10 dec 2019

Interessante workshops voor je speelplein

Visuals maken met Canva

4 FEBRUARI 2020 – 9:30-16:30 – Mediaraven – Gent

Beeldmateriaal maakt bij digitale communicatie het verschil! Met Canva heb je het ideale gereedschap om snel zelf visuals te maken voor jouw sociale media, nieuwsbrieven of website. Na deze opleiding ontwerp je zelf vlot je omslagfoto’s voor Facebook, flyers of Instagram Stories. Canva is ideaal als je geen grafische achtergrond hebt en snel zelf visuals wil maken.


Feedback geven aan vrijwilligers

5 MAART 2020 – 09:30-16:30 – Kwadraet – Gent

 Het lijkt lastig: iemand die zich vrijwillig inzet de boodschap geven dat hij/zij moet bijsturen. Die persoon bedoelt het toch goed? En wie weet is na de bijsturing de goesting weg om zich verder in te zetten. Redenen genoeg om de feedback uit te stellen, te verbloemen... Waarderende feedback geven is cruciaal in de samenwerking met vrijwilligers.


Effectief teamwerk

9 & 10 MAART, 9:30-16:30 – Kwadraet – Gent

 In de tweedaagse training ‘Effectief Teamwerk’ ontdek je hoe je op een resultaatgerichte, concrete manier ervoor kunt zorgen dat jouw team zich ontwikkelt naar een effectief en zelfsturend team, waar iedereen met meer plezier in werkt.


Creatieve Instagram stories maken

27 MAART 2020 – 9:30-12:30 – Mediaraven – Gent

De Stories op Instagram zijn een heel authentieke manier om verslag uit te brengen van je dag of een evenement. Ze zijn maar 24 uur zichtbaar, dus je haalt het liefst het onderste uit de kan om je volgers te prikkelen. We geven je tips hoe je een samenhangend verhaal maakt dat er goed uitziet. Na deze vorming smult jouw publiek van jouw Instagram Stories!


Fourage: vorming voor jeugdwerkers

Fourage is een interessant vormingsmoment van De Ambrassade op 7,8 en 9 februari voor vrijwilligers en beroepskrachten in de jeugdsector, een beurs voor leren en ontwikkeling in het jeugdwerk. 35 workshops door experten van binnen en buiten de jeugdsector. Ben jij erbij? Loop ons tegen het lijf. Bekijk nu het programma


Uitwisselen op speelpleinmaat


Op donderdag 20 februari organiseren we een nieuwe editie van Café-ID in Gent. Gedurende een avond wisselen we, samen met ervaren (hoofd)animatoren, stuurgroepers en speelplein-verantwoordelijken, gezellig ervaringen uit over allerlei speelpleinthema’s. Onze thema's leggen we binnenkort vast! Maar hou de datum alvast vrij! 


Onze kalender


Benieuwd naar de momenten die we vanuit VDS aanbieden over inclusie, buitenschoolse opvang en ons congres over jeugdwerk? Check dan zeker onze pagina met de trefdagen