23 sep 2020

Postgraduaat in het open jeugdwerk

Formaat en AP bieden in 2021 voor de vierde keer het postgraduaat in het Open Jeugdwerk aan. Deze tiendaagse opleiding vertrekt vanuit jouw ervaring en biedt theoretische kaders aan rond drie grote thema’s: de leefwereld van kinderen en jongeren, superdiversiteit en organisatiebeleid.

Gedurende de verschillende lesdagen komen verschillende subthema’s aan bod: superdiversiteit in al zijn facetten, deontologie, politisering, lokaal en Vlaams jeugdbeleid, contextanalyses, open jeugdwerk … we werken voor deze lessen samen met verschillende partners, zoals Uit De Marge en De Ambrassade.

De lesmomenten worden afgewisseld met uitwisselingsmomenten met je medestudenten. Je werkt er rond je eigen cases en je persoonlijk ontwikkelingsplan.

De opleiding richt zich op jeugdwerkers met minstens twee jaar ervaring in het jeugdwerk die al een bachelor-of masteropleiding hebben afgewerkt.

Deze opleiding bestaat uit 10 lesdagen tussen 19 januari en 15 juni 2021. De lesmomenten vinden steeds plaats op dinsdagen van 10:00 tot 16:30. 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Contacteer Magaly Dezutter via Magaly.dezutter@formaat.be.

Inschrijven kan via de website van AP Hogeschool Antwerpen.

Vorming voor verantwoordelijken

Op zoek naar vorming voor verantwoordelijken over speelpleinwerk? Op deze pagina kom je er alles over te weten.