03 sep 2019

Boek je vorming voor dit najaar!

Interessante vormingen

Of je nu de zomer afsluit, je werkjaar opstart of gewoon graag vorming voor je animatoren organiseert: deze sessies passen bij het najaar én bij je speelplein! 


Speciale actie!

We geven 10 gratis vormingen ter plaatse weg. Bekijk de actievoorwaarden onderaan deze pagina!


Vergadertechnieken aanleren

Wees klaar voor het nieuwe werkjaar! Leer leuk vergaderen, overleggen hoeft niet saai te zijn. Hoe zorg je ervoor dat je vergadering productief is en niet te lang duurt? 

Evalueren van je werking

Geen vorming maar een advies. Samen met het evaluatie-instrument nemen we je speelplein onder de loep. Handig nu je speelpleinzomer nog vers in het geheugen zit.  

Als lid van de VDS krijg je 2 gratis adviezen ter plaatse!

Noodsituaties op het speelplein

Een voorbereid man is er twee waard. Over preventieve maatregelen nemen bij o.a. brand, een vermist kind, ... en hoe je zou reageren in een échte noodsituatie. 

Grote spelen als animatorenactiviteiten

Tijdens de zomer speel je ze met de kinderen, maar tijdens het jaar kan je ze evengoed gebruiken om je animatorenactiviteiten extra straf te maken!


Escape game maken

Eerst speel je een escape game, daarna leer je hem maken. Maak gebruik van puzzels, raadsels, doe-opdrachten, verbanden leggen, ... Als teambuilding of om je animatorenactiviteiten van het komende jaar te kruiden!

Avontuurlijk spelen

Ontdek waarom uitdagend spelen zo plezant is. Om met de kinderen uit te testen. Of te boeken als animatorenactiviteit of als teambuilding.

(Ochtend)animatie

Begin nu al te werken aan je animatiedraaiboek. Brainstormen, thema kiezen, animatietechnieken leren kennen en dan ... nog een heel jaar om je decor te verzamelen en je animatie op punt te zetten. 

Speelhoeken

Wat is een speelhoek? Hoe speel je in een speelhoek en hoe begin je zo'n hoek te bouwen? Vorm je in het najaar en neem je tijd om enkele toffe nieuwe speelhoeken uit te werken, materiaal te verzamelen en ze te testen tijdens de volgende vakantieperiode. 


We werken steeds op maat!

Vraag ze aan voor je stuurgroep, je werkgroepen, tijdens je animatorenweekend of als teambuilding of animatorenactiviteit.
Meer lezen over vorming ter plaatse of het volledige aanbod bekijken: www.speelplein.net/vormingterplaatse


10 gratis vormingen te geef!

In het najaar verloten we 10 gratis vormingen ter plaatse onder onze leden. Omdat jullie het waard zijn!

Stuur een mailtje naar Marjan en vermeld...

  • ... voor wie je een vorming aanvraagt (je animatoren, stuurgroep, toekomstige animatoren)
  • ... waarom zij het waard zijn om een gratis vorming te krijgen
  • ... welke vorming jullie graag willen krijgen (elk speelpleinthema is een optie)
  • ... wanneer je de vorming graag krijgt (meerdere data doorgeven is een optie)
  • ... waar de vorming door zou gaan

Voorwaarden: je speelplein is lid van de VDS, de vorming moet plaatsvinden voor 31 december 2019, de gratis vorming is exclusief de vervoerskosten van onze vrijwilligers (met een maximum van €60/vorming).

Inzendingen kan je insturen tot 1 oktober. Daarna brengen we de winnaars op de hoogte! 

Altijd gratis!

Vorming over diversiteit en jeugdwerk zijn via het netwerk Jeugdwerk Voor Allen altijd gratis. Je vindt ze ook tussen onze vormingen.