25 jan 2021

Stuurgroependag 2021

Op maat van West-Vlaamse speelpleinen

Stuurgroependag is een dag voor alle West-Vlaamse speelpleinen waar eigen speelpleintijd, vorming en uitwisseling centraal staan. Op de agenda staan een heleboel thema’s voor en over stuurgroepen. Deze editie zal er ietwat anders uitzien aangezien we niet fysiek mogen samenkomen. Een digitale stuurgroependag waar we binnen de vormingen tijd voorzien voor uitwisseling met andere stuurgroepen.



Dagplanning en sessies

Dagplanning

 

 • 9u45: Onthaal + intro
 • 10u - 12u: sessies deel I
 • 12u00 - 13u30: middagpauze
 • 13u30 -15u30:  sessies deel II 
 • 15u30 -15u45: pauze
 • 15u45 -17u: VDS organiseert een teambuilding voor jouw speelplein

Sessie aanbod

SESSIES VOORMIDDAG: 10u - 12u

 • Bouwen aan je team - kracht en houding van de hoofdanimatoren: voel je dat de animatorenploeg niet meer over die geschikte drive en passie beschikt. Hoe kunnen we als hoofdanimatoren hiermee aan de slag? Welke cultuur heerst er op jullie speelpleinwerking en welke rol speelt de hoofdanimator hierin? Waar liggen er nog kansen voor jullie werking om terug te dansen als weleer ;) 
 • How to stuurgroep - efficiënt werken van jaarplan tot vergadering + kennismanagement: Hoe zorg je er als stuurgroep voor dat kennis en afspraken toegankelijk en bewaard blijven? In deze sessie geven we tips and tricks mee over hoe je gestructureerd en efficiënt kunt vergaderen en een stuurgroep draaiende kunt houden. 
SESSIES NAMIDDAG: 13u30 - 15u30
 • Meet the parents: deze vorming bestaat uit twee luiken. Enerzijds wordt er dieper ingegaan op hoe je ouders kunt betrekken bij je werking en anderzijds worden er tips meegegeven om te communiceren met ouders. Iets wat niet altijd evident is als (hoofd)animator.

 • Behoud van (ervaren) animatoren: Op welke manier kan je een nieuw invulling geven aan de functie van animatoren die al een tijdje meedraaien. Ze beschikken nog over tijd en goesting om op het speelplein te staan, maar kijken graag uit naar iets nieuws. Wat kan dat zijn? We nemen de carrièreplanningstool en het evaluatie-instrument erbij en staan stil bij de mogelijkheden van onze werking. 

 

SESSIE LATE NAMIDDAG: Teambuilding voor je ploeg

De vrijwilligers van VDS WVL voorzien voor jullie een teambuildingsactiviteit 'Murder Mystery'


Praktische informatie

Waar & wanneer?

Zaterdag 6 maart (09u45 - 17u) 
Digitaal via Zoom.

De dag start om 9u45 met een onthaal en eindigt om 17u. 

Je kunt je apart inschrijven voor de sessieblokken. De ganse dag aanwezig zijn is niet verplicht. Je kunt dit aangeven bij je inschrijvingen.

 

Prijs en inschrijven

 

Niet-leden

Lid van de VDS

Factuur

Individuele inschrijving

€10

€7

 

nee

 

 

(Groeps)inschrijving door de verantwoordelijke

 

€10

€7

ja

Inclusief alle vormingen, uitwisselingen en speelmomenten.
Bekijk de ledenlijst

 

 • Na de inschrijving ontvang je een automatische e-mail met de betalingsgegevens.
 • Wil je als speelplein een factuur ontvangen? 

Geef een seintje (via ) welke animatoren je net zelf hebt ingeschreven of doe jouw inschrijving via de groepsinschrijving dan maken we automatisch voor deze deelnemers een factuur aan.

 • Werk je met een bestelbon?

Stuur deze vóór het trefmoment op naar "> of naar Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen. Het is niet mogelijk om een factuur te maken voor animatoren die individueel inschreven!


Veel gestelde vragen

Ik ben niet ingeschreven, kan ik toch nog komen?

Je kunt nog komen, maar je kunt enkel aansluiten bij het aanbod dat doorgaat op het moment zelf. 

Ik wil mijn inschrijving annuleren

Laat iets weten aan de lokaal ondersteuner via . Weet wel dat ze droevig zal zijn dat je je inschrijving annuleert..

Publicatie en privacy van deelnemers

Op VDS-initiatieven wordt beeldmateriaal verzameld dat later op onze website, via sociale media of in publicaties terecht kan komen. Door in te schrijven voor een cursus of trefmoment, stem je daarmee in. Zie je bepaalde foto’s of filmpjes liever toch niet gepubliceerd, laat het ons dan weten. 

De persoonsgegevens van alle deelnemers worden opgeslagen in een database, uitsluitend bedoeld voor intern gebruik en om je op de hoogte te houden van toekomstige activiteiten en relevant speelpleinnieuws. Je hebt steeds het recht op inzage en correctie van de door de VDS bewaarde informatie.


Nog vragen?

Heb je niet alles terug gevonden op deze pagina en heb je toch nog prangende vragen? Neem dan contact op met je Lokaal Ondersteuner via