04 okt 2019

Café ID

Woensdag 13 november 2019

Café-ID is een trefmoment voor alle animatoren, hoofdanimatoren en stuurgroepleden die tijdens het werkjaar betrokken zijn bij je speelplein. In ons Café-ID wisselen we gezellig ervaringen uit over allerlei speelpleinthema’s, zo staat er altijd iets interessant op ons programma voor jou en alle andere (hoofd)animatoren van je plein. Ook al zin om te komen? Dan ben je welkom op 13 november 2019. 


VOORBEELDEN EN ERVARINGEN HOREN VAN ANDERE SPEELPLEINEN OVER WAT WERKT, IS INSPIREREND EN GEEFT EEN BOOST OM ZELF AAN DE SLAG TE GAAN

Van 19 tot 22u kan je in ons café terecht voor een gezellige babbel, knabbel en drankje. Leer animatoren en hoofdanimatoren van andere werkingen kennen en raak verdiept in hun speelpleinverhaal. 

Met een vraag kan je ook steeds terecht bij VDS vrijwilligers én de VDS Lokaal Ondersteuners Daisy (WVL) en Sylvia (OVL). We maken met plezier even tijd voor jouw specifieke situatie. Je vraag op voorhand doorsturen kan altijd via  en 


Vanaf 19u30 kan je ook kiezen voor uitwisselingen aan verschillende thematafels. Volgende keuzes zullen er zijn:

 

1. Give them Grinta! De animatoren zijn vandaag niet ingekleed, ze spelen opnieuw zakdoekje leggen met 30 kleuters,  het materiaal van de activiteit staat nog niet klaar en het toneeltje heeft geen schwung. Soms komen 100 frustraties bij elkaar op een speelpleindag. Welke rol speelt de hoofdanimator in het speelaanbod en hoe krijg je Grinta bij je animatoren?

 

2. A djoef op a muile: Wat is grensoverschrijdend gedrag? Hoeveel kansen heeft een kind op het speelplein en wat is de limiet van onze vrijwilligersploeg? Hoe kunnen we onze werking aanpassen aan dit gedrag zodat kinderen toch kunnen blijven komen? Kunnen we vragen dat kinderen niet meer naar de werking komen? Hoe communiceren we over (herhaald) storend gedrag naar ouders toe?

 

3. Gezocht! Ervaren (hoofd)leiding: je wil graag de fakkel en je kennis doorgeven aan de volgende generatie, maar wat als die niet staan te springen of er niemand is om het aan door te geven? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat animatoren langer op het speelplein staan zodat ook zij mee verantwoordelijkheid kunnen opnemen?

 

4. Het speelplein, da’s mijn leven! Als perfectionistische idealisten willen we graag meer en beter voor ons speelplein. We love de speelplein, maar is het allemaal wel haalbaar voor ons? Leggen we de lat niet te hoog voor onze animatoren en voor onszelf? Denken we voldoende logisch na in het organiseren en handelen we efficiënt genoeg? Of zijn we impulsief, pakken we alles op en verzuipen we in onze eigen speelpleinwerking?


INSCHRIJVEN? HOEFT NIET. LATEN WETEN DAT JIJ ERBIJ BENT EN MENSEN UITNODIGEN VIA ONS FACEBOOKEVENEMENT, MAG ZEKER.

Ons facebook event vind je hier. Nodig gerust iedereen van jouw of bevriende pleinen uit om mee te komen! Met een autootje vol richting Café-ID is zoveel leuker ;-)


Waar moeten we dan zijn en hoe geraken we daar?

Café-ID gaat door op het VDS-Steunpunt in het Lousbergspark in Gent, op wandelafstand van station Gent-Dampoort.

 

Met het openbaar vervoer
  • Vanuit Gent-Dampoort

Bus 6 Mariakerke Post – Gent Watersportbaan: afstappen aan Gent Lousbergkaai

Bus 17 of 18 P+R Oostakker: afstappen aan Gent Lousbergbrug

Bus 70 of 78: afstappen aan Gent Eendrachtstraat

  • Vanuit Gent-Sint-Pieters

Bus 70, 71, 76, 77: afstappen aan Gent Lousbergbrug

Met de auto

Volg de E40 richting Gent tot in Zwijnaarde. Neem daar de afrit en rijd verder op de E17 richting Antwerpen. Je neemt op de E17 de afrit Gent-Centrum en sla af richting Ledeberg.  

  • Vanuit Sint-Niklaas/Lokeren

Je neemt op de E17 richting Gent-Kortrijk de afrit Gent-Centrum en sla af richting Ledeberg.

Vanaf afrit Ledeberg tot aan het Lousberspark

Rij aan de eerste lichten na afrit 'Ledeberg' rechtsaf de Keizervest op, dit wordt wat verder de Vlaamse Kaai en de Heernislaan. Je slaat links af aan de lichten richting de kasteellaan (hier staat een bordje 'Portus Ganda') en sla opnieuw de eerste straat links in (de eendrachtstraat). Daarna neem je de eerste straat rechts (Forelstraat) en rij je na de kerk de tweede straat links in (karperstraat). Dan sla je nog een allerlaatste maal rechtsaf, de Tarbotstraat in. Aan de rechterkant bevindt zich de ingang tot het Lousbergpark.

LET OP: in de nabijgelegen straten van het Lousbergpark kan je enkel betalend parkeren.

Meer info hierover vind je op de website van stad Gent.