05 nov 2019

Animator in het buitenland

Een weekje speelplein in Tsjechië, of een zomerkamp onder de Spaanse zon: het kan allemaal!

Onze collega's van Jeugddienst Don Bosco hebben een mooi aanbod. Ga mee op kamp als animator met een Europese Don Boscowerking en beleef een geweldige­ internationale ervaring. Leer internationale spelen kennen en bied honderden kinderen een leuke tijd.

Je komt terecht in een leuk animatorenteam. Je ervaart het animator-zijn vanuit een andere context. Jeugddienst Don Bosco zorgt ervoor dat alles geregeld wordt en dat je zorgeloos kan vertrekken. Jij zorgt voor veel ‘goesting’ en enthousiasme.

 

Verleg je grenzen!

In de zomer van 2020 zetten meerdere Europese speelpleinen en zomerkampen hun deuren open voor Belgische animatoren. Hou het groeiende aanbod en concrete data in de gaten op www.summerexchangeofanimators.eu of www.jeugddienstdonbosco.be.

 


Verandering van plein doet spelen

Pleinruil

Je hoeft het natuurlijk niet altijd ver te zoeken. Je blik op speelpleinwerk verruimen en je animatorskills aanscherpen kan ook dichtbij huis, op een andere speelpleinwerking bijvoorbeeld. In 2007 onwikkelde de VDS een simpele poster en doosjes (rugzak, schatkist, cadeau) om het andere speelplein beter te leren kennen en te ontdekken welke ideeën je wil meenemen naar je eigen werking.