEINEN OVER WAT WERKT, IS INSPIREREND EN GEEFT EEN BOOST OM ZELF AAN DE SLAG TE GAAN.

Op ons programma

Van 19u30 tot 21u30 kan je in ons digitaal café terecht voor een gezellige babbel en uitwisseling. Leer animatoren en hoofdanimatoren van andere werkingen kennen en raak verdiept in hun speelpleinverhaal. 

Tussen 19u30 en 19u45 gaan we van start met een gezellig intro, vanaf 19u45 bieden we 2 thema-uitwisselingen aan waartussen je kan kiezen. We sluiten af tussen 21u15 en 21u30. 

Werving van animatoren in digitale tijden

Werving is al altijd een huzarenstukje geweest in speelpleinland. Met de huidige pandemie die gaande is, is dit er niet gemakkelijker op geworden. 

We wisselen uit over hoe jullie het aanpakken en er toch voor kunnen zorgen dat er voldoende enthousiastelingen op jullie speelplein staan komende zomer. 

Wat doen we met animatoren die nog maar 20u vorming kregen, of überhaupt nog geen? Waar blijven we enthousiastelingen vinden?

Hoe houden we de sfeer er in wanneer we elkaar niet mogen zien?

Niks is zo leuk dan na de uren nog wat te blijven plakken. Onze beste herinneringen zijn vaak die van de animatorenactiviteiten en momentjes.

Doorheen het jaar blijf je die sfeer erin houden met verschillende events, acties en noem maar op.

Vanwege een welgekend virus is het nu een extra grote uitdaging om animatoren te binden en te behouden op het speelplein. Zeker nieuwkes, die nog niet kunnen teren op wat er ooit was.

Hoe zorgen we ervoor dat de sfeer erin blijft in digitale tijden? Hoe zorgen we dat nieuwkes de charme zien en blijven plakken op het speelplein?


VOOR DEZE DIGITALE EDITIE VRAGEN WE JE OM JE AANWEZIGHEID TE BEVESTIGEN OP HET FB EVENT ÉN DAAR OOK JOUW KEUZE VAN UITWISSELING AAN TE GEVEN.

Waar moeten we dan zijn en hoe geraken we daar?

Geen wegomschrijving of parkeerplan deze keer. Deze digitale versie gaat door via Google Meet. Link naar ons digitaal café kan je hier vinden.

 

Voor Google Meet heb je geen specifiek programma of account nodig, enkel de link hierboven. Je gebruikt best een PC of laptop met camera en microfoon. Zo horen we je input én zien we je enthousiasme erbij ;-)


 Ons facebook-event om andere (hoofd)animatoren uit te nodigen, vind je hier


Met een vraag kan je ook steeds terecht bij VDS vrijwilligers én de Oost-Vlaams Lokaal Ondersteuner Pieter. We maken met plezier even tijd voor jouw specifieke situatie. Je vraag op voorhand doorsturen kan altijd naar pieter@speelplein.net.